Bajram Fetai stopper i FC Nordsjælland

Kategorier

Foto: Dejan Obrektkovic

Klublegenden har været spiller, ungdomstræner, projektleder og specifiktræner i FCN. Nu skal han ud at prøve kræfter med andet end fodbolden.

Bajram Fetai er en legende i FC Nordsjælland. Som spiller havde han karrierens bedste tid i FCN mellem 2006 og 2011, hvor han spillede 127 kampe, scorede 27 mål og var med til at vinde og løfte klubbens første trofæ. Efter karrieren som spiller var slut vendte Bajram tilbage til FCN i 2016 og startede sin træneruddannelse, hvor han har bidraget som træner for flere ungdomshold på klubbens akademi og i perioder som angrebstræner for Superligatruppen. Fetai har også taget en uddannelse i lederskab og projektledelse i klubben, som kulminerede i skabelsen af klubbens nye fantastiske akademicenter i Farum, som Fetai var projektleder for at udtænke, designe og bygge.

Nu skal han ud at prøve kræfter med verdenen uden for fodbolden i en periode, og derfor er det tid til en afsked med FCN. I hvert fald for nu.

Bajram Fetai:

– Denne her klub er min hjerteklub. Den har været mit hjem igennem mange år, og den har været med til at forme mig som menneske. Jeg blev voksen her. Jeg lærte værdien af at tage ansvar for mig selv og for andre her, og klubbens værdisæt sidder dybt i mig og har betydet meget for min familie også. Men jeg kan mærke, at min næste udfordring er uden for Right to Dream Parks vægge, og jeg vil gerne prøve kræfter med andre ting i den kommende tid. Finde et større et ansvar, end jeg har kunne finde i FCN, som det er nu. Det gør ondt at forlade sit hjem. Men jeg tror nu nok, at jeg en dag finder tilbage igen. Forhåbentlig i en endnu bedre og dygtigere udgave af mig selv.

– Jeg er medejer af en café i København, som jeg helt sikkert kan lægge mere tid og flere evner i, end jeg har gjort til nu. Det glæder jeg mig til. Og så ved jeg, at jeg har bygget erfaringer og evner op som leder der gør, at jeg også vil kunne bringe værdi ind i en udfordring i en helt anden branche end fodbolden. For mig er det vigtigste at arbejde med mennesker. At kunne hjælpe dem med at rykke sig i en god retning og opnå ting og drømme. Jeg skylder mig selv og min familie at finde frem til en stilling, hvor det bliver en mulighed for mig og os. Også for at finde den rette balance mellem familieliv og arbejdsliv, hvor tiden med familien er i underskud efter alle de år i fodboldens verden med lange dage og weekender.

Formand Jan Laursen:

– Først og fremmest er det trist at lade Bajram gå. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi gerne så ham blive hos os, for det er få mennesker, som kan bidrage så meget i det daglige, som han kan. Hans energi, hans menneskelighed og hans integritet hører alle til i den højeste kategori. Når man så lægger hans historik i FCN oven i det, så har man en unik person i vores miljø. Men netop derfor skylder vi også at lytte til hinanden og vores behov. Bajram skal ud at prøve noget andet nu, og vi ønsker ham alt det bedste med det. Hvad end det kommer til at indebære.

Vi har heldigvis efterhånden mange gode erfaringer med dygtige og vellidte medarbejdere, der vender tilbage til os på et senere tidspunkt, og det håber vi også bliver tilfældet med Bajram. Vi ønsker ham og hans dejlige familie held og lykke og håber ofte at se dem i klubben og på lægterne, hvor de altid vil være mere end velkomne. Vores dør vil altid stå åben, hvis Bajram får lyst til at komme hjem igen.