Moscato om afsluttet efterårssæson: Stolthed og sult beskriver det godt

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

Efterårssæsonen har været fyldt med spændende udvikling for vores Gjensidige Kvindeliga-hold. Derfor ser cheftræner Carmelina Moscato meget frem til det arbejde, der venter i den kommende halvsæson. 

Trods svingende resultater gennem efterårssæsonen, så kan der ikke sættes en finger på den udvikling som vores Gjensidige Kvindeliga-hold har været igennem. 

De to ord, som vores cheftræner, Carmelina Moscato, vil sætte på det seneste halve år, er stolthed og sult, hvilket hun uddyber nedenunder: 

– Vi er stolte af det, vi opnåede sammen i form af vores præstationer og udvikling. Vi kunne alle se en udvikling fra uge til uge både på banen og udenfor banen.

– Men på samme tid har vi også en enorm sult, da vi ved, at vi har fundamentet på plads for at præstere endnu bedre. Det er spillerne også klar over og har den samme følelse.

– Vi sluttede efterårssæsonen med en følelse af, at vi kunne have gjort mere. Vi følte ikke, at vi fik alt ud af det, vi havde opnået som hold. 

Som Moscato selv nævne ovenover, så er holdet slet ikke tilfreds, trods store fremskridt i holdet. Derfor bliver opstarten i januar meget vigtig, da der vil være gode muligheder for at nørde med de aspekter, hvor holdet skal bygge på. 

– Størstedelen af kampene blev afgjort med ét mål til forskel, så derfor er det vigtigt, at vi i foråret er klar i de afgørende momenter i løbet af kampene. Vi har bevist, at vi er svære at slå, så vi skal tage skridtet videre, så kampene falder til vores fordel.

– Med det hører også sammen med, at vi skal forbedre vores målscoring, og jeg ved, at spillerne er klar til at tage skridt i den rigtige retning i det aspekt. Vi har taget kæmpe skridt i vores spillestil, men vi skal tage det op på et endnu højere niveau. Det handler om, at vi skal kunne læse situationerne rigtig og dermed kunne spille fremad, når muligheder er der for det og ikke spille bagud eller sidelæns.

– På samme tid kommer vi til at arbejde med vores effektivitet foran mål. Som efteråret skred frem, blev vi bedre i det aspekt, men der er stadig plads til forbedringer. Det handler ikke kun om måden, vi kommer frem til chancer, men også at når vi står i situationerne omkring mål, at vi tager de rigtige beslutninger med den nødvendige kvalitet. Det kræver ekstra arbejde fra alle, hvilket vi ser meget frem til at kunne gøre i løbet af opstarten.

– Til slut kommer vi også til at fokusere på dødbolde. Defensivt gjorde vi et fint arbejde i efteråret, men offensivt haltede vi en del. Vi kommer frem til en del offensive dødbolde, men har manglet kvalitet i dem. Så det bliver fedt at arbejde på.

– Men alt i alt glæder vi os utroligt meget til forårssæsonen. Vi er sultne efter mere og klar til at arbejde hårdt frem mod vores mål. 

Som afrunding på dette efterår, sender Moscato også stor ros til både hendes egen stab, samt det arbejde, der bliver gjort for vores U18-piger.

– Der skal også lyde en stor cadeau til U18-holdet for det arbejde og den indstilling, som vi ser hos dem. Mange af spillerne har været en del af træningen i løbet af efteråret, hvor flere har fået deres debut i ligaen. Og når kaldt på har de præsteret fornemt og virket rolige, hvilket er imponerende og lovende for fremtiden. 

– Der også lyde en stor tak til hele staben omkring holdet. Da vi i sommer startede sammen, kom vi fra mange forskellige steder, men vi har fået bygget noget rigtig godt op og der arbejdes virkelig hårdt for tingene. Vi har lært meget sammen og er klar på at bygge endnu mere på i den kommende halvsæson. 

Spillerne rapporterer tilbage til træning torsdag den 13. januar, hvor forberedelserne vil starte frem mod et meget spændende Mesterskabsspil.