Efterårsafslutning på akademiets drengeside

Kategorier

Foto: fcn.dk

I sidste weekend sluttede vores tre ældste akademihold på herresiden efterårssæsonen af med et brag, da de alle besejrede Vejle på hjemmebane i Farum.

Herunder fortæller holdenes respektive cheftrænere om årets sidste kamp, og deler i samme moment også deres tanker om hele efterårssæsonen.   

U19
I sidste weekend besejrede vores U19-drenge Vejle med cifrene 3-1 i Right to Dream Park. Efter opgøret delte U19-holdets cheftræner Kasper Kurland sine tanker vedrørende kampen, disse kan du læse HER. – og du kan se highlights samt tre flotte FCN-mål fra kampen lige HER.

Efter kampen mod Vejle er efterårssæsonen gået på hæld for vores U19-hold, og derfor er der nu god mulighed for at granske og reflektere over det netop afsluttede halvår. Denne mulighed har Kasper Kurland benyttet sig af, og cheftræneren lægger i særdeleshed vægt på, at kommunikation, hårdt arbejde og det spillemæssige udtryk har været i højsædet:

– Vi havde en udfordrende pre season, hvor vi ikke var der, hvor vi måske havde håbet at være, så vi var nødt til at se en lille smule anderledes på gruppen i forhold til, hvordan vi skulle arbejde med udtrykket i vores spillestil.

– Vi skulle sikre, at der var en bund i holdet, og det udmøntede sig i, at vi arbejdede rigtig hårdt med vores kommunikation både med og uden bold. Nærmere bestemt hvordan vi hjælper hinanden endnu mere på banen og får sikret os, at vi er positioneret rigtigt, når vi ikke har bolden, og hvordan vi ”taler” igennem afleveringerne, når vi så har bolden. Alt dette synes jeg virkelig har været med til at holde holdet samlet, og holde udtrykket stærkt i de fleste kampe.

– Et andet aspekt vi har arbejdet rigtig intenst på, er det hårde arbejde. Det har vi gjort, fordi vi i nogle perioder har oplevet, at vi har været meget åbne i vores hold, så det har handlet om at få afstanden på plads og sikre, at der, i de perioder hvor vi ikke har bolden, virkelig bliver arbejdet igennem, og dette mener jeg i udstrakt grad, at der er blevet gjort.

– Jeg er meget imponeret over drengene, og jeg er yderst tilfreds med det lave antal mål, som vi har lukket ind. Det er et resultat af vores stærke kollektive sammenhængskraft, det gode individuelle forsvarsspil i feltet og vores dygtige målmænd. På den front har vi virkelig løftet os. At vi har lukket næstfærrest mål ind i ligaen, er jo så også en direkte effekt af vores fokus på området, og det er jeg meget tilfreds med.

– Omvendt har vi ikke været lige så stærke på bolden, som vi tidligere har været vant til. Vi har ikke været så stærke i vores gennembrudsspil eller til at dominere kampene, og det bliver klart et indsatsområde for os igen i forårssæsonen, for vi skal kunne dominere mere med bolden. Andre år har det været omvendt i forhold til det offensive og defensive spil, så det har indtil videre været en lidt anderledes sæson.

– Igennem denne halvsæson har vi som altid også arbejdet med vores samlede udtryk, og det er vores spillestil jo en stor del af. Vores arbejde med udtrykket handler i høj grad om at udvikle spillerne og forberede dem så godt som muligt på at tage det næste skridt op til vores Superliga-hold. I efterårssæsonen er dette lykkedes på rigtig flot vis, og vi har haft mange debutanter, der er kommet direkte fra U19-holdet.

Tilbage i oktober var vores U19-drenge og staben omkring holdet på en trænings- og udviklingstur til Right to Dream-akademiet i Ghana. Kasper Kurland peger på, at turen i den grad har efterladt et langvarigt og meget positivt udtryk på såvel spillere som stab:

– I dette efterår fik vi også muligheden for igen at kunne komme til Ghana og integrere grupperne, hvilket har været helt fantastisk. Det er noget, som vi virkelig har savnet i den tid, hvor det ikke har kunne lade sig gøre på grund af COVID-19. Det betyder enormt meget, at mødes på tværs af akademierne og være sammen om at udvikle spillerne og lære hinandens forskellige kulturer at kende.

– Det har også været superfedt at have Djimi Traoré og Jesper Håkansson som mine to nærmeste kollegaer, vi har virkelig fundet ind i et fantastisk samarbejde. Dette gør sig også gældende med tanke på den øvrige stab med Mie Krog, Petter Skogsletten, Will Orben og Magnus Pondus Hansen. Vores team har bare fungeret virkelig godt, og samarbejdet bliver kun bedre og bedre, så stor ros til hele staben.

Vores U19-drenge indtager på nuværende tidspunkt en 3. plads i U19 Drenge Ligaen. Vores U19-hold er tilbage i aktion i ligaen til februar, hvor vi tager hul på forårssæsonen.

U17
Vores U17-drenge vandt hele 4-0 over Vejle, og det er et resultat, som vækker glæde hos cheftræner Lasse Stensgaard, der mener, at cifrene er en fair afspejling kampen:

– Kampen mod Vejle var først og fremmest en speciel oplevelse, fordi jeg desværre var forhindret i at være på sidelinjen til kampen, jeg havde dog mulighed for at følge med på anden vis.

– Jeg synes, at vi spillede en fin kamp og var i god kontrol det meste af tiden, hvilket jeg også vil mene, at resultatet indikerer. Jeg synes generelt også, at hele holdet gjorde det rigtig godt, både drengene inde på banen og staben, der var nødt til at tage lidt over, fordi jeg ikke kunne være der.

Kampen mod Vejle var som nævnt årets sidste, og det nu giver anledning til at kigge tilbage og analysere på efterårssæsonen. Ifølge cheftræner Stensgaard har vores U17-drenge på mange punkter rykket sig fremad i dette efterår, og derfor er ”holdudvikling” da også overskriften på første halvdel af sæsonen:

– Hvis jeg skal sætte en overskrift på denne efterårssæson, så vil det være ”holdudvikling”. Som hold synes jeg nemlig, at vi har flyttet os meget fra start til slut. I starten af sæsonen var spillet lidt usammenhængende, og det med at løbe et ekstra par meter for hinanden kunne til tider mangle, men det synes jeg i den grad, at holdet har ændret på, så der bliver vist et helt andet udtryk nu.

– Det blev senest fremvist i vores sidste kamp, hvor vi i det sidste kvarter kæmper lidt med spillet og Vejle samtidig trykker på, men så ser man bare en flok spillere, der knokler hele vejen igennem. Den der enorme arbejdsrate har spillerne generelt udvist i længere tid nu, og den har været til stede, uanset hvad resultatet af en given kamp har været.

– Vi har også rykket os en del, hvad angår kontrol. I starten af sæsonen var det lidt for meget frem og tilbage, men jeg synes, at vi nu er blevet et hold, der kan have god kontrol med kampene. Vi kan dog stadig blive endnu bedre til det, så fremadrettet er det fortsat i fokus.

Et andet springende punkt for efteråret er relationen til spillestilsværdier, og her har der også været fremgang at spore, fortæller Lasse Stensgaard:

– Vi evaluerer også efterårssæsonen i forhold til vores spillestilsværdier, og hvordan vi matcher dem. Det har vi blandt andet gjort ved at kigge på bestemt udpegede statistikker, og der kan vi se, at vi har rykket os fremad og ligger i top-3 på rigtig mange af de parametre, hvor vi sigter efter at være i toppen. Der er dog også lige et par steder, hvor vi stadigvæk skal flytte os lidt længere, og det ser vi frem til at arbejde videre med i forårssæsonen.

Vores U17-drenge overvintrer på en 3. plads i U17 Drenge Ligaen efter 13 spillede kampe. U17-holdet er tilbage igen i liga regi til februar, når forårssæsonen sparkes i gang.

U15
U15-hjemmekampen mod Vejle endte for vores drenges vedkommende i en sejr på 2-0. Det var en kamp mod en velspillende modstander, hvor sejren – på trods af for mange brændte chancer – kom i hus takket være en flot og kontrolleret indsats i anden halvleg, fortæller cheftræner Emil Sjølin:

– Vi starter kampen rigtig godt og er meget dominerende, særligt i de første 20 minutter, og vi har også chancerne til at score til både 2- og 3-0, men formår kun at få et enkelt mål i den periode. Det sidste kvarter af første halvleg får et velspillende Vejle-hold dog godt styr på kampen. Vi mister kontrollen, fordi vi ikke løser vores opbygningsspil godt nok, og vi får sat for lidt af spillet på deres halvdel, samtidig kommer der også for stor afstand ind i vores hold, når vi presser.

– Men vi får justeret godt i pausen og leverer en rigtig fin anden halvleg, hvor vi er mere i kontrol, får forhindret Vejle i at komme særlig meget op på vores banehalvdel og giver få standardsituationer væk, så anden halvleg var god. I bund grund skal vi dog lukke kampen i de første 20 minutter, og derfor er vi da heller ikke helt tilfredse med vores præstation i opgøret.

For vores U15-mandskab var Vejle-sejren årets sidste opgør, hvilket sikrede os at overvintre på en førsteplads i rækken. På den baggrund ser cheftræner Emil Sjølin nu tilbage på efteråret og giver sin analyse af holdets udvikling:

– Det, der har kendetegnet denne efterårssæson, har været et enormt fokus fra spillernes side af. Jeg synes, at de har leveret rigtig godt i samtlige af vores kampe, og selvfølgelig har der været både op- og nedture, men de har generelt spillet med et stort koncentrationsniveau og i de kampe, der har ligget lige på vippen, har vi ikke givet chancer væk eller tilladt modstanderen at komme tæt på vores mål.

– Frekvensen af ekstraordinære præstationer fra spillerne har også været høj. Der har kun været få – hvis overhovedet nogen – af de kampe, som vi har vundet, hvor vi ikke fuldt ud havde fortjent det. Resultaterne er kommet igennem gode præstationer, og jeg synes virkelig, holdet har fortjent, at det er gået godt, uden at vi har haft brug for hjælp fra marginaler og andet i den dur. Det hele har været på baggrund af enormt flot spil og et stort fokus.

– Helt tilbage i opstarten af sæsonen da vi var på træningslejr, vedtog vi som hold desuden nogle værdier, og de handlede i høj grad om, at vi ville være et hårdtarbejdende hold bestående af godt samarbejde, og det synes jeg, vi er lykkedes godt med. Vi har været rigtig gode, både når vi har været i højt pres, men også når vi har skulle forsvare lidt lavere, fordi hele holdet arbejder sammen og gør det stenhårdt.

– Igennem hele sæsonen har vi også vidst, at vi havde udfordringer i vores gennembrudsspil, så det at kunne sætte spillet på modstanderens halvdel og lave gennembrud derfra har været et stort fokus. I forhold til det, er der da også nogle kampe, som stråler klarere end andre. Et godt eksempel er vores seneste møde med AGF for et par uger siden, hvor alt klikkede og gik op i en højere enhed.

Ved årets udgang stopper Emil Sjølin som cheftræner for vores U15-hold, da han har valgt at søge nye udfordringer i en anden branche, og i forbindelse med sit stop i klubben kom Emil også med et par ord:

– Det har været rigtig svært at skulle sige farvel til holdet. Det har været 3,5 rigtig gode år her i klubben, ikke mindst det sidste halve år med den nuværende U15-trup, og generelt betyder hele FCN-organisationen bare enormt meget for mig.

– Jeg er i øvrigt rigtig stolt over og tilfreds med det U15-mandskab, som jeg giver videre. Jeg synes, at det er et rigtig godt hold både på det kollektive og individuelle plan. Spillerne er langt fremme i deres forståelse af spillestilen og de taktiske ændringer, der kan komme både fra kamp til kamp og indbyrdes i de enkelte opgør. Det er et hold, der passer supergodt sammen som en enhed, og har samme tilgang til tingene både fysisk og mentalt.

Vores U15-drenge holder altså jul på en flot førsteplads i U15 Drenge Ligaen med seks point ned til nærmeste forfølger. Vores U15-hold skal tilbage i ilden igen til februar, når forårssæsonen løber af stablen med Sune Lærkedahl Jensen som ny cheftræner for holdet.