Akademiets efterårssæson nærmer sig sin slutning

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

I sidste weekend tog vores tre ældste akademihold på herresiden alle turen til Aarhus, hvor AGF ventede på den anden side af kridtstregerne. Vi har talt med vores U17-holdets cheftræner Lasse Steensgaard om deres kamp mod aarhusianerne.

På kvindesiden afsluttede vores U18-hold for nylig efterårssæsonen og cheftræner Anja Heiner-Møller giver herunder en opfølgning og analyse af denne.

U19-drenge:

Vores U19-mandskab spillede i sidste weekend uafgjort, da de på et mål af AGF i de døende minutter måtte nøjes med 2-2. Du kan læse cheftræner Kasper Kurlands tanker omkring kampen HER.

Næste opgave for drengene er denne lørdag på hjemmebane i Right to Dream Park, hvor Vejle er modstanderen i årets sidste kamp. Opgøret fløjtes i gang klokken 13.00 og du kan se kampen på vores YouTube-kanal.

U18-piger:

U18 sluttede i forrige uge året af med en flot sejr på 5-1 over Varde, og derfor har vi nu sat holdets cheftræner Anja Heiner-Møller stævne til en snak om efterårssæsonen, og her var især parathed og flow i fokus:

– Hvis jeg skulle vælge to ord, som beskriver denne efterårssæson, ville jeg vælge ”parathed” og ”flow”. Disse to ord dækker hver sin ende af præstationsskalaen, – det ene er et udviklingspunkt, og det andet er et område, hvor vi har ramt et rigtig højt niveau.

– I forhold til ”parathed” må vi kigge tilbage på en efterårssæson, hvor vi har set en generel tendens til, at vi har udfordringer med at ramme et højt niveau fra kampens start. Dette er kommet til udtryk både spillemæssigt, fysisk og mentalt, hvilket har gjort, at vi har skulle kæmpe os tilbage mod modstandere, som vi havde højere niveau end, og dertil at vi reelt har forkortet tidsperioden, hvori vi kan være dominerende eller kampafgørende mod de bedre modstandere.

– Vi har dog i stort set alle kampe fundet fodfæste og fået vist vores spillemæssige kvaliteter, men da vi har et hold, der kan konkurrere mod alle de bedste i denne række, så skal der arbejdes med dette.

– Flow – beskriver vores spil, når vi rammer den magiske timing, afstand og positionering, hvilket gør, at vores spil flyder på en måde, hvor alle spillere har en fornemmelse for, hvor bolden skal hen næste gang.

– Vi har ramt dette flow i flere kampe og perioder af kampe i dette efterår. At se holdet ramme dette flow er fantastisk, og det har været ekstremt givende for spillerne selv at opleve, at når alt bare falder i hak med højt teknisk niveau, taktisk forståelse og relationer, så har vi et ekstremt højt niveau.

– Vi har mange dygtige spillere, men charmen ved holdsport er, at summen af disse ikke altid er nok, men netop at dynamikker som før beskrevet, løfter os til det næste præstationsniveau.

– Vi må også nævne, at det har været en sæson præget af utrolig mange landsholdsaktiviteter for vores U16, U17 og U19 landsholdsspillere, – og dem har vi en del af. Det har betydet, at der har været en del pauser i vores turnering, hvilket kun har gjort det mere udfordrende at ramme et vedvarende højt kamppræstationsniveau, hvorfor vi kan være ekstra stolte af at kunne være så dominerende med bolden.

Cheftræner Heiner-Møller reflekterede også over de mål, som U18-holdet satte sig selv forud for sæsonen, og nøgleordet i den sammenhæng var udvikling:

– Det overordnede mål med U18 er at udvikle spillerne og gøre de næste klar til at tage skridtet op til Kvindeligaen og her synes jeg, at begge afdelinger (KL og U18) kan være rigtig stolte af dette efterår.

– Vi har fået skabt en tæt dialog mellem holdene, hvor koordinering af optræning, belastnings dosering, individuel træning og evaluering af spillernes præstationer har gjort, at U18-spillerne ser en tydelig ”pathway” mellem U18 og Kvindeligaen. Dertil har vi haft debuterende U18-spillere på kvindeligaholdet, og mange af vores U18-spillere har ved forskellige lejligheder fået mulighed for at træne op.

– Investeringen i det tætte samarbejde har allerede båret frugt og lagt fundamentet til, at vi kan føre flere talentfulde spillere samme vej, hvis færdigheder, mental styrke og træningsparatheden er der.

Vores U18-piger overvintrer på en fjerdeplads efter 8 kampe i dette efterår, hvilket er 2-3 færre spillede kampe end de andre hold i ligaen. U18-holdet er tilbage i aktion i ligaen til februar, hvor vi tager hul på forårssæsonen.

U17-drenge:

Vores U17-drenge drog i sidste weekend sejrrige hjem fra Aarhus, da vi slog AGF med cifrene 3-5 i en hæsblæsende kamp.

Cheftræner Lasse Stensgaard, deler herunder sine tanker vedrørende kampen og knytter i samme ombæring også en kommentar til, hvad der venter U17-drengene i årets sidste kamp mod Vejle:

– Vi scorede allerede efter 50 sekunder og fulgte efterfølgende godt op på det. I de perioder hvor vi var gode, fik vi også et fint udbytte ud af det, hvilket jeg synes, at vi ellers har slidt lidt med i nogle af de andre kampe. Senest mod AaB, hvor vi havde chancerne, men ikke var skarpe nok. Så det var fedt at se, at vi på det parameter var gode.

– Vi gik til pause med et rigtig fint resultat, men vi ville gerne have fulgt bedre op på det i anden halvleg, hvor vi i nogle momenter manglede lidt – i hvert fald på deres andet mål.

– Deres første mål er der ikke så meget at sætte en finger på, da AGF-spilleren flugtede bolden i mål fra 22 meter. Nogle gange må man også bare rose modstanderen for deres kvalitet, hvilket vi så i den situation.

– Men det vi talte om efter kampen var, at det generelt var en fint gennemført kamp. Men på samme tid kunne vi godt tænke os, at vi var lidt mere modne i vores udtryk. Altså, at når vi har et godt resultat, så bygger vi på det eller holder kampen under kontrol, så det ikke ender i et vildt resultat. Så vi skal bygge på for at lukke kampen ordentligt, men det var også det eneste, som jeg var lidt utilfreds med efter kampen.

– Ellers synes jeg, at spillerne både i forhold til indstilling og vilje så rigtig fine ud. Og på samme tid fik vi også rettet op på nogle af de ting, som manglede lidt i kampen mod AaB. Vi spillede chancerne store og kvaliteten i afslutningerne var bedre, end den var i sidste weekend.

På lørdag gælder det så årets sidste kamp for vores U17-mandskab, når vi hjemme i Right to Dream Park tager imod Vejle. Stensgaard peger på, at et godt resultat bestemt er indenfor rækkevidde, hvis der leveres en koncentreret indsats og skarpheden foran mål er til stede:

– Jeg håber, at vi kommer til at ramme samme niveau på lørdag, som vi så i AGF-kampen. Hvis vi kan fastholde skarpheden foran modstanderens felt og levere en koncentreret præstation rent defensivt, så er jeg sikker på, at vi kommer til at få et godt resultat med fra kampen.

– Det kunne være rigtig fedt at slutte året af med en god præstation, og forhåbentligt vil det også være nok til point på kontoen. Vi har haft et godt efterår, selvom der selvfølgelig altid er aspekter i vores spil, hvor vi skal være bedre. Men alt i alt har det været et godt efterår både på spillernes og holdets udvikling og udtryk.

Lørdagens kamp har kickoff klokken 15.30.

U15-drenge:

Da vores U15-drenge i sidste uge mødte AGF på udebane, blev det til en sikker sejr på 1-4 over aarhusianerne.

På lørdag går det så løs igen for vores U15-hold, når vi på hjemmebane i Farum er vært i opgøret imod Vejle. Opgøret fløjtes i gang lørdag klokken 13.00.