Unge Fossdalsá efter debut: Motiverer mig endnu mere

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

Da Jóhanna Fossdalsá Sørensen i søndags startede inde i hjemmekampen mod HB Køge, var det også hendes debut i den bedste danske række. Den 15-årige midtbanespiller beskriver debuten som et stort mål for hende og noget, som motiverer hende endnu mere.

Som bekendt er et af de største formål med vores model, at vi skal give unge mennesker chancen for at opnå deres drømme – og i søndags var det også tilfældet, da 15-årige Jóhanna Fossdalsá fik debut i Gjensidige Kvindeliga.

Fossdalsá kom til FC Nordsjælland fra Vildbjerg SF i sommer og har sidenhen huseret på vores talentfulde U18-hold, inden hun i søndags fik sin debut i den bedste danske række:

– Det var stort og et af de mål, jeg havde sat for mig selv, da jeg kom til klubben. Jeg blev meget glad, da jeg fik fortalt, at jeg skulle med, og at jeg så skulle starte inde, var bare endnu bedre.

På trods af den manglende erfaring på højeste niveau fik den unge midtbanespiller vist sig rigtig flot frem på banen, hvor hun sammen med Tiia Peltonen og Kathrine Kühl styrede midtbanen.

– Jeg synes, det gik godt inde på banen. Mine holdkammerater var rigtig gode til at kommunikere med mig, hvilket selvfølgelig hjalp meget. Jeg var ret nervøs inden kampen, men da kampen først blev fløjtet i gang, forsvandt det meste af det.

– Det er jo det, jeg elsker at lave, så da kampen gik i gang, fokuserede jeg på at give alt, hvad jeg havde, holde de aftaler der var blevet lavet og spille det spil, jeg plejer.

– Hele trænerstaben var rigtig gode til at forberede mig på kampen. Jeg fik set noget video, og havde nogle individuelle samtaler med forskellige fra staben, hvilket virkelig hjalp mig og var med til at gøre, at jeg følte mig helt tryg på banen.

Ikke overraskende giver søndagens debut endnu mere blod på tanden for Fossdalsá, som inden søndagens kamp kun havde set få spilleminutter i pokalkampen mod Fredensborg.

– Det giver selvfølgelig rigtig meget blod på tanden. Jeg er rigtig motiveret for tiden og vil hele tiden udvikle mig mere og mere. Jeg er rigtig glad for at være her i klubben og føler allerede, jeg har rykket mig meget, siden jeg kom til klubben – både personligt og fodboldmæssigt.

– Så det at få debut, inden vi går på juleferie, gør bare, at jeg bliver endnu mere motiveret og får endnu mere lyst til at fortsætte med at arbejde hårdt for at opnå mine mål og drømme.

Cheftræner Carmelina Moscato var også meget glad for det, hun så fra den unge midtbanespiller:

– Hun er et tydeligt tegn på, at hvis man er god nok, så er man også gammel nok. Hun spillede en rigtig fin kamp, hvor hun i momenter viste imponerende ting. Det er ikke nemt at blive smidt ind i sådan en kamp uden den store erfaring, så stor cadeau til hende. Og vi glæder os til at følge hende udvikling i de kommende år.

Fossdalsá og resten af Gjensidige Kvindeliga-holdet går nu på julepause, inden de i midten af januar starter forberedelserne frem mod en spændende forårssæson.