U18-pigerne med stor succes til LOHILO Girls Elite Cup

Kategorier

Vores U18-piger spillede i sidste weekend en Elite Cup i Sverige, som endte med en førsteplads, flot spil og stor læring. U18-holdets cheftræner, Anja Heiner Møller, sætter flere ord på den succesfulde turnering i denne artikel.

På drengesiden spiller vores tre ældste akademihold alle på hjemmebane mod AaB denne lørdag, og du kan danne dig et overblik lige her.


U19-drenge:

I sidste uge var der landskampspause i U19-ligaen, og vi var derfor ikke i aktion.

Denne weekend går det dog igen løs for vores U19-drenge, når vi på lørdag møder AaB på hjemmebane i Right to Dream Park. Opgøret sparkes i gang klokken 13.00.

Du kan blive klogere på tabellen og kampprogrammet for U19 Drenge Ligaen lige HER.


U18-piger:

Vores ældste akademihold på pigesiden tog – i sidste weekend – turen til Växjö i Sverige for at deltage i turneringen LOHILO Girls Elite Cup. Den svenske turnering blev en kæmpe succes, og vores U18-piger vendte sejrrige hjem til Farum som vindere af hele turneringen med en total målscore på 11-2.

Til turneringen var der udtaget en stor trup fordelt på forskellige årgange, men alligevel peger cheftræner Anja Heiner-Møller på, at hun så det bedste fodbold, hun endnu har set fra U18-holdet. Dermed blev det en weekend med stor læring og forløsning.

– Noget af det, som holdet håndterede allerbedst, var, at vi havde en del forskellige spillere med til turneringen i alderen 14-17 år, og at der blev vekslet meget mellem dem under selve kampene.

– Lørdagens kampe i gruppespillet bar præg af at være en lidt mere rodet affære, hvor vi skulle lære at håndtere det førnævnte. Vi har et ønske om, at vi gerne vil rotere lidt mere frit på pladserne, men det blev måske en smule udfordret, da vi spillede korte kampe á 2×20 minutter, som er langt mere intense og med flere ind- og udskiftninger.

– Derfor talte vi om til dagen efter, til finalerunderne, at her skulle vi sørge for at tjekke ind på vores primære positioner først, og i højere grad finde rytmen i holdet der, inden vi begyndte at være kreative i forhold til at lave de her rotationer. Det gjorde, at holdet både fandt ud af at præstere med forholdsvis mange ind- og udskiftninger, men samtidig formåede at spille noget af det allerbedste fodbold, som jeg har set det her U18-hold spille.

– Det er tendenser, som vi har set massevis af gange til træning, men som vi først så under en kamp i forrige weekend mod Kolding, hvor det kom frem i momenter, men i denne turnering viste vi det så i en hel kamp i semifinalen, og der blev det samtidig også sammenkoblet med stor effektivitet foran mål og nogle fantastisk flotte scoringer.

– Generelt gik det hele bare op i en højere enhed i forhold til at præstere på højeste niveau, og samtidig gjorde vi det i samlet flok, hvor der også var plads til at vi skiftede ud og holdet så hurtigt får integreret de indskiftede spillere i kampene.

– Spillemæssigt lærte vi, at vi er nødt til at finde en basis i holdet og finde hinandens positioner som det første. Noget af det, som vi lykkedes rigtig godt med i løbet af søndagen, var, at vi havde noget timing i de løb, vi lavede i mellemrummene, som gjorde, at bolden flød fuldstændig naturligt fra den ene spiller til den anden, og holdet havde en synergi i hvor spillet skulle bevæge sig hen efterfølgende og det gjorde at alle ligesom blomstrede op.

– Der var en fornemmelse af et flow i spillet, som vi alle – både på og udenfor banen – kunne se og mærke, og det vil være det, som vi vil gå efter at opnå igen i kommende kampe.

På lørdag spiller vores U18-piger deres sidste kamp i 2021, nå Varde kommer besøg i Farum. Hvis det stod til cheftræner Anja Heiner-Møller var der dog stadig et hav af kampe tilbage, da hun føler, at holdet er inde i en god periode lige nu.

– På lørdag har vi vores sidste turneringskamp i år, og jeg har det lidt som jeg havde det inden sommerpausen. For jeg synes, at vi på nuværende tidspunkt er inde i et flow og rammer et niveau, hvor vi godt kunne tænke os at spille videre, det er for tidligt at slutte.

– Vi har desværre været ramt af en masse spil- og turneringspauser igennem efteråret på grund af en del landsholdsaktiviteter. De kampe, som skulle have været spillet der, har ofte været erstattet af flere træningskampe, men vi har også haft perioder helt uden kamp.

– Derfor kan man godt føle, at det gode flow kommer lidt sent, men det er også første gang i denne sæson, at vi har haft tre weekender i træk med kampe, så det har egentlig også været vores eneste mulighed for at ramme noget der kunne minde om et godt flow. Så vi glæder os ekstremt meget til at spille på lørdag, men hvis jeg skal være helt ærlig, havde vi hellere set, at vi kun var midtvejs og kunne få lov at fortsætte.

– Jeg håber, at vi i kampen kan holde standarden og finde nogle af de rytmer, som vi gjorde under vores turnering i Sverige. Jeg sætter ikke næsen op efter at ramme alt fuldstændig, som vi gjorde i vores semifinale, men nu har vi vist, at vi kan levere på det niveau i kamp, så det er klart, at det er det vi vil stræbe efter.

– Og så er det også vigtigt, at vi er helt klar fra start i kampen. Det var vi rigtig dygtige til i vores turnering i Sverige, men vi har bøvlet en smule med det i løbet af sæsonen.

Der er kickoff lørdag klokken 13.o0 på hjemmebane i Farum.


U17-drenge:

Vores U17-drenge spillede i weekenden en turneringskamp mod Randers Freja FC på hjemmebane, som endte 3-3, selvom vi var foran undervejs både 1-0, 2-0 og 3-2.

På lørdag spiller holdet hjemme i Right to Dream Park, når AaB gæster os til årets sidste hjemmekamp i U17 Drenge Ligaen. Der er kampstart klokken 15.30, og du kan blive klogere på turneringen og kampprogrammet lige HER.


U15-drenge:

U15 spillede i sidste uge en pokalkamp mod Greve fra Liga 2, som blev vundet med 0-2, hvorfor holdet avancerede i Ungdomspokalen.

I denne weekend spiller holdet mod AaB på hjemmebane i Farum. Der er kickoff lørdag klokken 13.00. Du kan blive klogere på U15 Drenge Ligaen og kampprogrammet lige HER.