R1+O | Niklas om førsteplads i eSuppen: “Skal ikke blive en sovepude”

Kategorier

Foto: fcn.dk

Inden denne uges kampe i eSuperligaen indtager vi førstepladsen i tabellen. Vi har sat vores spiller, Niklas Jakobsen, i stævne til en snak om sidste uges præstationer og de kommende opgør i denne uge, der blandt andet byder på et gensyn for Niklas, når han – sammen med resten af holdet – står overfor for sin tidligere klub Lyngby.

Sidste uges kampe mod OB og SønderjyskE endte med en sejr på 2-1 over fynboerne og en målløs remis med sønderjyderne. Ifølge Niklas Jakobsen var det tilfredsstillende med tre point mod OB i en tæt kamp, hvor der dog var plads til spillemæssige forbedringer.

Opgøret mod SønderjyskE endte derimod uafgjort, og det var mere eller mindre et fair resultat i en kamp, som var præget af tekniske problemer med spillet og et yderst defensivt indstillet SønderjyskE-mandskab, fortæller Niklas.

– Det blev lidt for tæt i forhold til, hvad vi havde håbet på. OB har en utrolig dygtig spiller i ”Freddy”, som vi vidste, at vi skulle have fokus på. Wali vinder 1-0 i sin kamp, og jeg får så holdt den hjem 1-1. Vi er tilfredse med de tre point, men vi kan gøre det bedre rent spillemæssigt.

– Kampen mod SønderjyskE var en meget mærkelig kamp. Det var svært at skabe det helt store mod to spillere, som står godt defensivt og gerne vil dræbe kampen. Vi fik måske skabt en enkelt stor chance eller to flere end SønderjyskE, men overordnet set synes jeg egentlig, at uafgjort var et fair resultat for begge parter.

De fire point fra sidste uges kampe var nok til at sende vores eSport-hold op på en foreløbig førsteplads i eSuperligaen og samtidig udbygge den imponerende stime af ubesejrede kampe til fire i træk.

Det skaber naturligvis stor glæde, men det må ikke få holdet til at hvile på laurbærrene, forklarer Jakobsen:

– Jeg synes, det er superfedt, at vi ligger på førstepladsen lige nu. Inden sæsonen vidste vi godt, at vi havde fået samlet et rigtig stærkt hold, men jeg synes alligevel, at vi har fået en lidt bedre start end forventet.

– Vi er fast besluttede på bare at køre videre og fortsætte med at arbejde hårdt. Vores position i ligaen skal ikke blive en sovepude.

I denne uge gælder det så opgørene mod Lyngby BK og Hobro IK. For Niklas bliver kampen mod Lyngby noget helt særligt, da han selv tidligere har spillet for lyngbygenserne. FIFA-spilleren påpeger dog, at dette ikke ændrer på, at han vil gøre alt for at sikre et godt resultat i rivalopgøret og forsvare FCN-trøjen.

– Det er altid specielt at skulle op imod sit gamle hold, og det gør sig især gældende, når du ikke kun kommer til at stå overfor din tidligere klub, men også dine tidligere holdkammerater.

– Og kampen er jo også et rivalopgør, hvilket man altid gerne vil vinde, så jeg vil selvfølgelig gøre alt for at forsvare den røde trøje i kampen og sikre klubben et godt resultat.

Niklas Jakobsen giver også sit bud på, hvordan kampene mod henholdsvis Lyngby og Hobro kommer til at udspille sig, og hvad der bliver afgørende i de respektive opgør:

– Jeg tror, at vores matchup i kampen mod Lyngby kommer til at spille en rolle, men Lyngby har generelt to meget dygtige spillere, så jeg er også overbevist om, at det bliver en utrolig tæt kamp.

– Til kampen mod Hobro, ser jeg os klart som favoritter. Vi må naturligvis ikke undervurdere dem, da de har to rigtig gode spillere, men vi skal helst have tre point fra det opgør.

Kampen mod Lyngby starter i dag klokken 20.00, hvor vi skal forsøge at tage vores første sejr nogensinde mod lokalrivalerne i eSuperligaen. Opgøret mod Hobro spilles i morgen klokken 18.00. Begge dueller kan streames live på eSuperligaens YouTube- og Twitch-kanal.