Moscato inden to sidste runder: Vi går efter seks point, men har stor respekt for modstanderne

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Vi har sikret os en top-6-plads i Gjensidige Kvindeliga, men mangler fortsat at spille to vigtige runder af grundspillet mod to tophold, hvoraf første kamp er på lørdag mod Brøndby IF. Cheftræner Carmelina Moscato kigger tilbage på en spændende halvsæson, roser kvindernes indstilling og ser frem mod de to sidste opgør og det nye år.

I sidste runde spillede vi 1-1 på hjemmebane mod Kolding IF i Gjensidige Kvindeliga, og da AGF samtidig tabte til Brøndby IF, betød det, at vi sikrede os en plads i top-6. Dermed skal vi spille slutspil til foråret.

Tabellen så ikke helt lige så positiv ud tidligere på sæsonen, hvor vi var inde i en skidt resultatmæssig periode med fem nederlag i streg. Vores cheftræner, Carmelina Moscato, peger på stor læring, når hun kigger tilbage på denne periode, hvor nye trænere og ny spillestil skulle introduceres. Hun mener, at det hårde arbejde nu bærer frugt, hvilket man også kan se på banen, på resultattavlerne og i truppen.

– Sæsonens første kampe var en stejl læringskurve for os. Ny trænerstab og ny spillestil – måske ikke en ny spillestil for klubben, men vi bad kvinderne om at spille fodbold på en måde, som var lidt anderledes end sidste år. Vi er meget stolte af FCN-stilen, og det tager tid at omstille en gruppe og gruppens spil. Det kræver en holdindsats at opbygge kommunikationen og relationerne til hinanden.

– Vi vandt vores første kamp, men derefter tabte vi de næste fem opgør med få mål og marginaler. Selvom vi spillede ret godt, og spillerne altid holdt sig til gameplanen, så gik der altid et hjørnespark eller et langskud imod os.

– Derfra vidste vi, at det kunne gå to veje. Enten ville vi blive ved med at have en svær sæson og ende blandt nedrykningskampen. Det var et realistisk scenarie, men ingen af os troede på, at det ville ende sådan. I stedet troede vi på, at vores hårde arbejde ville bære frugt, og det tror jeg også, er det, vi har set de sidste mange runder.

Og resultaterne har nemlig set gode ud de seneste mange runder. Med søndagens remis mod Kolding er vi oppe seks ubesejrede kampe i streg – vi har ikke tabt en kamp i to måneder. Carmelina Moscato fortæller, at kvinderne har en stærk indstilling overfor justeringer og roser måden, de går til den enkelte opgave på.

Samtidig mener vores cheftræner, at basen nu er lagt for, at vi kan tage det næste skridt. “Vi er først lige begyndt”, forklarer hun.

– Jeg er meget stolt af, hvordan spillerne altid går ind til opgaverne. Hvis man ser tilbage på de 12 runder, tror jeg, man vil se, at vores præstationer efter pausen oftes har været på et højere niveau. Selvfølgelig er det et aspekt af, om vi måske skulle have håndteret vores første halvlege bedre, men hvis man ser bort fra det, så er det jo vigtigt, at vores pauseændringer er effektive.

– Det siger noget om spillernes mentalitet og indstilling. De tager informationerne og de taktiske ændringer ind, og så udfører de det på banen. Det viser, at vi tror på hinanden og tror på det, vi gør, hvilket er størstedelen af fundamentet for at lykkes.

– Vi skal tage den sikkerhed med ind til det nye år, fordi der er så meget, vi gerne vil opnå. I starten var der nogle detaljer, der skulle skrues på, men nu er holdstrukturen på plads, så det er op til os, gruppen og hver enkelt spiller at hæve niveauet endnu mere. Det er dét, der glæder mig mest, fordi jeg tror knap nok, at det her hold er startet endnu. Vi er først lige begyndt.

Inden det nye år og slutspillet af Gjensidige Kvindeliga starter, skal vi dog spille to sidste runder mod de lokale tophold Brøndby IF og HB Køge. Kampene bliver vigtige, da vores slutplacering i grundspillet afgør, hvor mange point vi tager med os ind til slutspillet.

Moscato er optimistisk på baggrund af vores seneste møder med de to tophold, og går efter makspoint for de to kampe, men har også stor respekt for modstandernes størrelse og præstationer. Det første mål kan blive afgørende i de her opgør, påpeger hun.

– Vi går selvfølgelig efter seks point i de sidste to kampe, men vi har stor respekt for vores modstandere, og hvad de har præsteret. Vi var foran mod Brøndby sidst, men tabte kampen i anden halvleg og mod HB Køge tabte vi 1-0 efter et hjørnespark, så vi har vist, vi kan udfordre dem.

– Det er ikke dårlige undskyldninger eller tegn på for meget selvtillid, det er bare facts. I de her kampe handler det meget om at få det første mål og derefter sætte en smart og robust indsats sammen. Vi er efterhånden blevet vante med at have bolden mest, men vi er også komfortable ved at dominere uden bold.

– Vi er blevet mere flydende og tilpasningsdygtige, så det håber jeg, bliver udslagsgivende i de to sidste kampe. Spillerne skal være åbne for, hvordan kampen udvikler sig og tilpasse sig derefter.

Den første af de to kampe skal spilles på lørdag klokken 16.00 hjemme mod Brøndby IF, som også kæmper for at holde trit med topholdene. Carmelina Moscato håber at få støtte fra lægterne, da fans altid gør en forskel for truppen.

– Jeg håber, der kommer en masse og støtter op om holdet, nu hvor der ikke spilles Superliga i weekenden. Man skal huske at sætte pris på hjemmekampene, fordi vi nyder at have fans på lægterne, deres støtte gør virkelig en forskel for holdet.

Du kan fange din billet til det spændende opgør i Right to Dream Park lige HER.