Målrigt nederlag i god træningskamp mod HSV

Kategorier

Foto: fcn.dk

I eftermiddags spillede vi en målrig træningskamp mod HSV, som endte hele 7-4 til tyskerne. På trods af resultatet var det en god oplevelse i Hamborg, da kampen bød på højt tempo, mange gode sekvenser og stor international læring for vores unge trup.

I disse dage er landskampspause i 3F Superliga, hvorfor vi havde arrangeret en træningskamp på udebane mod Hamburger SV fra 2. Bundesliga. Den tyske traditionsklub og dens træningsanlæg dannede rammerne for et tempofyldt og målrigt opgør her til eftermiddag, som sluttede med en 7-4-sejr til værterne.

Vi kom glimrende ud til kampen, og inden der var spillet fire minutter, havde vi bragt os foran 0-1 efter et flot angreb. Der gik dog ikke mere end to minutters tid, før HSV havde udlignet til 1-1. Derfra kom vi aldrig foran igen, på trods af en række reduceringer, hvorfor der altså stod 7-4 på resultattavlen ved slutfløjt.

11 mål på 90 minutter er ikke hverdagssyn, og ifølge assistenttræner Johannes Hoff Thorup skyldes det blandt andet, at kampen ikke var lige så taktisk præget, som turneringskampene hjemme i Danmark. Johannes kalder derudover kampen for “kompetetiv” og peger på stor læring for vores trup, da der blev spillet med højt tempo i en international kamp.

– Først og fremmest var det en god kamp for os, fordi den var kompetetiv. Vi spillede på international grund, og det var godt at se nogle af vores unge drenge få noget mere spilletid, end de har fået det seneste stykke tid. Og så var det en kamp, der var lidt mindre taktisk, end hvad vi nogle gange ser hjemme i Superliga, hvilket måske også var en af årsagerne til, at vi fik så mange mål i dag. Spillet blev lidt mere åbent.

– Så det var faktisk en rigtig god oplevelse, selvom resultatet måske fortæller noget lidt andet. Det fik presset vores spillere op i et tempo, som vi ikke altid spiller i, og som vi nogle gange kan have svært ved at komme op på i den hjemlige liga. Så det var godt at få spillet en kamp på det her niveau.

– Vi har haft lidt fokus på vores spil med bolden, hvor vi har set solide ud de sidste par kampe, men vi har talt om, at vi gerne ville have et ekstra led på, så vi kunne skabe nogle flere og nogle større chancer. Så der var jubel på bænken ved vores tredje mål, som vi er rigtig tilfredse med. Et af vores fokuspunkter var, at vores spil med bolden skulle foregå i så højt tempo som muligt, og det viste vi her.

– Helt naturligt blev det også en kamp, hvor vi kunne arbejde med vores presspil, fordi Hamborg er et hold, der gerne vil spille rigtig meget med bolden. De gav os nogle dilemmaer i måden, de bygger spillet op på og bevæger sig på, som helt klart udfordrede os, men det var en god udfordring.

– Kampe som disse er en af grundstenene i hele vores model og i spillernes udvikling. Vi skal have drengene ud og have oplevelser på så højt niveau som muligt, og HSV er jo en kæmpe klub og et dygtig hold. Der har åbenlyst været nogle udfordringer med en virus, der florerer i hele verden, som har gjort det svært for os at få disse oplevelser de sidste par år, så det var en kamp, vi havde prioriteret højt.

– Og derfor var det også godt at se, at mange af drengene greb chancen. Vi spillede til tider på et højt niveau, og så ved jeg godt, at vi lukker for mange mål ind, og kampen bliver lidt for åben, men resultatet kan godt snyde lidt. Det var en ret lige kamp, og indtil midtvejs i anden halvleg jagter vi en udligning.

– Vi har forsøgt at adskille denne her kamp som en international oplevelse, der ikke havde så meget med Superligaen at gøre, men hvis vi skal overføre det til den udfordring, der ligger i næste weekend, så ved vi jo, at Silkeborg også er et godt-spillende hold med bolden. De er dygtige i deres positionsspil, så det bliver helt automatisk en kamp, hvor vores presspil skal sidde i skabet.

– I dag fik vi mange sekvenser mod HSV, hvor vores presspil blev udfordret, og det er helt sikkert noget, vi kan kigge på som optakt til Silkeborg-kampen, fordi det bliver et rigtig væsentligt element.

– Alt i alt vil jeg på vegne af FC Nordsjælland, mine trænerkolleger og spillertruppen gerne takke HSV mange gange for godt værtskab og for at sætte en god træningskamp op. Det var en fornøjelse at være på besøg hernede.

Kampfakta:

Hamburger SV – FC Nordsjælland

0-1 (4′): Yannick Agnero
1-1 (6′): Miro Muheim
2-1 (11′): Moritz Heyer
2-2 (19′): Lasso Coulibaly
3-2 (45′): Miro Muheim
4-2 (59′): David Kinsombi
4-3 (64′): Lasso Coulibaly
5-3 (70′): Robin Meißner
6-3 (72′): Robert Glatzel
6-4 (79′): Adamo Nagalo
7-4 (89′): Robert Glatzel

Du kan se eller gense kampen (eller blot finde de 11 mål) via vores YouTube-kanal, hvor opgøret stadig er tilgængeligt.

Næste kamp for vores Superliga-trup er i Right to Dream Park søndag i næste uge, hvor Silkeborg IF kommer på besøg til årets sidste hjemmekamp. Du kan fange din billet til opgøret HER.