Jaxe om nederlag i sidste runde og manglende sejre: Vi kommer til at lære af det her

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

I går bar 20-årig Jacob Steen Christensen anførerbindet for første gang, da han overtog det fra Magnus Kofod i det 68. minut af kampen mod OB. ‘Jaxe’ er stolt af kaptajntjansen, men nederlaget og den negative stime overskygger. 6’eren mener dog, at vores unge trup kommer til at lære af denne periode.

I går tabte vi 2-0 på udebane mod OB i årets sidste 3F Superliga-kamp, hvorfor vi forlængede vores sejrsløse stime til 11 kampe til stor skuffelse for alle.

– Vi var klar til at kæmpe for at gå på vinterpause med en sejr efter to uafgjorte kampe, så derfor var det selvfølgelig en kæmpe skuffelse at tabe. Vi havde håbet på, at tre point kunne give os noget fornyet energi, og vi følte os virkelig klar fra start, men i stedet blev det et nederlag, og det gør bare ondt.

– Hvis man skal kigge på kampen, så synes jeg egentlig, og jeg ved godt, at fansene er trætte af at høre det, at præstationen var fin. Men når vi ikke kan score mål og ikke kan forsvare i de vigtige momenter, så det er svært at vinde fodboldkampe. Og det er jo det, der tæller, så vi kan ikke være tilfredse, forklarer Jacob Steen Christensen, som spillede fuld tid på den centrale midtbane.

Nederlaget kom på bagkant af to uafgjorte kampe, hvor vi i begge kampe var tæt på at nappe sejren. ‘Jaxe’ mener, at OB-nederlaget var ret symptomatisk for et mentalt hårdt halvår, men tror på, at vores unge seniortrup kommer til at lære meget af denne svære tid.

– Kampen bliver på en måde ret symptomatisk for vores efterårssæson. De seneste måneder har budt på mange nederlag og upåagtet af præstationerne i kampene, så er det bare mentalt hårdt, fordi det er sejrene, vi spiller for.

– Jeg synes alligevel, at truppen har været gode til lægge de negative tanker væk. Hver gang, det har været kampdag, har det været en ny kamp for os, så jeg synes, vi har vist den rigtige energi og vindermentalitet.

– Nu har jeg været i truppen i nogle år efterhånden, og er en af de spillere med flest førsteholdskampe, men det er stadig første gang, jeg oplever at stå i en situation som denne, hvor vi er lidt for tæt på nedrykningstregen, og hvor vi kæmper med tingene. Så jeg er sikker på, at vi kommer til at lære af det her i det lange løb, selvom det er mentalt hårdt. Vi er en ung trup, og særligt som ung spiller lærer man meget af de hårde tider.

Midtvejs i anden halvleg fik ‘Jaxe’ anførerbindet på armen, da midtbanekollegaen Magnus Kofod forlod banen. Det var første gang, at vores 20-årige 6’er havde æren af at bære bindet på førsteholdet.

Det var en stor ære, fortæller vores tidligere akademispiller, der har været i klubben siden U12, men ikke desto mindre er det nederlaget og holdets stime, der fylder mest.

– Nu var jeg trods alt den fjerde anfører i kampen, men derfor var det stadig stort for mig at bære anførerbindet for den klub, som jeg er vokset op i. Det er jeg meget stolt af, og forhåbentlig kan jeg komme lidt tættere på anførerbindet i fremtiden. Det er i hvert fald et af mine mål.

– Men det overskyggende i går var helt klart nederlaget, og at vi ikke kan gå på juleferie med en sejr, det er klart. Vi havde brug for de tre point.

Selvom der ikke er flere Superliga-kampe på menuen inden nytår, træner truppen fortsat videre i et par uger, inden de går på juleferie. Den 6. januar vender holdet tilbage til træning i Farum, og ‘Jaxe’ mener, at vi i pre season skal arbejde på at blive bedre i begge felter.

– Jeg synes, Flemming sagde det meget godt i sit post match interview: Vi mangler skarphed i begge felter. Vi mangler nogen, der virkelig er i feltet og fylder offensivt i boksen, og så mangler vi engang imellem noget kollektivt i defensiven. Vi giver faktisk ikke så mange chancer væk, men når vi gør, bliver de oftest rigtig store. Så vi skal være bedre i de afgørende defensive aktioner.

– Det bliver godt for os at få en pause, koble af, tænke over hvad der skal til, se hinanden i øjnene og komme tilbage og knokle røven ud af bukserne. Ikke mindst for fansene, som har fortjent bedre end det her.

Og netop fansenes støtte, var noget som ‘Jaxe’ i særlig grad bemærkede i går – både før, under og efter kampen.

– I går bemærkede jeg, da vi gik på banen, at de havde et skilt oppe med “ALTID MED JER”. Det blev jeg stolt af at se, og jeg tror ikke, det sker i mange klubber, at fansene støtter så meget efter 11 kampe uden sejr.

– Efter kampen blev de allesammen og snakkede med os og sang for os. Og da vi var tilbage i Farum nogle timer senere, stod der også nogle fans klar til at modtage os med røg og lys. Det betyder alt for os spillere, det skal de vide. Vi kæmper i høj grad også for dem, og hele klubben hungrer efter en sejr, afslutter Jacob Steen Christensen.

Forårssæsonen af 3F Superliga sparkes igang i den tredje weekend af februar 2022, hvor der venter de resterende fem runder af grundspillet.