Hjortebjergs optakt vs. Viborg FF| “Vi skal håndtere Viborgs aggressive presspil”

Kategorier

Simon Adingra på bolden i sidste kamp mod Viborg, som vi tabte 1-2 hjemme i Right to Dream Park.

Foto: Gonalez Photo / Dejan Obretkovic

I morgen aften møder vi Viborg FF på udebane i 3F Superliga. De midtjyske oprykkere har fået en solid start på sæsonen og slog os også i det omvendte opgør, hvorfor Frank Hjortebjerg forudsiger en hård kamp i et højt tempo. Ikke desto mindre tager vi til Viborg med ambitionen om at spille kampen på vores præmisser, forklarer assistenttræneren.

Er truppen kommet sig ovenpå AaB-skuffelsen i søndags og er klar til en ny opgave i morgen?

– Ja, selvfølgelig er vi det. Det dur ikke at hænge sig i fejl fra vores egen side eller anden side, fordi det kan vi ikke bruge til noget i morgen. Tværtimod. Jo hurtigere vi kunne lægge det bag os, jo hurtigere kunne vi fokusere fuldt ud på opgaven mod Viborg. Så der har ikke været andet at gøre end at tage arbejdshandskerne på og knokle.

– Jeg synes, vi har haft en god uge, og jeg føler, at vi er rigtig godt forberedt på en svær opgave i Viborg mod et pissegodt hold. Lige nu handler det om at vende hver en sten og finde de små procentdele, der kan gøre, at vi kommer ud af denne her negative stime.

Nu siger du selv, at Viborg er et “pissegodt hold”. Kan du sætte nogle ord på, hvad det er, de har været dygtige til i denne sæson?

– Jeg sagde inden sæsonen, at det var to rigtig stærke oprykkere, der kom op, og det synes jeg bare, de har bevist fuldt ud. I Viborgs tilfælde er det et hold, der er virkelig aggressive i deres presspil. De forsvarer langt væk fra mål, og er gode til det. Så de skaber nogle åbne kampe, hvor det buldrer frem og tilbage på en god måde.

– Sidst vi mødte dem, var der især 25 minutter af den sidste halvdel af første halvleg, hvor de lagde et enormt hårdt tryk på os, som vi havde meget svært ved at komme ud af. Og det var også i den periode, de scorede, inden vi gik til pause.

– Og så er det også et hold, der konstant forsøger at vinde kampene. I de tætte kampe skifter de offensivt ind og prøver at tage initiativet. De forsøger at skubbe grænserne for, hvad modstanderne kan modstå, og de bliver ved med at insistere på at gøre tingene på deres måde. Det synes jeg, er meget beundringsværdigt.

Hvad bliver vigtigt, hvis vi skal komme hjem fra Viborg med tre point?

– Det bliver for eksempel vigtigt, at vi kommer godt ud af det hårde tryk, som de gerne vil lægge på os. Det lykkedes okay i store perioder af den første kamp, men der var som sagt også en mindre god periode, som Viborg slog kapital af. Det bliver afgørende, at vi kan håndtere det i så meget af kampen som muligt.

– Og så er Viborg også et godt hold på standardsituationer, som de scorer mange mål på. De har en spiller som Christian Sørensen, der er en rigtig god assistmager med både hænderne og fødderne. De er meget stærke på offensive dødbolde, så dem skal vi undgå at få for mange af imod os.

Du fortæller meget om Viborgs styrker, og hvordan vi skal håndtere dem, men vi skal vel også op og drille dem med vores egne styrker?

– Selvom vi er inde i en modbydelig periode rent resultatmæssigt, så vil jeg stadig fastholde, at der i de seneste kampe har været flere perioder, hvor man kan se, at vores spil går i en fornuftig retning. Jeg synes, det er tydeligt, at vi er et hold, der kan volde modstanderne problemer.

– Vi har selvfølgelig lagt en plan for, hvordan vi skal udfordre Viborg med vores kvaliteter. Vi vil gerne være med på at skabe en kamp i et rigtig højt tempo, ligesom Viborg gerne vil, så det tror jeg, det bliver.

– Selvom vi er på udebane, er inde i en svær periode og møder et utvivlsomt rigtig godt hold, så tager vi stadig derover med en tilgang, der siger, at det skal foregå på vores præmisser. Viborg skal indstille sig på de ting, som vi kommer med.

– Jeg synes, vi har en gruppe spillere, der lægger den indsats, der skal til for at vende skuden. Det er det samme, jeg ser på træningsbanen hver eneste dag, så der er en tro på, at vi er på rette vej. Det er en svær periode resultatmæssigt, men gruppen tror fortsat meget på hinanden, og det har jeg også en forventning om, at Viborg kommer til at kunne mærke i morgen.

Der kampstart i morgen klokken 19.00 i Energi Viborg Arena. Hvis ikke du har mulighed for at tage turen til Jylland, kan kampen ses på TV3 Sport.