En lærerig weekend for akademiholdene

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Vores tre ældste akademihold på drengesiden var på besøg i Brøndby i sidste weekend, men måtte alle tage sejrsløse hjem til Farum. Vores U18-piger måtte ligeledes se sig slået på udebane, men ikke desto mindre peger de respektive cheftrænere på stor læring fra opgørene.

U19-drenge:
Vores ældste akademihold på drengesiden spillede i sidste runde et topopgør på udebane i Brøndby. Vi kom foran i første halvleg, og føringen holdt længe, men i slutningen af kampen nettede værterne to gange til slutresultatet 2-1. Du kan læse cheftræner Kasper Kurlands reaktioner på kampen HER.

I den kommende weekend er der landskampspause i U19-ligaen, hvorfor vi ikke skal i aktion. Næste opgave for vores U19-drenge er derfor lørdag den 20. november på hjemmebane i Right to Dream Park mod AaB. Kickoff er klokken 13.00.

Du kan blive klogere på tabellen og kampprogrammet for U19 Drenge Ligaen lige HER.

U18-piger:
I sidste weekend spillede vores U18-piger ude mod Kolding IF, hvor vi desværre tabte med 2-1. Selvom det ikke blev til en sejr i opgøret, leverede holdet stadig en spillemæssig flot præstation drevet af energi og et velfungerende opspil, fortæller cheftræner Anja Heiner-Møller:

– Vi var 100% klar fra start både i første og anden halvleg. Pigerne tog styring med kampen fra første fløjt og sad tæt i presset. Vores opspil med 3 fungerede supergodt og både kombinationer og relationer sad lige i skabet, ligesom de gjorde i forrige runde mod BSF.

Vores U18-hold fik ellers en lovende start på kampen, da vi kom foran 0-1 efter en halv times spil, men i anden halvleg er der i enkelte situationer ikke fuld skarphed fra vores side af, og det ender med at koste, forklarer Anja:

–  Vi kommer foran 0-1 på et virkelig flot mål af Clara La Cour, hvor hun trækker ind i banen, og klasker den helt op i fjerneste kryds.

– Men i anden halvleg er der så nogle kortvarige momenter, hvor vi falder lidt i kadence, ikke sidder tæt nok centralt, og heller ikke får afvist dem ordentligt. Dette koster os de to mål, som begge bliver scoret på skruede bolde mod fjerneste hjørne udenfor feltet.

– Udover det holder vi egentlig Kolding fra chancer i åbent spil, dog ser vi sårbare ud på hjørnespark, når bolden ligger tæt indenunder mål.

Ifølge Heiner-Møller havde vi chancer nok til at kunne have vundet kampen, men på trods af at disse ikke blev udnyttet, er der kun ros til overs i forhold til spillernes arbejdsiver i opgøret. Og selvom det var et ærgerligt nederlag, kan U18-pigerne stadig være stolte over deres indsats, mener cheftræneren:

– Vi har nok 6-7 større chancer, og på den baggrund burde vi også have lukket kampen. Arbejdsindsatsen var ellers til UG over hele linjen, og pigerne sidder tilbage med en følelse af, at de skulle have vundet kampen, da “alt” fungerede for dem.

– Det er et ærgerligt nederlag, men overordnet kan spillerne kun være stolte over indsatsen og det spil, de leverede, afslutter cheftræneren.

Næste opgave for vores U18-hold er lørdag den 20. november, hvor vi på hjemmebane tager imod Varde. Kampen fløjtes i gang klokken 13.00.

U17-drenge:
Vores U17-hold spillede senest en spændende topkamp på udebane mod Brøndby IF, som fører rækken i skrivende stund. Det blev desværre til et nederlag på 4-2 mod en stærk modstander.

I denne weekend er vores U17-drenge tilbage i Right to Dream Park, hvor Randers Freja FC kommer på besøg lørdag klokken 13.00. Inden denne runde ligger vi á point med kronjyderne i toppen af tabellen.

Du kan blive klogere på U17 Drenge Ligaen og kampprogrammet lige HER.

U15-drenge:
U15-holdet var ligeledes på besøg i Brøndby sidste weekend, hvor vi skulle forsøge at følge op på en fantastisk sæsonstart. Vi mødte et Brøndby-mandskab, der gav os problemer med deres presspil, hvorfor vi måtte tage til takke med 1-1 og et enkelt point. En lærerig kamp, fortæller U15-cheftræner Emil Sjølin.

– Vores indbyrdes kampe mod Brøndby er som regel gode og underholdende, hvor de med et højt pres forsøger at stresse os og erobre bolden højt. De fik få høje erobringer, men vi løste ikke deres pres så godt, som vi ønskede, og lavede generelt for mange fejl. Det gav en urolig kamp i perioder, hvilket ikke var til vores fordel.

– I de perioder vi lykkedes, kunne vi se, hvilke chancer det gav os, men generelt var det ikke en god præstation med bolden fra os, og vi skabte alt for få store chancer. Defensivt løste vi kampen fint og fik stresset dem til direkte bolde i områder, hvor vi enten kunne vinde duellen eller andenboldene, da vi pressede dem til at spille ind i vores overtal.

– Alt i alt var det en præstation og en kamp, vi kan lære meget af, og som giver os motivation for at arbejde videre med nogle af de ting, der har givet os udfordringer i sæsonen.

På tirsdag venter et pokalopgør, hvor drengene skal forsøge at spille sig videre i Ungdomspokalen på udebane mod Greve fra Liga 2. Ifølge Emil Sjølin, bliver det en mental udfordring for holdet, som også er et udviklingsområde for de unge spillere.

– En pokalkamp tirsdag aften på udebane er en udfordring uanset modstander. Det er en mental kamp, hvor ro, fokus og overskud kan vise sig afgørende.

– Vi er sikre på, at det bliver en god kamp og regner med, at vi får brug for mange af de mentale værktøjer, som vi træner hver uge, hvilket også er det vigtigste læringspunkt i forbindelse med kampe som disse.

Du kan blive klogere på U15 Drenge Ligaen og kampprogrammet lige HER.