En god weekend for vores U18-piger og U17-drenge

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Både vores U18-piger og U17-drenge vandt overbevisende i sidste weekends kampe. Cheftrænere Anja Heiner-Møller og Lasse Stensgaard deler herunder deres tanker vedrørende de respektive opgør, og hvad denne uges opgaver byder på, når U18-holdet rejser til Kolding og U17-holdet tager turen til Næstved.

U18:

Vores U18-piger trak sig sejrrigt ud af sidste weekends opgør, da vi på udebane slog BSF med cifrene 1-4. På trods af indledende at være kommet bagud 1-0 udviste spillerne stor karakter, hvorved de fik vendt kampen og sikret en flot og utrolig vigtig sejr, beretter cheftræner Anja Heiner-Møller:

– Kampen mod BSF var vigtig i forhold til at komme tilbage i ”game mode” efter en svær kamp ugen før, hvor vi tabte 4-0, og tingene ikke fungerede. I weekendens kamp vandt vi så 1-4 og det, der var superfedt at se i det opgør var, at vi får samlet os og vendt kampen efter at være kommet bagud 0-1.

– Jeg er specielt glad for, den karakter pigerne udviste, for det er et aspekt, som vi har arbejdet meget med på det seneste, og det var et område, hvorpå vi ikke slog igennem i den seneste kamp.

Sejren over BSF kom i hus ved hjælp af komplet kontrol med bolden og stor tålmodighed, siger Heiner-Møller, men også et flydende opbygningsspil og hvor spil i de små rum var en vigtig del af sejren, hvilket yderligere glæder cheftræneren:

– Vi vender kampen ved at tage fuld kontrol over bolden og have tålmodighed i vores spil. Vi fik også skabt en flydende opbygning, hvor vi skiftevis byggede op med tre og fire spillere, hvilket er rigtig positivt, da vi tidligere ikke har haft den største succes med det. Det er også vigtigt i forhold til spillernes udvikling, at de er dygtige til og komfortable ved at begå sig i et flydende opbygningsspil under kampene.

– Helt generelt viste pigerne fuld selvtillid på bolden, de turde at spille i små områder og lykkedes med det.

På lørdag skal holdet så i ilden igen, når vi drager til Sønderjylland, hvor Kolding IF er værter. Ifølge cheftræner Anja Heiner-Møller bliver kampen en mulighed for at revanchere nederlaget fra vores seneste møde med koldingenserne:

– Kampen mod Kolding er stillingsmæssigt en topkamp. For et halvt år siden, da vi sidst spillede imod dem, var vi meget udfordrede og manglede en del i vores spil.

– Så jeg glæder mig meget til at se os denne gang komme med et andet udtryk og levere op til vores bedste.

Karakter er endnu engang overskriften på opgøret, og spillerne skal virkelig brænde igennem på den front, hvis et godt resultat skal sikres. Derudover er det også imperativt at gengive de andre positive aspekter fra den seneste kamp, fortæller cheftræneren:

– Jeg tror, at det bliver en kamp, hvor spillernes karakter igen får stor betydning, for hvis ikke vi formår at holde os inde i kampen, når vi støder på noget modgang, så kan det lige pludselig gå meget stærkt nedad, når man møder hold med den kvalitet, som vi har i vores liga.

– Jeg håber, at vi, ligesom i sidste kamp, kan fastholde selvsikkerheden på bolden og spille i de små rum, så vi derigennem kan have kontrol med kampen.

– Samtidig skal vi så også være skarpe i vores restforsvar, da Kolding er rigtig gode på omstillingerne.

U18-kampen mod Kolding fløjtes i gang lørdag klokken 12.00 på udebane.

U17:

Vores U17-drenge sikrede sig også en sejr i weekenden, da vi vandt over Lyngby med hele 7-2 på hjemmebane i Right to Dream Park. Ovenpå kampen er cheftræner Lasse Stensgaard utrolig glad for holdets præstation. Det forventede kampbillede blev realiseret og i særdeleshed den offensive indsats, høster stor ros:

– Kampen var rigtig god set med vores øjne. Vi ramte et højt niveau, hvor vi især offensivt så meget skarpe ud, spillede hurtigt og havde høj kvalitet i vores positionering og aktioner.

– Vi ramte et godt kampbillede såvel offensivt som defensivt, hvor vi skabte de rum og det scenarie, som vi havde håbet på. Til tider går det efter planen, og andre gange gør det ikke. Denne gang var der god sammenhæng mellem oplæg og kampbillede.

Særligt første halvleg var imponerende, hvor spillerne virkelig fik sat tingene godt sammen. Kilden til den gode præstation var et aggressivt fremadrettet presspil og høj kvalitet over hele linjen, fortæller Stensgaard:

– Først og fremmest leverede alle en helstøbt indsats, hvor vi arbejdede knaldhårdt for hinanden i presspillet. Vi var aggressive og fremadrettede i vores presspil, og fik vundet mange bolde i gunstige positioner.

– Dernæst var vores offensive aktioner af høj, høj kvalitet. Vi spillede varieret, og lykkedes godt med vores positionsspil, hvor vi arbejdede med et par nye rotationer.

– Den tekniske kvalitet var høj, så vi kom sikkert igennem linjerne og undgik, at Lyngby fik sat deres omstillingsspil i scene.

Næste opgave for vores U17-mandskab er i aften, hvor vi gæster Næstved IF i 4. runde af pokalen. Cheftræner Lasse Stensgaard peger på, at det bliver en spændende kamp mod en usædvanlig modstander, der ikke skal tages for let på. Opgøret er samtidig en kærkommen mulighed for at give et par af vores U15-spillere chancen på det næste niveau, forklarer cheftræneren:

– Vi forventer et spændende opgør imod en modstander, som vi ikke bokser med i dagligdagen. Vi har dog mødt andre divisionshold i vores preseason, så vi ved, at de har god kvalitet, og vi dermed skal levere et højt niveau for at avancere i turneringen.

– Vores tilgang til kampen bliver som altid at søge en god præstation – såvel kollektivt som individuelt. Den eneste forskel er, at vi har et par spillere med, som normalt spiller med vores U15-hold. De træner godt, og står på spring til U17, så det bliver fedt at se dem i en gældende kamp.

U17-holdets pokalkamp imod Næstved IF fløjtes i gang klokken 19.00 i Næstved.