Comeback til Kaptajn-Kian: Det var fantastisk at være tilbage

Kategorier

Foto: Gonzales Foto

I går fik Kian Hansen et længeventet comeback til Superliga-fodbold, efter en skade har holdt ham ude i et par måneder. Vores rutinerede anfører var ekstremt glad for at være tilbage på banen og taknemlig for fansenes support, men han er samtidig ærgerlig over, at vi ikke fik tre tiltrængte point.

Gårsdagens 3F Superliga-kamp mod Silkeborg endte med et ærgerligt uafgjort resultat, hvorfor vi ikke fik den sejr, som vi allesammen hungrer efter. Til gengæld kunne vi glæde os over, at Kian Hansen blev skiftet ind i det 80. minut og dermed fik sine første minutter på banen siden slutningen af september.

– Det var fantastisk at være tilbage på banen. Det er noget, jeg har set frem til og længtes efter, så det var dejligt at kunne komme ind og bidrage en lille smule, fortalte kaptajnen efter slutfløjt i går, der dog erkender, at han fortsat mangler en del kamptræning:

– Selvfølgelig mangler jeg noget kamptræning, før jeg er helt tilbage i fulde omdrejninger, men det var fint at få et kvarter i dag. Så må vi se på, hvor meget jeg kan lægge på i løbet af den kommende uge, og hvor meget der er mulighed for på søndag mod OB.

Kian Hansen blev skadet i kampen mod FCK i runde 10, og siden da har han måtte se til fra sidelinjen, mens vi har kæmpet med at få en Superliga-sejr i en periode, som også bød på et smertefuldt pokalexit.

Anføreren ville gerne selv have været med på banen i den svære tid, men han roser truppens håndtering og hårde arbejde.

– Det har selvfølgelig ikke været sjovt. Jeg vil altid gerne være med omkring holdet og på banen for at hjælpe drengene, men jeg har ikke en finger at sætte på deres indstilling eller hvordan, de har håndteret denne her periode. De arbejder allesammen pivhamrende hårdt og har gjort det godt. Vi har også været uheldige, så nu håber jeg, at vi sammen kan få vendt det.

Når nu den rutinerede forsvarsspiller ikke kunne hjælpe til inde på banen, har han i stedet forsøgt at bidrage udenfor kridtstregerne – både i hverdagen og i forbindelse med kampe. Det er en del af hans ansvar som anfører i truppen, mener Kian Hansen.

– Det er klart, jeg har prøvet at være så meget omkring holdet, som det var muligt. Det har specielt været omkring kampdage, hvor jeg kunne guide, vejlede og komme med inputs, men også i analysedelen i hverdagene har jeg forsøgt at gøre mit for, at vi kunne komme ud på den anden side.

– Flemming har givet mig tilliden ved at være anfører, og så skal jeg også bidrage med det, jeg nu engang kan, selvom jeg ikke kan spille inde på banen. Så jeg har prøvet at hjælpe i det omfang, det var muligt, men det er klart, at jeg hellere ville have været med på banen, så det ser jeg frem til nu.

Da vores nummer 4 løb på banen i går, var det til stor glæde og jubel på lægterne. Det var tydeligt at mærke, at fansene havde savnet deres kaptajn, men det er også gengældt, forklarer Kian Hansen, der har stort respekt for fansenes support i denne tid.

– Først og fremmest er jeg sindssyg glad for det bifald, jeg får, da jeg gør comeback i dag. Det sætter jeg stor pris på. Jeg har savnet at spille på hjemmebane foran vores fans, og jeg er sindssygt glad for de fans, vi har.

– Det betyder meget for os allesammen, at de fortsat har lyst til at komme, selvom vi står i en meget svær periode. De bakker altid op, og der er altid mulighed for dialog med dem, og det er ikke noget, hverken jeg eller holdet tager for givet.

– Så jeg var glad for at være tilbage på banen og spille foran fansene, men det altoverskyggende er, at vi ikke får de tre point. Jeg synes, vi fortjente det, hvis man ser på de muligheder, vi har. Vi skabte de største chancer.

Nu mangler der blot en enkelt kamp i 2021 for vores Superliga-trup, når vi på søndag skal forsøge at komme tilbage på sejrssporet på udebane mod OB. Det bliver en meget vigtig kamp, fordi det gør en enorm forskel, om man går på vinterpause med eller uden tre point, forklarer vores tilbagevendende anfører.

– Det bliver vigtigt at gå på pause med en sejr og tre point, så det skal vi ud og kæmpe for. Vi synes, vores seneste kampe har vist, at vi er på rette vej, men en sejr lige inden juleferien ville gøre det hele meget bedre.

Der er kickoff klokken 14.00 i Nature Energy Park i Odense på søndag.