Chris Sargeant ny assistenttræner for kvindesenior

Kategorier

Foto: FCN

Engelske Chris Sargeant er ny assistenttræner for vores Gjensidige Kvindeliga-hold. Englænderen kommer til Danmark fra Canada, hvor han igennem flere år har arbejdet med udvikling af unge spillere. 

Vores Gjensidige Kvindeliga-hold er inde i en rigtig god stime indenfor kridtstregerne, og nu har de fået en rigtig god tilføjelse udenfor banen i form af 34-årige Chris Sargeant, der er ny assistenttræner.

Sargeant kommer til Farum fra Vancouver Whitecaps, hvor han var cheftræner for deres udviklingshold for unge pigespillere. Vores nye assistenttræner har også selv været aktiv som spiller i England og på universitetshold i USA, ligesom han kender cheftræner Carmelina Moscato fra fælles tid i Canada.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:
– Vi er meget glade for at kunne præsentere Chris som ny assistenttræner. Det har længe været et mål for os at tilføje endnu mere kvalitet til vores stab omkring kvindeseniortruppen, og det føler vi, at vi gør med tilføjelsen af Chris. 

– Han har igennem en længere periode arbejdet med udviklingen af unge talenter, hvilket er en stor del af vores arbejde her i klubben. Han kommer med god erfaring på området gennem hans tid i Vancouver, og vi ser frem til, at han vil kunne tilføje denne erfaring her. 

– Ydermere kender Carmelina Moscato og Chris hinanden fra Canada, hvilket naturligvis kun er en fordel i forhold til at integrere Chris i vores miljø på Kvindeliga-holdet, og generelt i Farum, bedst muligt. Vi glæder os meget til at se, hvordan Chris vil hjælpe os frem mod vores mål og vores fremtidige udvikling som klub. 

Assistenttræner Chris Sargeant:
– Jeg er meget glad for at være her. Alle har været meget imødekommende fra start, hvilket siger noget om kulturen her. Det er tydeligt, at alle i klubben har købt ind på den gode kultur og har de samme værdier. Det har været fantastisk indtil videre, og jeg glæder mig til at kunne bidrage til netop dette.  

– Det, der tiltrak mig mest ved muligheden her, er det arbejde, der bliver lavet med unge spillere. I mine tidligere trænergerninger har mit fokus været omkring unge spillere, så at kunne fortsætte det her, betyder meget for mig. Jeg synes, at udviklingen af egne talenter sammen med nogle erfarne kræfter er en fantastisk model. 

– Da jeg startede min trænergerning i Vancouver, hjalp vi til, når det canadiske landshold havde samlinger, og det var der, jeg lærte Carmelina at kende. Senere flyttede Carmelina ind i en trænerrolle, hvorefter vores veje krydsede igen. Det var tydeligt fra starten, at Carmelina og jeg så på både fodbold og livet generelt på samme måde. Så i de sidste fem år har vi holdt kontakten ved lige.

– Så da Carmelina fik jobbet her og fandt ud af, hvad hun havde brug for, ringede hun til mig og spurgte, om jeg var interesseret. Og for at være ærlig var det en ‘no brainer’ for mig at komme her. 

– Jeg vil gerne bringe energi og passion for spillet, samt sørge for at alle nyder deres tilværelse på holdet. At man holder af det, man laver, er en stor faktor for mig og noget, som jeg altid har taget med mig. I mit hoved er det meget simpelt: Hvis man nyder, hvad man laver, så er man passioneret omkring det og vil arbejde hårdere – og det vil så i mange tilfælde føre til, at man får succes med det.

– Mit kortsigtede mål, at observere og finde de punkter, hvor jeg kan gøre en forskel. Jeg kender mine styrker, og det samme gør Carmelina, så nu skal jeg finde ud af, hvordan jeg kan gøre brug af dem og gøre holdet bedre.