Willy Kumado om at debuttere i Superligaen: Sker det her virkelig?

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

I søndags gav vi debut til endnu en akademispiller i 3F Superliga. Denne gang var det Willy Kumado, der kom ind til sin første optræden i det 69. minut mod FC Midtjylland. Den hurtige wingback er glad og taknemlig for debuten, takker sine tidlige trænere og ser frem til at arbejde hårdt for nye muligheder.

– I hele mit liv har jeg arbejdet hen imod dette moment, så det er helt fantastisk at få min debut. Jeg er meget glad og taknemlig for den muligheder, jeg fik i søndags, fortæller Willy Kumado på bagkant af weekendens debutkamp.

Den 19-årige ghaneser var også udtaget i forrige runde mod Silkeborg, men blev sorteret fra som 19. mand. I søndags var han dog at finde på bænken, men ikke desto mindre fik ‘Willy’ lidt sommerfugle i maven, da han fik besked på at gøre sig kampklar.

– Selvfølgelig vidste jeg, at jeg var på bænken, men man ved jo aldrig, om man kommer på banen eller ej. Så jeg forbereder mig altid meget grundigt, inden hver kamp. Uanset om jeg spiller med U19 eller Superliga, eller om jeg starter inde eller ude. Det handler om at spise godt, sove godt og være fokuseret.

– Men da Flemming (Pedersen, red.) kaldte mig hen og fortalte, at jeg skulle skiftes ind, fik jeg alligevel gåsehud. Jeg tænkte: “Sker der her virkelig?”

– Så jeg var en smule nervøs, da jeg løb ind på banen, fordi det var et vigtigt tidspunkt i en vigtig kamp mod en stærk modstander. Vi havde brug for point, så der var store forventninger. Alle mennesker er nervøse ved nye begyndelser, men det blev hurtigt bedre, så jeg nød udfordringen og sætter stor pris på oplevelsen.

Vores lynhurtige wingback erstattede en anden hurtig wingback på banen, nemlig Oliver Villadsen. Trænerteamet gav ‘Willy’ besked på at true i dybden med sin fart.

– Jeg fik besked på, at jeg skulle sørge for at løbe dybt, så snart vi fik bolden, fordi jeg er en hurtig spiller og vi kunne udfordre i deres bagrum. Defensivt skulle jeg sørge for at holde øje med deres kantspiller, fordi de slog mange diagonalbolde.

– Intensiteten og tempoet i spillet var naturligvis højere, end når man spiller på U19, men det var ikke noget, jeg ikke var vant til eller forberedt på. Jeg har spillet en del kampe mod professionelle seniorhold, så jeg vidste godt, hvad det krævede.

Willy Kumado er fortsat en del af U19-truppen, men søndagens debutant sigter efter at gøre sig gældende til førsteholdstruppen. Han ved, det kræver hårdt arbejde, og han takker sine akademiertrænere for at have hjulpet ham til, hvor han er i dag.

– Jeg skal først og fremmest arbejde hårdt, så jeg forhåbentlig kan få nogle flere minutter i Superligaen. Mit fokus er på, at jeg skal komme i betragtning til Superliga-truppen, men det kræver tålmodighed og disciplin, for der er mange dygtige spillere på holdet.

– Ikke desto mindre er jeg meget glad for at få min første kamp. Jeg vil gerne sige tak til alle de trænere, der har trænet mig i min tid som fodboldspiller. Jeg er meget taknemlig for deres arbejde og vejledning, uden dem ville jeg aldrig stå i denne her position og have fået min debut.

– Det hårde arbejde har båret frugt, og jeg er sikker på, at de er glade på mine vegne. Derfor er det også vigtigt for mig at takke dem, og jeg er sikker på, at jeg vil gøre dem stolte i fremtiden.

Willy Kumado kom til klubben fra Right to Dream-akademiet i starten af 2021 sammen med Lasso Coulibaly, der nu er en fast del af Superliga-truppen. Dengang lavede vi en velkomstartikel med dem begge, som du kan læse HER, hvis du vil blive klogere på vores nyeste førsteholdsdebutant.

Stort tillykke, Willy! More to come.