U19-drengene samlet i Ghana med det internationale akademi

Kategorier

Foto: FCN

I denne uge er vores U19-drenge og staben omkring holdet på en trænings- og udviklingstur til Right to Dream-akademiet i Ghana. Vi har i den forbindelse talt med U19-holdets cheftræner Kasper Kurland om turens forløb og hvordan det udvikler gruppen både menneskeligt og sportsligt.

I sidste uge drog U19-drengene og trænerstaben til Ghana for at mødes, træne og spille kampe med akademispillerne fra Right to Dream. Ifølge Kurland er de første par dage i Ghana gået rigtig godt, og de har været fyldt med gæstfrihed og et positivt træningsmiljø:

– Det har været en super start på ugen i Ghana. Vi er blevet taget rigtig godt imod af alle, og drengene er begyndt at finde hinanden og har haft de første træningspas sammen. Vi har set et rigtig fint niveau til træning, hvilket altid er godt at se.

I løbet af ugen er der blevet investeret tid og energi i både sportslig og menneskelig udvikling. På det sportslige plan er det mixede/internationale akademihold kommet rigtig fint i gang, hvor man har spillet to testkampe på et fint niveau.

På trods af at FCN- og Right to Dream-spillerne endnu ikke er perfekt sammenspillede, så udviser de alle stor lyst til at kæmpe for hinanden og vinde, fortæller U19-cheftræneren:

– Tirsdag spillede vi to kampe, som begge endte i 1-0 sejre mod to ghanesiske første divisionshold, hvor der var mange fine positive ting at spore i de kampe, så det var fedt.

– Der var selvfølgelig nogle relationelle ting i løbet af kampen, som ikke helt hang sammen. Men det er nu meget naturligt, da mange af spillerne ikke har spillet sammen før. Men det var til gengæld fedt at se, at vindermentalitet er rigtig stor i gruppen. Der blev kæmpet og arbejdet for hinanden, så det var en fornøjelse.

Vores U19-spillere får også en række kulturelle indtryk på turen, og Kasper Kurland peger på, at dette er vigtigt for spillernes forståelse for hinanden. Derfor har turen også et stort fokus på kulturforståelse og character development, så drengene forstår hinanden endnu bedre, tilføjer Kurland:

– Drengene var i går på en tur til en nærliggende landsby, hvor der var nogle kulturelle indslag, som også er vigtige for en tur som denne. Det er vigtigt for os, at drengene fra Farum får den kulturelle del med ind i opholdet der, da det vil give dem en bedre forståelse for deres medspillere her fra området.

– Og efter træning i dag får spillerne mulighed for at slappe lidt af, da der har været tryk på, siden vi ankom. Vi har haft mange character-timer, hvor spillerne har haft rig mulighed for at dele ud af sig selv – hvilket de har været rigtig gode til.

– Patrick Mtiliga er med på turen og har gjort et fantastisk arbejde i character-delen sammen med King Gyan (chef for character og purpose for Right to Dream i Ghana).

Det er dog ikke kun vores U19-spillere, som nyder godt af turen til Ghana. For staben omkring holdet er nemlig også blevet en unik og givende oplevelse rigere, beretter U19-cheftræneren:

– Jeg vil også gerne pointere, at det har været en fornøjelse at opleve staben, som ikke har været her før. De har taget det hele ind og er meget glade for at være her. Så det har været mindst lige så fedt at se staben være hernede som spillerne.

– Alt i alt har det været en stor fornøjelse at være hernede. Vi kan mærke, at vi virkelig udvikler os af de her ture. Både sportsligt, personligt, individuelt og kollektivt.

I morgen spiller gruppen en sidste kamp i Ghana, hvorefter FCN-spillere og -trænere flyver retur hjem til Farum samme aften.