U15- og U17-drengene spiller to spændende opgør i København

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

I sidste weekend gæstede vores U15-drenge SønderjyskE, hvilket resulterede i en overbevisende sejr på 0-4. Vores U17-mandskab havde en kampfri weekend i U17 Ligaen, og brugte derfor tiden på at spille en træningskamp imod Brøndby. De to mandskabers cheftrænere, Emil Sjølin og Lasse Stensgaard, deler herunder deres tanker om kampene og ser også frem mod denne uges udfordringer, hvor modstanderen er FC København.

U17:
Fredag spillede vores U17-drenge en træningskamp mod Brøndby, og det var en god anledning til at give flere af spillerne nogle ekstra minutter i benene og samtidig bidrage med friske indtryk, fortæller cheftræner Lasse Stensgaard:

 Træningskampen var en kærkommen mulighed for at give de spillere, der på det sidste har fået lidt færre minutter, noget tid på banen. På den måde er alle forhåbentlig på samme niveau, hvad angår fysisk belastning af kroppen, og kan konkurrere med om at tage en plads i truppen til fredagens kamp mod FCK.

– Vi havde også en del spillere, som ikke var klar til at spille fuld kamp, så for dem var det vigtige minutter at få, da de er i en fase, hvor de skal lægge på henimod at kunne spille fuld tid.

– Drengene viste sig overordnet set flot frem, og det er positivt i forhold til konkurrencen på holdet, at alle har fået muligheden for at give et frisk indtryk frem mod næste kamp.

Som cheftræner Stensgaard fortæller, er næste kamp for vores U17-hold på fredag, hvor drengene drager til hovedstaden for at spille mod FC København. Han forudsiger en intens kamp med god mulighed for udvikling i hele truppen.

– Jeg synes altid, at kampene mod FCK er meget intense opgør, og det er også lidt et lokalderby, så det glæder vi os til.

– FCK har mange gode spillere og er generelt bare et godt hold, så jeg er sikker på at det bliver en kamp, hvor vi i den grad skal være på tæerne og bliver udfordret i forskellige faser af spillet. Vi håber og tror selvfølgelig også på, at vi selv kommer til at udfordre.

– Generelt er de her opgør mod FCK nogle af de kampe, som virkelig er med til at rykke en både som træner og som spiller.

U17-kampen mod FCK spilles på udebane i København på fredag den 15. oktober klokken 16.00.

U15:
Vores U15-drenge var i lørdags en tur i Haderslev, hvor SønderjyskE ventede som modstander. Sønderjyderne blev besejret med 0-4 og selvom holdet spillede godt, var der ikke altid fuld kontrol over spillet i første halvleg, siger cheftræner Emil Sjølin:

– Vi starter kampen rigtig godt og er i kontrol. Vi får sat vores spil højt på banen og laver et godt genpres, der gør os i stand til at holde bolden på SønderjyskEs halvdel.

– Midt i første halvleg kommer der desværre en periode, hvor vi giver nogle standardsituationer væk og lidt taber kontrollen med kampen. Til gengæld arbejder drengene i den periode så også stenhårdt for at forhindre afslutninger, og vi får vundet momentum tilbage inden pausen.

Ifølge Sjølin sluttede U15-mandskabet kampen mod SønderjyskE fint af med en anden halvleg, der stod på gode opbygningspositioner og et velfungerende pres. Gennembrudsspillet kan dog blive endnu bedre, påpeger cheftræneren:

– Anden halvleg var rigtig god fra vores side af. Vores opbygningspositioner er gode og, vi får flyttet bolden hurtigt. Genpresset fungerer også rigtig flot, og vi forhindrer, at SønderjyskE overhovedet kommer ned på vores banehalvdel.

– Vi er stadig ikke helt tilfredse med vores gennembrudsspil, hvor vi får for få chancer ud af vores boldbesiddelse, og det har meget at gøre med vores positionering og vores tempo i boldomgangen i forhold til at kunne skabe endnu flere chancer.

– Generelt set synes jeg dog, at præstationen mod SønderjyskE var rigtig fin og på mange punkter også virkelig moden.

På lørdag skal vores U15-drenge så igen i ilden i udekampen mod FCK. Opgøret mod københavnerne bliver i et højt tempo, med kamp om boldbesiddelsen og forsøg på at spille igennem linjerne fra begge mandskaber, fortæller cheftræner Emil Sjølin:

– Det bliver en kamp, hvor begge hold gerne vil være meget i boldbesiddelse og forsøge at spille ud nede bagfra og op igennem linjerne. FCK vil gerne spille bolde ind igennem vores linjer og forsøge at lave nogle centrale gennembrud, mens vi helst vil lidt mere rundt om dem og så ned bag deres bagkæde.

– Jeg tror på, at det bliver en kamp i et højt tempo og med to rigtig gode hold. Så det skal nok blive et både seværdigt og underholdende opgør.

U15-kampen mod FCK spilles på udebane i København på lørdag den 16. oktober klokken 13.00.