Rivalopgør i vente for akademiet

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

På lørdag er der igen fuldt program i akademiet på drengesiden, når lokalrivalerne fra Lyngby BK gæster Farum. I sidste weekend var vores U17- og U15-hold en tur i Jylland, hvor begge hold, efter fine præstationer mod FC Midtjylland, kunne rejse tilbage til Farum med alle tre point. 

U19:

Over weekenden vendte vores U19-drenge tilbage fra Ghana, hvor de for første gang i lang tid fik mulighed for at både træne og spille kampe med deres jævnaldrende fra Right to Dream akademiet i Ghana.

Lørdag er de tilbage i aktion i ligaen, hvor Lyngby BK gæster Right to Dream Park. Kampstart er klokken 13.00 og du kan se kampen på vores YouTube-kanal

U17:

Efter et flot comeback på udebane mod FC Midtjylland sikrede U17-holdet sig alle tre point i sidste weekend. Efterfølgende var cheftræner Lasse Stensgaard rigtig glad for holdets mentalitet og viljestyrke.

– Det er selvfølgelig altid godt at vinde, når vi var bagud to gange i løbet af kampen. At vi kommer tilbage to gange, vidner også om en god kultur og vindermentalitet blandt spillerne, hvilket altid er positivt. Spillerne giver den gas alle 90 minutter og statistikkerne viser også, at vi er bedst mod slutningen af kampen. Nu skal vi have bygget på, så vi ikke kommer til at jagte et resultat, men derimod kan styre kampen alle 90 minutter. 

– Vi fik set nogle fine ting i vores offensive spil, hvor vi gjorde tingene en smule anderledes, end vi har gjort tidligere. Vi kiggede kun på de nye tiltag dagen før kampen, så spillerne tog de nye tiltag til sig på relativt kort tid og udførte det rigtig fint. 

– Vi vil altid gerne sætter spillerne op, så vi kan præstere bedst muligt og til Midtjylland-kampen følte vi, at vi havde brug for lidt ændringer i vores struktur i opbygningsspillet. Samtidig gør det også, at vi sætter flere lag på vores spil.

– Jeg er også rigtig glad for at se, at der er stor bredde i vores trup. Vi er et sted, hvor forskellige spillere kan give et andet udtryk i kampen, hvilket gør vores eget spil fleksibelt, samt gør det svært for modstanderen at forholde sig til. I lørdagens kamp stod vores indskiftere for to assists og et mål, hvilket tegner sig rigtig godt. Det er svært at udtage holdet, og det vidner om en bred trup.

På lørdag er U17-holdet, ligesom U19-drengene, værter, når Lyngby BK kommer på besøg i Farum. Frem mod lørdagens kamp vil holdet have fokus på deres defensive omstillinger, som også var et tema i kampen mod Midtjylland. 

– Vi har omstillingsspillet som fokus i denne tid, og der var bestemt også nogle gange i sidste weekend, hvor vi skulle have været stærkere i præcis de faser. Vi modtager mange omstillinger i mod os både fra boldtab og i mere strukturerede positioner. Så det gælder om, at vi skal være en smule hårdere i vores dueller, så vi får fulgt modstanderen til dørs og dermed ikke giver dem de farlige muligheder. 

– Så det bliver noget, som vi kigger på frem mod lørdag. Derudover handler det selvfølgelig også om at lægge på i forhold til det større billede, som er uafhængigt af den kamp, vi lige har spillet. 

Lokalopgøret mod Lyngby fløjtes i gang klokken 15.30. 

U15: 

Ligesom U17-holdet, var også U15-drengene en tur til Ikast i sidste weekend, hvor de efter en flot præstation sejrede med 4-0. Cheftræner Emil Sjølin kigger tilbage på kampen med fornøjelse, hvor holdet, efter små ændringer i pausen, fik sat sig rigtig fint på kampen. 

– Overordnet set, var det en god præstation, men der var også perioder i løbet af kampen, hvor vi mistede overtaget på kampen, og derfor blev kampen til tider meget åben.

– Inden kampen havde vi talt meget om vores presspil, hvilket fungerede rigtig godt i kampen. Vi fik lagt et højt tryk på Midtjylland igennem store dele af kampen. 

– På den anden side, så var vi ikke helt tilfredse med vores spil med bolden. I perioder spillede vi for langsomt og for kort i forhold til, hvor mange spillere Midtjylland pressede med. Så i pausen snakkede vi en del om, at vi nogle gange skulle spille lidt længere bolde, hvilket resulterede i, at to af vores mål i anden halvleg kom fra perioder, hvor vi havde boldbesiddelse i en længere periode, hvorefter vi spillede en mere direkte bold for at bryde deres kæder. 

I de sidste otte kampe har de unge U15-spillere holdt fem clean sheets, hvilket, ifølge Sjølin, skyldes, at spillerne ser en dyd i at forsvare eget mål og har tålmodighed, når de ikke er på bolden. 

– Dels er vores høje pres rigtig godt og så har vi også bolden i store perioder af kampene, hvilket naturligt gør det sværere for modstanderen at score. Til sidst har vi også nogle forsvarsspillere og målmænd, som gør det rigtig godt. 

– På samme tid har vi også haft nogle marginaler med på vores side. Senest i weekenden, hvor Midtjylland rammer stolpen efter et par minutters spil.

– Men vores defensive struktur er stærk både i det høje pres og når vi ikke er på bolden, hvor spillerne har været gode til at acceptere, at vi ikke kan have bolden igennem alle 80 minutter. 

På lørdag skal holdet fortsætte deres fine præstationer, når lokalrivalerne fra Lyngby gæster Farum. Kampen fløjtes i gang klokken 13.00.