[PODCAST] Hjortebjergs optakt vs. FCM: Defensivt arbejde, svær test mod stærke FCM og gode tidligere møder

Kategorier

På søndag venter en svær hjemmekamp mod 3F Superligas førsteplads fra FC Midtjylland. Vi har tabt fem kampe i streg og lukket for mange mål ind, hvorfor landskampspausen har været en kærkommen mulighed for at arbejde med vores defensive organisation, fortæller assistenttræner Frank Hjortebjerg i sin optakt:

– Det har været et stort fokus. Vi har haft nogle overskrifter omkring disciplinen og kommunikation i spillet på banen: Hvordan rykker vi endnu tættere sammen i bussen? Lige nu er vi nemme at score på, men hvordan kan vi hjælpe hinanden så godt som muligt, så det bliver markant sværere for de andre at score?

– Så vi har både kigget på det på et overordnet plan, set videoer, efteranalyseret på kampene og så har vi trænet rigtig meget, fordi det har vi kunne. Netop på det defensive især.

Man skal dog ikke regne med at se et fuldstændig forandret FC Nordsjælland-mandskab på søndag. Der vil være fokus på en bedre balance, men vi skal også selv score mål, forklarer Frank Hjortebjerg i podcasten.

– Man skal ikke forvente et helt andet FC Nordsjælland-hold. Man bliver skuffet, hvis man tænker, at nu gør de bare alt, hvad de kan, for at sætte en prop i og lukke det hele sammen. Vi kommer stadig til at spille på vores egen måde og tro på det, vi gør.

– Det er ikke fordi, vi er blevet et dårligere fodboldhold på baggrund af fem nederlag. Der er nogle ting, vi ikke gør godt nok, som de andre har været gode til at straffe os på. Det skal vi være ekstra opmærksomme på selvfølgelig, og så skal vi nok vinde fodboldkampe igen og spille på samme fine niveau, som vi startede sæsonen på.

Vi møder et stærkt FC Midtjylland-hold, der er i storform og fører 3F Superliga. Vi har dog nogle positive minder fra vores seneste møder med midtjyderne, som er værd at huske på, mener vores assistenttræner.

– Det bliver en god test, for det er et rigtig, rigtig dygtigt hold, vi møder. De er især virkelig dygtige på omstillinger, de er virkelige dygtige til at forsvare sig, lukker få mål ind og så er de også enormt effektive, når de selv har et etableret spil. De får mange afslutninger og skal ikke bruge mange pasninger for at blive farlige.

– Det er klart, at vi har et øjebliksbillede lige nu med mange nederlag og udebanekampe mod dygtige hold, hvilket vi skal være langt bedre til at styre, men nu er vi hjemme, vi har vores fans med os og det er heller ikke sådan, at alt vi har rendt og lavet i de fem foregående kampe, har været helt på månen. For eksempel var der rigtig mange gode ting i vores udebanekamp i Midtjylland.

– Jeg synes, det var en af de bedste præstationer i denne sæson fra vores side af. Vi lykkedes med at sætte nogle positioner, som de havde svært ved at presse fremad på. Vi flyttede bolden i et fornuftigt tempo, det kunne godt have været endnu hurtigere i sekvenser, men det var stadig på en måde, så vi evnede at tage toppen af deres pres.

– I første halvleg havde vi nogle muligheder, som vi desværre ikke fik scoret på, men forhåbentlig er det nogle af dem, vi sparker ind på søndag.

Podcast-episoden byder også på snakke om…

– Landskampspausen, LEGOLAND og oldboysfodbold mod OB-legender
– Truppens sammenhold, arbejdsindsats og mentale indstilling
– FC Midtjyllands stærke offensiv og defensiv
– Fynsk brunsviger eller sjællandsk sandkage med brun farin?
– Fansenes støtte og sange til spillerne: “Han hedder KOfod, men han sparker som en hest”
– QUIZ
– Meget mere

Podcasten er optaget i vores AL Bank Studio. Du kan finde afsnittet øverst i denne artikel, eller hvor du normalt lytter til dine podcast – husk at abonnér på vores kanal, så du får en notifikation, næste gang vi lægger noget ud!

Der er kampstart klokken 13.00 i Right to Dream Park på søndag. Du kan fange din billet til kampen lige HER.