Ny kunstgræsbane står klar og er taget i brug

Kategorier

Den nye kunstgræsbane set fra oven.

Foto: fcn.dk

Et stærkt samarbejde mellem FC Nordsjælland, Farum Boldklub, Furesø Kommune, rådgiver og entreprenør har banet vejen for etableringen af en ny kunstgræsbane, Bane 4. Første spadestik til den nye bane blev taget tilbage i juli. At banen, tre måneder senere, allerede står klar til brug, vidner om tæt samarbejde, dialog og fantastisk indsats fra alle involverede parter.

Den nye bane vil kunne give et tiltrængt løft til områdets faciliteter. Med den nye bane vil flere hold, både bredde- og elitehold, kunne få bedre banetider og dermed træningsmuligheder. Den nye bane tilgodeser både FC Nordsjælland og Farum Boldklub, som råder over banen i en 70/30-procentfordeling.

I forbindelse med etableringen af banen er vildthegnet omkring bane 4 blotskaffet, og dette har givet hele området et bedre helhedsindtryk og sammenhæng.

Banen lever op til FIFA Pro Quality – hvilket er samme høje standard, som kunstgræsbanen i Right to Dream Park har – og er allerede taget i brug. FC Nordsjællands U14-piger fik lov at indvi banen mandag den 25. oktober, og inden længe vil den første officielle ungdomskamp blive spillet på den nye bane.

Søren Kristensen, Club Director hos FC Nordsjælland
– Jeg er glad for, at vi i samarbejde med Farum Boldklub og Furesø Kommune har skabt et projekt, der sikrer bedre træningsforhold til gavn for alle i området.

– I FC Nordsjælland har vi længe haft et akut behov for at kunne tilbyde vores hold bedre banetider, sådan at vi fortsat kan sikre udviklingen af unge talenter, både drenge og piger, og fortsat have faciliteterne til at udvikle det unikke talentmiljø, vi har skabt her i Farum og i FC Nordsjælland gennem mange års målrettet arbejde.

– Den nye kunstgræsbane på bane 4 er kun en af mange ønsker, som vi har til flere og bedre faciliteter i regionen. Arbejdet med at sikre flere og bedre faciliteter vil fortsætte de næste mange år og vi ser frem til en god dialog herom med alle interessenter.

– Den samlede investering i bane 4 udgører et tocifret millionbeløb, hvoraf FC Nordsjælland har betalt hovedparten, og jeg vil gerne takke Furesø Kommune og Farum Boldklub for deres bidrag til projektet.

Jens Zwinge Andersen, Operational Manager hos FC Nordsjælland
– Jeg er stolt af projektet, der har forløbet fuldstændigt gnidningsløst. Det kræver en del ekspertise, dialog og samarbejde at ombygge sådan en gammel grusbane til en topmoderne kunststofbane. Banen er opbygget på 9000m2 200 shockpad, med 45 mm kunstgræs og 72 tons infill, alt sammen på et fundament af 172 tons kvartssand.

– Jeg må sige at alle involverede parter har ydet en stor indsats. Alt er gået efter planen, og samarbejdet mellem alle involverede parter har været helt fantastisk. Det er med stor glæde at se hvordan banen allerede er taget i brug og vi med den har kunnet tilbyde en række af vores spillere, både drenge og piger, bedre banetider.