Mariah Lee kigger efter fjerde sejr på stribe: Fodbold beror sig på momentum

Kategorier

Foto: Gonzales Foto

Med sejren mod AaB i sidste weekend er vi nu oppe på tre sejre i streg i Gjensidige Kvindeliga, og har fået vendt skuden efter en pointmæssig hård start på sæsonen. Mariah Lee har været i forrygende form de seneste runder, og vi har taget en snak med hende om sæsonstarten samt lørdagens vigtige kamp mod Fortuna Hjørring.

Sejren over AaB blev vores tredje i træk i Gjensidige Kvindeliga, og sammen med holdets flotte kollektive præstationer, er de individuelle også blomstret. En spiller, som netop har været i forrygende form på det seneste, er vores angriber Mariah Lee, der har scoret to gange og assisteret to mål i de seneste tre runder.

Vores lynhurtige 7’er fortæller dog, at den forudgående periode var svær, da resultaterne ikke gik vores vej på trods af tætte kampe.

Det var en hård start på sæsonen, vi tabte flere kampe, og selvom det var snævre nederlag, tæller de jo stadig. Vi skabte simpelthen ikke nok farlige chancer eller afgørende situationer, hvilket var superfrustrerende.

– Når det sker kamp efter kamp, begynder det virkelig at tære på dig. Du bliver irriteret, og det suger bare glæden ud af at spille fodbold, når du ikke kan gøre det, du gør bedst.

Vinden vendte endelig i hjemmekampen mod AGF for tre runder siden, hvor vi vandt 3-1 i Right to Dream Park. Ifølge Mariah var den præstation en forløsning, der blev starten på vores nuværende momentum og hendes egen flotte form.

– Det var virkelig rart, da vi endelig ramte formen i hjemmekampen mod AGF. Lærke scorede til 1-0 efter kun to minutter, og det hele klikkede bare for os derefter. Jeg stod selv for assisten til målet, og det var gnisten, der rigtig satte mig i gang i forhold til at bidrage med mål og oplæg. Det er altid superfedt, når både holdet og du selv er godt kørende.

– Fodbold er en sport, der beror sig meget på momentum, og det er helt sikkert lettere at fastholde momentummet, når du først har det, end hvis du skal bygge et nyt op fra bunden af.

– For mig handlede det aldrig om en mangel på evner eller selvtillid, men mere om at få bolden i farlige områder af banen og finde de rigtige muligheder i spillet.

Mariah Lee knyttede også en kommentar til udesejren i Aalborg sidste weekend, hvor vi slog AaB med 0-1. Det var en rigtig vigtig kamp, og selvom sejren kun blev på et enkelt mål, lykkedes holdet alligevel godt med at følge gameplanen, siger den 25-årige amerikaner.

– For os er alle kampe enormt vigtige, og uanset hvem vi møder, tager vi altid opgaven seriøst. Vi trænede rigtig godt i ugen op til opgøret mod AaB og fik testet hinanden igennem, så vi var alle meget opsatte på kampen.

– Vi fulgte vores plan for kampen og havde bolden meget. Det kunne godt være blevet til flere mål fra vores side af, men overordnet set synes jeg, at vi spillede godt og med stor selvsikkerhed kampen igennem.

Næste mission for kvindeseniorholdet er i denne weekend, hvor Right to Dream Park lægger hus til hjemmekampen mod Fortuna Hjørring. Vores formstærke offensivspiller peger på, at det bliver en spændende kamp, hvor målet er at fortsætte de gode takter:

– Det er en stor kamp for os, og personligt er jeg glad for, at vi er tilbage i Right to Dream Park efter to kampe på udebane, da jeg elsker at spille foran vores fans og i øvrigt også havde en rigtig god kamp, sidst vi spillede på hjemmebane.

– Vi vil forsøge at bygge videre på de gode takter fra de sidste par kampe, og jeg tror på, at det bliver en fed kamp. Vi er selvsikre i forhold til at komme ud af opgøret med en god præstation og et godt resultat.

Kampen mod Fortuna Hjørring spilles på lørdag klokken 13.45 hjemme i Right to Dream Park. Du kan fange din billet til kampen lige HER, hvis du gerne vil støtte vores kvindeseniorhold og Mariah Lee i jagten på den fjerde sejr i rap.