Magnus Kofod når 150 kampe som 22-årig

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

I søndags spillede Magnus Kofod Andersen sin officielle førsteholdskamp nummer 150 for FC Nordsjælland og skrev sig for alvor ind i klubbens historiebøger i en alder af blot 22. Den unge midtbanespiller er beæret og stræber efter at føre FCN-DNA’et videre.

150 førsteholdskampe. 22 år, fire måneder og 23 dage. Det er de færreste i professionel fodbold, der runder en så stor milepæl i sådan en ung alder, men det gjorde Magnus Kofod Andersen i søndags, da han gik på banen i Jysk Park.

En stor bedrift, mener vores viceanfører, der nu har været i klubben i mere end 11 år.

– Det er virkelig stort. Det er endnu en milepæl, jeg runder. Min drøm har jo altid været at få debut, etablere mig og så blive en profil. Det er stadig den rejse, jeg er på, og jeg er rigtig stolt og glad for alle de gode minder og oplevelser, jeg har fået igennem årene i klubben. Både på akademiet og førsteholdet.

Magnus Kofod runder selvfølgelig et stort personligt hjørne, men også i klubhistorisk regi bevæger han sig med hastige skridt op blandt nogle af de helt store FCN-profiler fra årenes løb.

Faktisk ligger ‘Kof’ nu på en 7. plads over flest førsteholdskampe i klubbens historie:

  1. Thomas Andreasen, 295 kampe
  2. Søren Christensen, 233 kampe
  3. Jesper Hansen, 179 kampe
  4. Nicolai Stokholm, 178 kampe
  5. Patrick Mtiliga, 168 kampe
  6. Henrik Kildentoft, 155 kampe
  7. Magnus Kofod Andersen, 150 kampe
  8. Morten Karlsen, 145 kampe
  9. Tobias Mikkelsen, 138 kampe
  10. Bajram Fetai, 131 kampe

Det er en stor ære for den fortsat unge midtbanespiller, som i søndags blev den yngste spiller nogensinde til at runde 150 kampe for FCN.

– Der er mange af de her navne, som man meget tydeligt kan huske og er en stor del af klubbens historie. For mig er det her på mange måder billedet af FC Nordsjælland, og det er mange af de profiler, som jeg selv gik og så op til, da jeg var yngre.

– Enkelte af dem var jeg så heldig, at jeg nåede at spille en smule sammen med, men det er selvfølgelig stort at se sig selv figurere på en liste sammen med dem. Det er en ære, synes jeg, og det viser, at jeg fra en ung alder har præsteret at spille fast og kontinuerligt. Det er et bevis på, at jeg leverede varen, da jeg fik chancen.

– Som ung spiller støder man ofte på en masse op- og nedture, men for mit vedkommende har der heldigvis ikke været for mange nedture, og jeg tror, det er derfor, jeg kan stå her med 150 kampe allerede som 22-årig.

En 7. plads er formentlig nok til at skrive sig ind i historiebøgerne de næste mange år, men ‘Kof’ øjner muligheden for at spille sig endnu højere op på listen.

– Nu kan jeg se, at der kun er fem kampe op til Henrik Kildentoft, så vi skal da i hvert fald højere op på den liste. Sjettepladsen burde være overstået pænt hurtigt, og derefter må Patrick Mtiliga være målet.

– Lige meget hvad der sker, så vil FC Nordsjælland altid være mit hjem og en del af min familie, så jeg vil aldrig nogensinde udelukke, at jeg kunne komme tilbage igen på et senere tidspunkt i min karriere, og så kan jeg jo begynde at kigge endnu højere op på listen.

Kofod kom til klubben som 11-årig og kender derfor kulturen i Farum ud og ind, hvorfor han heller ikke lægger skjul på, at de 150 kampe og de mange år i klubben forpligter. Det er vigtigt for vores rutinerede 8’er at føre FCN’s DNA videre til de kommende generationer.

– Det forpligter selvfølgelig helt vildt. Specielt i takt med, at vi får flere og flere endnu yngre spillere med i truppen. Der hviler et ekstra ansvar på dem af os, der har noget ekstra erfaring og har prøvet nogle ting før. Nogle har været i andre klubber og har en alder, der er anderledes, mens jeg har været her i rigtig mange år og kender alt til klubbens måde at gøre tingene på.

– Dét kan og skal jeg give videre, fordi det er afgørende for, at FCN’s kultur og DNA kan leve videre, selv når jeg ikke spiller her længere. Og når de, som jeg lærer det videre til, heller ikke er her længere, så skal den røde tråd fortsat skinne igennem, afslutter 150-kamp-jubilaren.

Stort tillykke, ‘Kof’! More to come.

I juni 2020 blev Magnus Kofod Andersen den yngste nogensinde (en rekord der nu er slået af Jacob Steen Christensen) til at spille 100 førsteholdskampe for klubben. Dengang satte både ‘Kof’ og Jan Laursen en masse ord på bedriften.