Hjortebjergs optakt vs. AaB | De gode takter fra OB-kampen skal med mod stærke AaB

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Frank Hjortebjerg er klar med sin optakt til søndagens 3F Superliga-kamp mod AaB. Vores assistenttræner fortæller, at vi skal tage den flotte fight og de gode spillemæssige takter fra onsdagens pokalkamp med os, men storroser også AaB’s udvikling og kalder dem et “rigtig godt hold”.

I onsdags spillede vi 120 minutters pokalfodbold, hvoraf 90 minutter af dem foregik i undertal på banen. Derfor var der en del ømme stænger, da spillertruppen i dag mødte ind til træning efter gårsdagens fridag.

Vores assistenttræner Frank Hjortebjerg er dog sikker på, at vi har holdet klar på søndag mod AaB, som i øvrigt også spillede forlænget spilletid i deres pokalnederlag mod FC Midtjylland.

– Jeg ville lyve, hvis jeg påstod, at spillerne kom ind med diamanter i benene her til morgen. Den bed lidt i onsdags, men vi kom okay igennem det, selvom vi spillede med en mand i undertal i 90 minutter.

– Selvfølgelig er der nogen, der kan mærke, at de spillede 120 minutter, og Abu Francis kan nok også mærke, at han løb 17 kilometer, men nu er vi mødt ind igen og har fået trænet. Alle var på banen og arbejde. Den bedste både at komme over lidt ømme stænger, er at komme igang igen, bevæge sig lidt og kigge fremad.

– Vi kommer stensikkert til at stille med et slagkraftigt hold på søndag, så det bliver ingen undskyldning. AaB var jo også ude i 120 minutter i går, så på den måde har vi jo lige vilkår, hvor de endda har lidt kortere tid end os.

Indtil runde 10 havde AaB gang i en fantastisk stime, hvor de kun havde tabt en enkelt kamp. Efterfølgende har nordjyderne dog tabt 3 ud af 4 runder, ligesom de i torsdags også blev sendt ud af Sydbank Pokalen.

Frank Hjortebjerg roser AaB-holdet og trænerne bag, som blandt andet er blevet rigtig dygtige til at håndtere den første del af opbygningsspillet, selv hvis man forsøger at stresse dem med et højt pres. Vores assistenttræner mener ikke, at man skal lægge for meget i deres seneste resultater.

– Jeg synes, AaB har været inde i en rigtig god udvikling. Det har været et fedt hold at følge fra sidste sæson til nu. Det er virkelig et hold, der udfordrer vores høje presspil, fordi de er enormt dygtige til at strukturere fasen fra målspark af. De er generelt bare gode til at spille rundt om eller imellem hold, som vælger at presse højt.

– Så det er knaldhamrende godt trænerarbejde af gruppen deroppe i forhold til at strukturere den del af spillet. Sidst vi mødtes, tror jeg også, vi udfordrede dem med vores presspil, hvor vi også straffede dem efter 13 sekunder, men de udfordrede og straffede jo også os.

– Jeg synes faktisk også, at AaB har fundet en defensiv base, hvor de virker komfortable og gennemarbejdede. Så det er et rigtig godt hold, og jeg synes ikke, man skal lade deres seneste nederlag være et udtryk for, at de er tilbage i en dårlig periode, for deres præstationer har været gode.

I sidste Superliga-runde tabte aalborgenserne 2-5 på hjemmebane mod Viborg FF, hvilket var første gang i klubbens historie, at de indkasserede så mange mål på eget græs.

Frank Hjortebjerg slår fast, at vi er et markant anderledes fodboldhold end Viborg, men derfor kan der stadig være nuancer fra den kamp, som kan blive brugt i vores forberedelser til søndag.

– Mod Viborg bliver de selvfølgelig ramt på nogle ting, hvor de har det svært, men vi er jo et meget anderledes hold end Viborg. Selvfølgelig har vi noteret, hvad AaB kæmpede med i den kamp af strukturelle og individuelle ting. Måske er der noget af det, vi godt kan bruge i vores optakt, selvom vi er anderledes, men vi skal ikke prøve at gå ud og kopiere Viborg, fordi så bliver det bare en dårlig kopi.

– Vi skal tage nogle af de ting, vi var gode til senest mod OB, og så skal vi sætte det over i en kontekst, der hedder “AaB”: Hvad kan vi forvente fra dem? Og hvordan kan vi håndtere det bedst muligt?

Netop onsdagens pokalkamp mod OB kan blive brugt som stor motivation for søndag, mener Frank Hjortebjerg. Vi præsterede nemlig rigtig godt i den første halve time, og da vi blev reduceret til 10 mand, vidste holdet et sammenhold og en defensiv styrke, som var beundringsværdigt.

– Vi skal gå ind til denne her kamp og huske på, at vi var seks minutter fra at gå videre til en kvartfinale i Pokalen efter at have spillet en time i undertal, hvor vi langt henad vejen var ret komfortable og svære at skabe chancer imod.

– Og i den første halve time, hvor vi spiller 11-mod-11, får vi skabt en masse ting og chancer, mens OB har rigtig svært ved at skabe noget på os. Det skal vi tage med os videre, selvom vi får en ærgerlig udvisning. Det hele bliver selvfølgelig ekstra tungt, når det kommer efter en lang periode uden sejre, men man må ikke glemme den præstation, som gik forud.

– Der var mange ting, som pegede på, at vi ikke er et sted, hvor det hele er ved at falde fra hinanden. Vi spillede rigtig godt, og da vi får en mand smidt ud, kæmper vi røven ud af bukserne for hinanden. Der var en fight og en arbejdsindsats, som tydeligt vidner om, at ingen slår op i banen. Og det er blandt andet derfor, vi er sikre på, at vi snart vinder fodboldkampe igen, afslutter vores assistenttræner.

Der er kickoff på søndag klokken 14.00 i Right to Dream Park. Du kan fange din billet til opgøret lige HER.