Flemming P. om pokalexit trods stor fight: En enorm stor skuffelse

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Pokalexit. Efter forlænget spilletid tabte vi her til aften 1-4 mod OB i Sydbank Pokalen og må derfor opgive pokaldrømmen. En storskuffet Flemming Pedersen påpeger, at vores tidlige udvisning blev afgørende, men mener også, at vi døde med støvlerne på.

Der var ikke spillet mere end 13 minutter, før Oliver Antman sendte os på kurs mod kvartfinalen, da han sparkede os foran 1-0 efter en fremragende solotur.

På trods af en udvisning i første halvleg til Adamo Nagalo, lignede det længe, at Antmans føringsmål skulle holde til slutfløjt. I det næstsidste minut af den ordinære spilletid ville OB det dog anderledes, da Aron Elis Thrandarson snittede en udligning i kassen, og dermed måtte vi i forlænget spilletid.

De 2×15 ekstra minutters spilletid blev mere gunstige for OB’s 11 spillere end vores 10, hvorfor kampen altså endte 1-4 efter 120 minutter. Dermed blev 1/8-finalen af Sydbank Pokalen vores endestation, hvilket ærger cheftræner Flemming Pedersen enormt.

– Det er en enorm stor skuffelse, og det kan man også se nede i omklædningsrummet. Vi havde givet hinanden hånden på, og sat næsen op efter, at vi skulle gå all in på Pokalturneringen.

– Selvom der blev lagt seks minutters tillægstid til den ordinære tid, så er det meget sent i kampen, de scorer, og vi er meget tæt på vinde. I stedet udligner de, og vi ender med et nederlag og exit. Det siger noget om, hvor kort der nogle gange er mellem skuffelse og eufori i fodbold.

Vi kom ellers rigtig flot fra start af aftenens kamp, hvorfor vores cheftræner påpeger, at den tidlige udvisning blev udslagsgivende for kampens forløb og udfald.

– Det er ekstra bittert, at vi ender med at spille 10-mod-11 i en kamp, hvor vi ellers starter rigtig godt og viser, at vi ikke er mentalt ramt på nogen måde. Vi vil stadig ud over stepperne og spille vores form for fodbold, og drengene spillede med stor kvalitet fra start af.

– Så udvisningen får en enorm betydning for vores spil. Det er rigtig hårdt at skulle spille 10-mod-11 så længe, og derfor bliver vi nødt til at gå længere tilbage og krige mere, men alligevel er vi jo ved at lykkedes.

På trods af at spille en mand i undertal i mere end 90 minutter, gik vi aldrig ned med flaget. Med Mads Døhr Thychosen i front kæmpede vi bravt og døde med støvlerne på, mener Flemming Pedersen.

– Viljen og indsatsen var fantastisk. Det er det, vi ønsker at se. Og vi så det ikke kun, da vi var foran i dag, vi så det også, da vi var bagud i omkampen. Selvom det så sort ud, blev der stadig løbet og fightet. Ingen gav op.

– Med Mads Døhr i spidsen blev drengene ved med at skubbe til hinanden, indtil vi døde med støvlerne på. Og det er meget, meget prisværdigt og et tegn på en yderst sund kultur på holdet.

– Og det var også rart at mærke, at fansene anerkender vores indsats. De er selvfølgelig skuffede, ligesom os selv, men de anerkender fighten og kan se, at vi gav alt i dag.

Allerede på søndag skal vi i aktion igen, når AaB kommer på besøg til et 3F Superliga-opgør. Det er en oplagt mulighed for at vaske skuffelsen hurtigt af sig, mener vores cheftræner.

– Drengene har en fridag i morgen, og så har vi to dage til at gøre spillerne klar til AaB. Det er klart, at belastningen blev noget hårdere i dag med den forlængede spilletid, så der er nogle af spillerne, der vil kunne mærke det på søndag.

– Men rent mentalt er det altid en fordel, hvis man efter et nederlag kan komme hurtigst muligt i kamp igen. Man vil gerne ud og bevise sig, og det er det, vi skal på søndag mod AaB, hvor vi skal tilbage på sporet med en god præstation og tre point.

Du kan fange din billet til søndagens hjemmekamp mod AaB lige HER.