Flemming P. efter endnu et nederlag: Der skal arbejdes hårdt på træningsbanen

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

I dag tabte vi 4-1 på udebane mod Silkeborg IF, hvilket blev vores femte nederlag på stribe i 3F Superliga. Vores cheftræner er utilfreds med at indkassere nemme mål og peger på en styrket defensiv organisation som løsningen til at vende den resultatmæssige svære periode.

Minuturet i Jysk Park havde endnu ikke rundet 7 minutter, før der stod 2-0 til hjemmeholdet på måltavlen. Silkeborg scorede to hurtige mål på to omstillinger, hvorfor vi fik en “frygtelig start”, som vores cheftræner Flemming Pedersen beskriver det.

– Det var en frygtelig start på kampen. Vi forsøger som altid at tage hånd om spillet, men allerede i vores første angreb forærer vi Silkeborg bolden, de løber mod vores trebackkæde, som bliver for smal, og så får Helenius plads på ydersiden. Og det koster.

– Deres andet mål er også på kontra, hvor Helenius for let får lov at lægge bolden af, og så bliver vi igen straffet på en dyb stikning på ydersiden af vores bagkæde. Vi var ikke hurtige nok i vores returløb, fordi der skal sprintes tilbage i den situation, så vi kan nå tilbage og blokere. Det var to for nemme mål.

På trods af Silkeborgs tidlige tomålsføring formåede vi at få fat i vores spil og reducere inden pausen. Lige lidt hjalp det dog, da hjemmeholdet scorede to mål i anden halvleg til slutresultatet 4-1.

– At komme bagud 2-0 så tidligt er normalt meget op ad bakke, men spillerne viser en fantastisk karakter. Vi sidder allerede ude på bænken og overvejer, om der er nogle ting, der skal justeres, men vi bliver jo faktisk stærkere og reducerer også til 2-1 uden at forcere vores spil.

– Vi har en god pause og kommer ud med friske hoveder til anden halvleg. Der er en fin mulighed for at udligne til 2-2, hvor vi får presset Silkeborg til at begå fejl i deres opbygningsspil, men vi var ikke lige så effektive som dem til at straffe fejl i dag. Ved det tredje mål er vi jo også i foræringshjørnet, hvor vi lukker et meget kedeligt mål ind på dødbold.

Flemming Pedersen var derfor ikke tilfreds med det femte nederlag på stribe. Han nævner igen de mange indkasserede mål og peger på defensive forbedringer som løsningen til at få vendt den negative stime.

– Jeg er selvfølgelig ikke tilfreds. Vi taber 4-1 og har indkasseret 12 mål i de seneste tre kampe, så lige nu skal vi slet ikke tale om placering i tabellen eller noget som helst. Dét, som det handler om, er, at vi skal have genfundet en god defensiv organisation, som vi havde i starten af sæsonen.

– Vi kan spille nok så godt og snakke om gode præstationer. Vi kunne også sagtens have scoret tre gange i dag, uden nogen ville kalde det ufortjent, men det er helt ligegyldigt, når modstanderen laver fire i vores mål.

I den kommende weekend er der landskampspause, hvorfor vores næste 3F Superliga-kamp først er om 14 dage på hjemmebane mod FC Midtjylland. Vores cheftræner varsler om hårdt arbejde på træningsbanen i pausen, så vi snart kan give vores støttende fans en sejr igen.

– Vi skal arbejde på at få en større forsvarsmæssig sammenhæng. Nu må vi se, hvornår Kian Hansen er klar igen, men vi skal have fundet en løsning. Så der skal arbejdes hårdt på træningsbanen, fordi målene imod os kommer efter fejl på fejl, og nogle gange ser det ud som om, at vi ikke er forudseende nok på banen.

– Så længe vi er afklarede med, hvor det er, det halter, så kan vi gøre noget ved det. Og det skal vi. Ikke mindst for vores fans skyld, som igen leverer en fed opbakning her i Jylland. Vi er godt nok kede af, at vi ikke kan give mere tilbage til dem, fordi det er dejligt at mærke deres opbakning i en resultatmæssig svær tid.

– Fodbold er følelser, som man siger, og derfor er vi alle meget skuffede over vores samlede præstationer i denne periode.

Du kan se Oliver Villadsens tredje sæsonmål – og resterende highlights fra dagens kamp – lige HER.

KOM SÅ FC NORDSJÆLLAND!