Flemming P. efter ærgerligt FCM-comeback: Glade for at få stoppet blødningen

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Søndag eftermiddag spillede vi uafgjort 2-2 i Right to Dream Park mod 3F Superliga-føreholdet FC Midtjylland. Flemming Pedersen er glad for en flot og stabil første halvleg, men er ærgerlig over udtrykket efter pausen. Vigtigst var det dog at få stoppet blødningen efter fem tabte kampe i streg, fortæller vores cheftræner.

I dag var vi oppe mod 3F Superligas førsteplads fra FC Midtjylland, som inden dagens kamp havde vundet 9 af seneste 10 kampe og holdt buret rent i otte runder. Vi kom dog fantastisk ud til opgøret og efter to mål af Simon Adingra og Mads Døhr Thychosen inden pausen, var vi på vej mod en stor eftermiddag i Right to Dream Park.

I anden halvleg scorede FCM dog to gange til slutresultat 2-2, og dermed blev den helt store fest afblæst. Derfor var det en ambivalent cheftræner, vi fangede efter kampen, der dog var glad for at få stoppet blødningen efter fem tabte kampe i streg.

– Jeg står med en meget mixed fornemmelse. Vi føler, at vi taber en sejr på gulvet, når vi spiller anden halvleg på den måde, men på den anden side er vi glade for at få stoppet blødningen. Både i forhold til at vi har indkasseret mange mål på det seneste, og fordi vi havde tabt fem kampe i træk, fortæller Flemming Pedersen efter kampen og påpeger, at det generelt ikke har været nemt at hverken vinde eller score mål mod midtjyderne i denne sæson:

– Kampen i dag var på forhånd ikke én, man kunne forvente at vinde eller få point i, fordi Midtjylland har jo været ekstremt stærke i denne sæson og har rigtig mange clean sheets. Men selvfølgelig havde vi en gylden mulighed for at få tre point, og den følelse sidder i kroppen.

Efter nederlaget i Silkeborg i sidste runde fortalte trænerstaben, at truppen skulle bruge den netop overstående landskampspause på at blive mere stabile i vores angrebsbalance. Derfor var der i dag fokus på at være mere disciplinerede, når vi angreb, og vores cheftræner synes, at det klædte holdet.

– Vi har arbejdet med vores struktur i opbygnings- og gennembrudsspillet, fordi vi har spillet med for høj risiko, specielt i de sidste tre kampe. Vi er blevet udstillet i flere situationer, når vi har mistet bolden og været i for dårlig balance, så modstanderen har scoret nogle lette kontramål.

– I dag havde vi langt bedre balance og disciplin på holdet i vores spil med bolden, men det var uden, at vores spil blev dårligere. Vi var lidt spændte på, om den større positionelle disciplin ville tage noget af vores bevægelse og sprudlende offensiv, fordi vi havde begrænset spillernes frihed en smule, men overordnet synes vi ikke, det gjorde noget dårligt.

– Så vi så meget stabile ud i første halvleg, og Midtjyllands eneste chance kommer vel efter en standardsituation, hvor de får en afslutning på mål. Ellers synes jeg, vi sidder solidt på første halvleg.

Efter pausen så vi dog knap så solide ud, og der gik heller ikke mere end fem minutter, før FCM’s topscorer Junior Brumado reducerede. I det 62. minut fik gæsternes Victor Lind udlignet til slutresultet 2-2 til stor skuffelse for vores cheftræner, som især ikke er tilfreds med vores start på anden halvleg.

– Midtjylland foretager tre udskiftninger og kommer på papiret ud med et endnu mere offensivt udtryk, men vi starter også anden halvleg på en forkert måde. Bare dét at vores opgiviningsspark bliver spillet bagud, frem for at angribe med det samme, er et dårligt signal at sende til Midtjylland rent psykologisk.

– Det er ligesom om, at de lugter blod efter det. Og det er unødvendigt at give dem den psykologiske fordel, som jo bliver endnu større, da vi mister fejlen i eget opbygningsspil og FCM får reduceret.

På trods af den mindre flotte anden halvleg, var der “rigtig mange gode ting i dag”, fortæller vores cheftræner. Han påpeger dog også, at der fortsat er ting, vi skal blive bedre til, men det var vigtigt med et tiltrængt point,

– Det betyder altid noget at komme på tavlen, fordi det er dét, som alle kan se i tabellen, men præstationen er selvfølgelig også altid vigtig. Der er rigtig mange gode ting i dag, og så er der så også en masse ting, som vi fortsat skal blive dygtigere til, men vi er som sagt meget glade for få stoppet blødningen i dag mod et stærkt tophold.

Du kan se mål og highlights fra dagens remis lige HER.

Allerede på fredag skal vi aktion i 3F Superliga, når vi spiller på udebane mod Vejle klokken 19.00.