U15 og U17 tager imod OB hjemme i Farum

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Både vores U17- og U15-drenge var i weekenden på besøg i Esbjerg, hvilket resulterede i to sejre. Cheftrænere Lasse Stensgaard og Emil Sjølin giver her deres syn på kampene, og hvad der fremadrettet venter vores U17- og U15-hold, når begge mandskaber lørdag tager imod OB på hjemmebane.     

U17:
Vores U17-drenge vandt i weekenden 1-7 over Esbjerg, og ovenpå kampen er cheftræner Lasse Stensgaard glad for den overordnede præstation, men i særdeleshed den forbedrede effektivitet i det offensive spil:

– Det var en flot kamp. Vi spillede rigtig godt, løste det vi skulle og fik ramt det kampbillede, som vi havde håbet på, hvilket jeg også synes, at resultatet bevidner.

– Op til kampen havde vi særligt fokus på at øge effektiviteten foran mål, og det fik vi gjort. Den var væsentligt bedre mod Esbjerg, end den har været i et par andre kampe. Det er klart, at hvis du scorer syv mål, så har du haft en del chancer, men du er stadig nødt til at omsætte dem til mål. I forrige kamp mener jeg, at vi havde seks skud på mål ud af 26 mulige, mens vi mod Esbjerg scorede syv mål på næsten samme antal mulige forsøg. Så stor ros til drengene for den øgede skarphed.

– En af de primære årsager, til at vi er blevet mere effektive, er, at vi har forbedret vores evne til at træffe de rigtige beslutninger. I kampen mod Esbjerg var vi således meget bedre til at komme i feltet og få afsluttet tættere på mål. Målene kom desuden på mange forskellige måder, så det vidner også om stor alsidighed og kvalitet mange steder på banen.

I weekenden skal U17-mandskabet i aktion mod OB, når fynboerne lørdag gæster Right to Dream Park. Stensgaard peger på en anderledes og fed udfordring:

– Det bliver en anderledes kamp end mod Esbjerg, fordi OB har en anden tilgang til spillet. Jeg tror, det bliver en svær kamp. Det synes jeg også, at man kan vurdere ud fra OBs resultater, hvor de senest slog FC København. Overordnet set bliver opgøret mod OB en svær, men fed udfordring.

U17-kampen mod OB fløjtes i gang lørdag klokken 15.30 i Right to Dream Park.

U15:
Vores U15-hold var ligeledes i kamp mod Esbjerg i lørdags, og i det opgør hev drengene en sejr på 0-2 med hjem fra Vestkysten. På trods af sejren og en god defensiv indsats, var der stadig områder i spillet, som ikke var helt tilfredsstillende, fortæller cheftræner Emil Sjølin:

Det var meget det kampbillede, vi forventede: To hold, der begge gik højt og forsøgte at spille ud. I perioder af kampen lykkedes det os netop at spille ud af deres høje pres, mens vi i andre kom til at spille for mange korte pasninger og blev fanget i det. Generelt set løste vi ikke kampen lige så godt, som vi ønskede, særligt på grund af det tekniske niveau hvor vi for ofte ikke var præcise nok med den sidste pasning.

– Planen for kampen var også at holde spillet på Esbjergs halvdel og så kunne kontrollere det derfra, og det synes jeg egentlig, vi formår at gøre fint igennem det meste af kampen, men der var også momenter, hvor spillet var meget frem og tilbage med chancer i begge ender.

– Vi er generelt set mest tilfredse med vores defensive indsats i kampen. Vi giver kun to chancer væk, og ellers holder vi Esbjerg fra helt åbne muligheder. Det har generelt været meget sigende for vores første fire kampe, at defensiven har været rigtig god, mens vores offensiv stadig mangler det sidste tempo og noget skarphed.

Dagen efter Esbjerg-kampen var U15-truppen på en teambuildingtur, som ifølge Sjølin var yderst gavnlig. Cheftræneren håber ydermere på, at holdet kan bruge noget af det, de arbejdede med, allerede i de næste kampe:

– I søndags var vi på en teambuildingtur, hvor nogle tidligere frømænd kørte drengene igennem en masse ting. Det gav nogle gode læringspunkter i forhold til at arbejde sammen som et hold, og vi håber at tage det med videre og fremadrettet bruge det aktivt.

– Vi følte, at turen gav rigtig god mening i forhold til at skabe et miljø, hvor drengene arbejder sammen som et team, og lærer at kunne stille krav til og rose hinanden. Det handlede derudover også meget om at være i stand til at give konstruktiv feedback. Så det var en tur for at udvikle holdet.

– Jeg synes, at drengene klarede det hele på rigtig flot vis. Vi var afsted i otte timer på fuld skrue, og de angreb bare dagen fra spids af og udviste både stort mod og rigtig godt samarbejde.

Næste opgave for vores U15-mandskab er hjemmekampen mod OB på lørdag. Emil Sjølin deler her sit syn på opgøret, og hvad man kan forvente sig af det:

– Som vi kender OB fra de sidste par år, er det et hold, der gerne vil spille. De ønsker en kamp i et højt tempo og vil gerne presse langt oppe på banen i en 4-4-2 formation med dygtige tekniske spillere centralt i banen.

– Kampene mod OB plejer desuden altid at være fede og seværdige, og jeg håber, at vi i opgøret kan trække på nogle af de erfaringer, som vi gjorde os under vores teambuildingtur.

U15-kampen mod OB fløjtes i gang lørdag klokken 13.00 hjemme i Farum.

Vores U19-drenge møder ligeledes OB på hjemmebane på lørdag. Der er kickoff klokken 13.00 i Right to Dream Park – vi livestreamer som sædvanligt opgøret via vores YouTube-kanal.