U15 og U17 skal i aktion igen: Esbjerg-udekampe venter

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Efter en kampfri weekend i sidste uge, går det i morgen igen løs for vores U15- og U17-drenge, når de tager turen til den sydlige del af Vestkysten, hvor Esbjerg fB venter som vært. Cheftrænere Emil Sjølin og Lasse Stensgaard deler her deres tanker vedrørende optakten til kampene, og hvordan de ser på deres respektive opgør.

U15:

Forud for lørdagens kamp mod Esbjerg, har der været en uge uden kamp for vores U15-mandskab, og den er blevet brugt på at træne presspillet, fortæller cheftræner Emil Sjølin:

– Vi har arbejdet rigtig meget med mand/mand pres, fordi det er en del af læringsplanen for vores unge spillere, at de skal stifte bekendtskab med det. Vi er desuden heldige i forhold til timingen med det, da vi forventer, at Esbjerg i weekenden også vil komme i noget mand/mand pres, så vi ser frem til at få prøvet det af, vi har trænet på.

Ifølge Sjølin, kan man forvente, at der bliver gået til den fra begge mandskaber, men han mener stadig, at vi bør være i stand til at styre kampen:

– Vi forventer generelt, at det bliver en sjov og seværdig kamp.                

Vi tror på, at Esbjerg kommer for at spille. De plejer at praktisere et højt pres, hvor de gerne går mand/mand. Det bliver derfor en kamp, hvor begge hold vil forsøge at spille og presse højt.

– På den måde kan kampen også blive meget åben, men vi skal være i stand til at kunne kontrollere den, og i momenter tage tempoet lidt ud af den. Dog skal spillerne også turde at give lidt slip og angribe kampen.

Emil fortalte videre, hvad det helt præcis er, vi skal have fokus på i opgøret:

– Vi skal fokusere på at kunne spille hurtigt nok, for når man møder et mand/mand pres, er det vigtigt, at spillerne bevæger sig meget, både før de modtager bolden, og efter at de har spillet den. Når vi selv går op og presser, skal vi gøre det med fuld intention om at vinde bolden og hurtigst muligt søge målet.

U17-kampen på lørdag bliver spillet klokken 14.00 på udebane i Esbjerg.

U17:

Også for vores U17-hold har det været en friweekend op til denne uge, og det blev der gjort god brug af, siger cheftræner Lasse Stensgaard:

Ugen op til en friweekend giver altid mulighed for at give den lidt mere gas til lidt flere træninger. Når det er kampuge, skal der jo doseres lidt ned hen mod kampen, men med en friweekend kan vi gøre det modsatte, og få trænet mere og i et tempo, som i højere grad simulerer at være i kamp.

Stensgaard satte også nogle ord på, hvad han og resten af U17-mandskabet har brugt denne uge på, og hvordan forberedelserne til Esbjerg-kampen har været:

– I denne uge har vi lidt skiftet tema i vores periodisering, så hvor det tidligere har været omstillinger med mange løb og høj fart, der har været i fokus, er vi nu gået over til at arbejde mere med opbygning, og ændret lidt på måden, som vi har opbygget spillet på i nogle af de første kampe i sæsonen.

– Vi skal være mere effektive på vores chancer, og når der opstår muligheder i spillet. Vi skal også forbedre vores sikringspil i forhold til sidste kamp, hvor vi var for sløsede, hvilket resulterede i nogle omstillinger til modstanderen. Dette skal vi undgå og så skabe et andet kampbilede, som vi tidligere var været dygtige til.

– Da Esbjerg dækker en del mand/mand, bliver det også en fed og anderledes udfordring, end vi hidtil har haft, og vi glæder os virkelig meget til at komme i kamp igen på lørdag.

U17-kampen på lørdag bliver spillet klokken 16.00 på udebane i Esbjerg.