Thors taktikmøde: To afgørende sekvenser fra FCK-nederlaget

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

I søndags tabte vi 1-5 på hjemmebane mod FC København. Vi leverede en fin første halvleg, men efter pausen gik luften af ballonen. Vores analytiker Thor Herdal gennemgår her to udslagsgivende momenter fra anden halvleg gennem hans taktiske linse.

– Generelt synes vi, at vi spiller rigtig fint i første halvleg og er det bedste hold på banen. Vi tillader kun FCK at komme ind i vores felt tre gange, mens vi selv er oppe i deres felt seks gange. Så vi er overordnet set rigtige tilfredse med de første 45 minutter, hvor vi jo også bliver udfordret med skader og VAR-gennemgang af hånd på bolden.

– Så vi skaber nogle fine muligheder og har tilløb til mange chancer i første halvleg, men ikke desto mindre går vi til pause bagud 0-1, og i store dele af anden halvleg præsterer vi ikke på samme niveau.

– Det første klip jeg gerne vil vise, er netop fra starten af anden halvleg og er den situation, som leder op til FCK’s mål til 0-2.

KLIP #1: God håndtering på målspark, men ikke skarpe nok efterfølgende

– Vi havde en formodning om, at FCK ville sparke en del lange målspark undervejs i kampen. Så derfor havde vi fokus på, at vores midtbanespillere skulle gå ind og blokere Jonas Wind eller Jens Stage, da det typisk er dem, de sigter efter. Og derfra skulle vi samle andenboldene op, hvilket vi også gør rigtig fint i dette eksempel.

– Derfra er der god mulighed for at angribe med det samme og spille direkte dybt på Simon Adingra, som er markeret yderst i billedet. Men lidt symptomatisk for flere perioder i kampen, så får vi ikke taget en beslutning i tide. Der er egentlig nogle okay muligheder for at sende Simon afsted, men det vælger vi ikke at gøre, og så ender det i stedet med en kort aflevering tæt på sidelinjen.

– Og fordi vi tøver så længe, så når FCK at flytte en masse spillere over i området, hvor vi vel reelt spiller 3-mod-5 på et meget lille område af banen. Samtidig er det en meget stejl pasning, vi laver, så det er nemt for FCK at forsvare fremad, og derfor ender vi også med at miste bolden.

– Derefter kommer vi egentlig godt på plads i en intakt bagkæde, hvilket også er markeret på klippet, men som vi også var lidt inde på efter Randers-kampen, er vi desværre ikke helt afstemte i vores lavere pres.

– Vi ender med at afgive alt for meget rum inde centralt mellem Kofod, Diomande og Lasso Coulibaly, som skaber det her kæmpe område til Jonas Wind, der er droppet ned. Kevin Diks kan spille bolden ind på ham, der vender og bliver retvendt. Vi formår ikke at lægge et pres på bolden, og det er det, der leder til deres andet mål.

– Det er et meget afgørende og sigende moment fra kampen: Vi løser egentlig den første målmandssituation godt, har mulighed for at angribe med det samme eller vende spillet, men vi mister bolden i samme side og så er vi for åbne centralt i vores defensiv.


– Det næste klip er også fra en meget vigtig periode i kampen. Vi har lige scoret til 1-2 og har fået en fornyet tro på tingene.

– I sidste uge var vi lidt efter vores mentalitet i nogle perioder af Randers-kampen, men det var der slet ikke nogen fingre at sætte på til denne kamp, lige indtil FCK får lukket kampen til 1-3. Og det er dette klip et godt eksempel på.

KLIP #2: Får lukket Wind bedre ned – og så angriber vi hurtigt retur

– Den står fortsat 1-2 på dette tidspunkt. Diomande forsøger sig med en gennembrudsaflevering til Martin Frese, som ikke lykkedes, men vi har nogle gode returløb fra Kofod og Lasso, som i samarbejde med Diomande får lukket rummet omkring Jonas Wind rigtig fint ned. Altså i skarp kontrast til det tidligere klip.

– Vi erobrer bolden og får sat en rigtig fin omstillingsmulighed op. En detalje der er værd at bemærke, er, at Lasso Coulibaly fortsætter sit dybe løb, da han spiller den bredt til Frese. Det tager opmærksomheden fra Carlos Zeca og Davit Khocholava, hvilket skaber det her enorme rum til Simon Adingra.

– Og så er det selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke er skarpere i situationen. Simon går efter afslutningen i det lange hjørne, men han har måske også muligheden for at spille chancen endnu større inde centralt for mål hos Andreas Schjelderup.

– Denne her sekvens er endnu et afgørende moment i kampen, fordi der går ikke meget mere end to minutter, før scorer FCK til 1-3, hvilket desværre tager pusten lidt fra os. Så det er et godt billede på, hvor hurtigt det kan gå i fodbold. I det ene øjeblik er man optimistisk og har mulighed for at udligne, men det næste øjeblik bliver kampen punkteret.

På søndag har vores 3F Superliga-hold mulighed for at tage revanche, når vi gæster Silkeborg til endnu en vigtig kamp. Der er kickoff klokken 14.00 i Jysk Park.