Moscato trods nederlag i Køge: Spillerne eksekverede gameplanen rigtig flot

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

Endnu en runde af Gjensidige Kvindeliga skulle søndag eftermiddag spilles, da vi var på besøg i Køge, hvor HB Køge var værter. På trods af stor kontrol gennem hele kampen, specielt på bolden, så kunne sidste års mestre tage fra kampen med alle tre point efter en scoring i det 59. minut. 

Ligesom første halvleg i sidste runde mod Brøndby, så viste vi igen i dag vores evne til at kontrollere kampe med vores gode pasningsspil. Alligevel var den gode kontrol ikke nok i dag, da HB Køge bragte sig foran 1-0, som også blev kampens resultat, på et af deres mange hjørnespark. 

Selvom vi ikke fik point med fra dagens kamp, så er cheftræner Carmelina Moscato meget tilfreds med holdet præstation, hvor spillerne eksekverede dagens gameplanen rigtig godt.

– Vi vidste på forhånd, at Køge er et godt hold med nogle fine kvaliteter, men på samme tid var vores gameplan, at vi skulle ind og tage kontrol på kampen. Det handlede om, at vi skulle dominere både med og uden bolden. 

– Vi havde snakket om, at vi skulle veksle lidt i vores pres for at bryde rytmen i Køges spil, samt fange dem i bestemte positioner i deres spil med bolden. 

– Og jeg synes, at spillerne gjorde præcis det, vi havde forberedt dem på, så det var fantastisk at se.

– På samme tid har vi nogle ting, som vi stadig skal have arbejdet på. Vi ved, at vi kan ende ud i kampe, hvor standardsituationer bliver den afgørende faktor. Inden kampen vidste vi også, at det var en af Køges styrke, så i de situationer skal vi være en smule skarpere.

Udover Køges farlige hjørnespark, så forsvarede vi rigtig godt i dag og tillod meget få chancer, hvilket Moscato ser meget lovende på og roser holdets udvikling i løbet af indeværende sæson. 

– Vi havde snakket om, at vi skulle være meget kompakte i vores kæder og dermed lukke ned for mellemrummet, hvilket vi gjorde rigtig fint i dag. I løbet af kampen blev vi også skarpere i vores defensive spil i eget felt, og specielt i den facet af spillet har vi allerede rykket os meget i løbet af denne sæson. 

– Det, vi tager med fra dagens kamp, er, at det ikke er nok at forsvare defensive standardsituationer, men vi skal også blive bedre til at undgå dem. Og hvis vi gør det, så bliver vi svære at score imod, da vi har fået rigtig godt styr på vores defensive organisation og giver meget få chancer væk i åbent spil. 

– Vi skal fokusere på at sætte 90 gode minutter sammen – hvilket jeg synes, at vi ikke er langt fra.

– Men alt i alt en fin præstation, hvor spillerne gav alt, de havde. 

Vi må vente lidt tid på at se vores spillere i aktion igen, da de i den kommende uge går ind i en landskampspause. Derfor er næste kamp først den 25. september, hvor AGF kommer på besøg i Right to Dream Park.