Kurland efter rutsjebanenederlag i Silkeborg: En lærerig kamp for drengene

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

I går skulle vores U19-drenge forsøge at nappe den tredje sejr ud af tre mulige i U19 Ligaen, da vi mødte Silkeborg på udebane. Det lykkedes dog ikke, da vi måtte rejse hjem med et nederlag på 4-3 på trods af en føring i pausen.

Vi kom bagud efter 34 minutter af gårsdagens udebaneopgør mod Silkeborg, men vi svarede lynhurtigt igen og gik ind til pause med en føring på 1-2. Denne stilling kunne vi dog ikke holde hjem, da Silkeborg scorede tre mål på ni minutter kort inde i anden halvleg, hvorfor vores ene reducering ikke var nok til at få point med hjem fra JYSK Park.

Cheftræner Kasper Kurland rapporterede efter slutfløjt om et større overtag i spillet, men manglende effektivitet i begge ender af banen, og derfor var der stor læring for truppen i det ærgerlige nederlag:

– Første halvleg er egentlig rimelig lige, hvor det bølger og vi skiftes til at have nogle gode perioder. Måske har vi en smule overvægt, hvis man kigger på antallet af muligheder og afslutninger. De scorer så på deres første afslutning efter en halv times tid, men det rejser vi os rigtig flot fra, scorer på to lynhurtige omstillinger og går til pause foran 2-1.

– Så vi går ind til pause med oprejst pande, og alle er klar til at køre på og fortsætte. Vi starter egentlig også de første minutter af anden halvleg meget godt, men vi har tre situationer, hvor vi ikke er konsekvente og effektive nok i vores forsvarsspil, og det indkasserer vi tre mål på efter tre afslutninger. Og så bliver kampen jo vendt på hovedet, og det er vel reelt også der, vi taber kampen.

– Vi forsøgte dog, vi blev ved, vi fik vores muligheder og reducerede også til 4-3, så jeg synes, vi viste, at vi har taget et godt skridt fremad i forhold til vores udtryk. Men det er klart, at når man indkasserer så mange mål i rap på kort tid, så bliver det svært at vinde.

– Langt henad vejen, med undtagelse af blunderne omkring målene, er vi ret godt tilfredse med både kampen og vores gameplan, som drengene udførte rigtig godt. Det blev desværre ikke til nogen point i dag, og det er vi særligt skuffede over, fordi vi skal vinde en kamp som denne her.

– Man vinder jo ikke kampe alene på dominans, man skal også have effektivitet i felterne, og der må man sige, at Silkeborg i den grad var effektive i dag – så hatten af for dem. Hvis vi havde været lige så effektive i begge felter, så havde vi også vundet denne her kamp.

– Så det var en lærerig kamp for drengene, fordi vi selvfølgelig ikke skal lukke tre mål ind på ni minutter, og samtidig skal vi lave de mål, som vi har muligheder for, og det lykkedes vi ikke med i dag. Præstationen og udførelsen var dog langt henad vejen rigtig fornuftigt, så der er bestemt også positive ting, vi tager med os.

– Nu arbejder vi videre. Vi har en Grønland-kamp på tirsdag, og så får vi besøg af Randers på lørdag, hvor vi skal finde mange af de samme ting frem i vores udtryk og præstation.

Kampfakta:

SIF-FCN

1-0 (34’): Lasse Kaihøj

1-1 (41’): Andreas Bredahl

1-2 (45′): Yannick Agnero

2-2 (48′): Marcus Baggesen

3-2 (51′): Yunus Akbayir

4-2 (54′): Lasse Kaihøj

4-3 (59′): Marco Bruhn

På lørdag skal drengene forsøge at tage revanche, når vi møder Randers Freja FC på hjemmebane klokken 13.00. Vi livestreamer som sædvanligt alle vores U19-kampe i Right to Dream Park.