“Jaxe” yngste til at spille 100 FCN-førsteholdskampe

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Jacob Steen Christensen spillede i søndags sin førsteholdskamp nummer 100 for FC Nordsjælland. Dermed bliver 20-årige “Jaxe” klubbens yngste nogensinde til at runde 100 officielle optrædener.

20 år, tre måneder og én dag. Så gammel var Jacob Steen Christensen, da han blev skiftet ind i søndags mod FC København. Med indskiftningen blev “Jaxe” den yngste i klubbens historie til at runde 100 officielle førsteholdskampe.

Her er reaktioner fra jubilaren, Head of Coaching Alexander Riget og Superliga-cheftræner Flemming Pedersen.

Jacob Steen Christensen:
– Jeg vidste faktisk ikke, at jeg var den yngste, før jeg pludselig fik det fortalt. Jeg var faktisk ikke engang klar over, at jeg var så tæt på 100 kampe. Mine forældre nævnte godt, da jeg var oppe omkring de 80 kampe, men jeg har ikke tænkt over det siden.

– Det er selvfølgelig en virkelig stor milepæl at nå for den klub, som man holder så meget af, og hvor man har tilbragt størstedelen af sit liv. Så jeg er selvfølgelig meget stolt og glad. Det er også et bevis på, at det er en klub, som virkelig mener det, når de siger, at de gerne vil give unge spillere chancen, for det er vel de færreste på min alder, der runder 100 førsteholdskampe.

– Forleden læste jeg Abu Francis’ interview (da han rundede 50 kampe, red.), hvor han udtalte, at FC Nordsjælland er ligesom familie for ham, og det kan jeg kun give ham ret i. Det er sådan det føles, for man har brugt mange timer heroppe. Og flere af mine holdkammerater har jeg jo kendt, siden jeg kom hertil som 12-årig. Så det er som min anden familie.

– Nogle af de allerklareste minder fra min tid i klubben ligger faktisk i den første sæson, jeg kom op på førsteholdet, da vi spillede de europæiske kampe. Jeg tænkte ikke så meget over det dengang, men det er noget, der har fyldt de seneste år. Det var virkelig en fed og stor oplevelse at spille Europa League som 17-årig, og jeg tror, at jeg lærte rigtig meget dengang, uden jeg nødvendigvis lagde mærke til det.

– Det var bare en ære at spille europæisk fodbold med FC Nordsjælland, og det kunne være fedt at opleve de kampe igen. Jeg synes, det lægger et vis ansvar på mig som spiller, at jeg nu har rundet 100 kampe for klubben. Jeg skal tage endnu mere ansvar, være en endnu større leder og dele min erfaring ud til de andre spillere i truppen, så vi sammen kan løfte vores spil og opnå endnu bedre resultater.

– Jeg vil stadig gerne udvikle mig i alle spillets facetter. Der er selvfølgelig det med lederegenskaber, men jeg vil også gerne være mere afgørende med assists og måske endda komme til at lave nogle mål. Nu spiller jeg jo en position, hvor man i særlig grad skal kunne præstere både offensivt og defensivt, så jeg skal selvfølgelig forbedre mig på begge punkter.

– Ofte når Superliga-spillere runder 100 kampe, så er de på vej afsted mod større adresser, men jeg har stadig ikke haft mit store gennembrud i klubben. Jeg har spillet nogenlunde fast fra jeg var 17 til 20 år gammel, og har fået en masse erfaring i bagagen, så jeg tror på, det nok skal komme. Det handler om at være tålmodig, arbejde hårdt og huske på, at jeg fortsat er en ung spiller.

Head of Coaching, Alexander Riget:
– Jaxe kom til klubben som U12-spiller og er et rigtig flot eksempel på, hvordan man kan lykkedes igennem vores system. Han har altid haft et stort potentiale og været en af de bedste midtbanespillere i Danmark på sin årgang, men jeg tror også, at mange af de oplevelser og erfaringer han har fået igennem vores akademiprogram, har modnet ham og gjort ham klar til at spille Superliga som 17-årig.

– Han var en af de første årgange, der for alvor stiftede bekendtskab med det Internationale Akademi og rejste rundt til turneringer med drengene fra Ghana. Undervejs i hans tid som ungdomsspiller har han mødt en masse nye bekendtskaber og udfordringer, men uanset hvad han har stået overfor, har han altid steppet op, når det er blevet svært.

– Så klubben har givet ham de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, hvilket vi kan være stolte over, men Jaxe skal i den grad også have cadeau for at have den rette mentalitet og holde fokus på sin udvikling, hvilket er en stor årsag til, at han nu er den yngste spiller i klubbens historie til at runde 100 kampe. Han har en god evne til at ændre på tingene, når de ikke går som ønsket, hvilket foråret også var et godt eksempel på, hvor han spillede nogle fantastiske kampe, da det spidsede til med top-6.

– Alle årene har Jaxe også haft et godt bagland omkring sig. Han har nogle meget opbakkende forældre, som har givet ham den ro og support, der har været behov for. Der har aldrig været noget unødvendigt pres, og de har altid truffet nogle fornuftige valg sammen.

– Generelt er vi på akademiet rigtig stolte over Jaxes karriere. Det er det, vi lever for: At uddanne unge mennesker, der kan spille en masse på vores førstehold. Det er det, der giver os mening i vores arbejde, så der er selvfølgelig en portion stolthed forbundet med, at han nu har spillet 100 kampe som den yngste nogensinde.

Superliga-cheftræner, Flemming Pedersen:
– Jaxe er firmaets mand. Han indeholder alle FC Nordsjællands værdier, og man kan tydeligt mærke på ham, at han har været her i rigtig lang tid. Så det er fantastisk, at han allerede i en alder af 20 år har spillet 100 kampe.

– Som menneske indeholder han som sagt alle vores værdier, men også som spiller passer han virkelig godt ind i spillestilen. Så da han debuterede på førsteholdet som 17-årig i 2018, spillede han, som han havde gjort på vores U17- og U19-hold. Selvfølgelig har han udviklet og forbedret sig, men overordnet har han været den samme type spiller, men altid præsteret på et højt niveau, og det er derfor, han kan runde milepælen i så ung en alder.

– En af Jaxes helt store styrker er, at han altid er med til at gøre sine holdkammerater og holdet bedre. Han har endnu ikke fået sit store individuelle gennembrud endnu, men vi forventer stadig, at han har en stor karriere foran sig. Vi skal tænke på, at han stadig kun er 20 år gammel, så potentialet er stort. Samtidig har han en enorm erfaring, og det skal ikke underkendes, fordi det er der ikke mange i europæisk fodbold, der kan bryste sig med.

Stort tillykke med milepælen, Jaxe! More to come.

Her kan du læse et større interview med Jaxe fra 2020, da han rundede 50 kampe for klubben.