Hjortebjergs optakt vs. VSK Aarhus | “Vi skal være bevidste om vores rolle”

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

I morgen træder vi ind i Sydbank Pokalen, hvor vi skal spille på udebane mod VSK Aarhus fra 3. Divison. Vores assistenttræner Frank Hjortebjerg er helt bevidst om vores favoritværdighed, men forventer fuld koncentration og højt niveau fra vores spillere, da pokalen altid er en særlig størrelse.

(OBS: Grundet det tætte program har der ikke været mulighed for en podcast-produktion. Hjortebjergs optakt er tilbage i podcastformat forud for søndagens FCK-kamp)

Hvor meget vi om morgendagens modstander, Frank?

– Vi ved jo selvfølgelig lidt, har forberedt os og set video af VSK, men pokalkampe lever jo altid sit eget liv. Uanset hvem modstanderen er.

– Så vi ved godt, hvad vi kan forvente, vi har sat os ind i hvordan de spiller og har også tjekket et par profiler ud, men man skal bare også være enormt bevidst om, at alt kan ske i pokalfodbold, men det er jo også charmen og det fede ved den her turnering.

– Så uanset hvor godt forberedte vi er til denne her kamp, eller hvor meget vi forsøger at holde fokus på vores eget spil, så skal vi stadig respektere, at det er en særlig opgave. Vi kan ikke bilde drengene noget andet ind, fordi det vil blive meget anderledes end at spille en 3F Superliga-kamp.

Vi har i de seneste sæsoner ikke haft den store succes i Sydbank Pokalen. Skal fansene gå og være nervøse for i morgen?

– Jeg kan godt forstå, hvis de er lidt nervøse oven på vores sidste par sæsoner, for det har været skidt.

– Men vi prøver sgu at gå hele vejen, for vi vil gerne kæmpe med om endnu en pokal til trofæskabet. Og det fortjener fansene i høj grad også! Der var blamagen i Hvidovre sidste år, som stadig er et sår hos os alle sammen, som ikke er helet helt endnu.

– Så vi håber, at vi kan give et plaster på dét sår ved at levere en stærk præstation i morgen og få en god start på pokalturneringen.

Vi har et tæt program her for tiden – og der venter også en svær FCK-kamp på søndag. Kommer det til at få nogen betydning for, hvordan vi går ind til kampen i morgen?

– Det kommer ikke til at få en betydning for, hvordan vi gerne vil gå ind til kampen og spille den, men der er nogle spillere, hvor vi ikke kan forvente, at de spiller 90 minutter i alle ugens tre kampe mod Randers, VSK og FCK.

– Så på den måde får det jo en betydning. Men omvendt er det også en mulighed for, at vi kan vise vores trup lidt frem. Der er nogle spillere, der har banket på og også har fortjent at spille nogle af kampene, men som er blevet valgt fra.

– Derfor bliver det her tætte kampprogram en kærkommen lejlighed til, at der er nogle af de drenge, der kommer endnu mere i spil og kan blomstre lidt.

– Og det er ikke fordi, vi tænker, at nu møder vi VSK Aarhus og kan tillade os det. Det er bare fordi, at kampprogrammet er lagt sådan, og vi skal have det bedste ud af det og prioritere begge turneringer.

Så hvis du skal opsummere: Hvad vil du gerne se fra drengene?

– Jeg vil rigtig gerne se en indsats, hvor vi er bedste om vores rolle og tager den på os. Fordi selvfølgelig er vi ubestridte favoritter i en kamp mod VSK Aarhus, men jeg vil også se respekt for opgaven.

– Vi skal forstå, at det ikke er en kamp som alle andre. Der skal være fuld fokus, fuld koncentration og vi skal gøre vores ting rigtig godt.

– Og så skal vi også huske på, at VSK sagtens kan spille fodbold. De ligger med i subtoppen af 3. Division og har nogle fine spillere, der kan gøre ondt på os i sekvenser. Så vi skal være på stikkerne, men komme videre til næste runde og få en succesoplevelse.

Der kampstart i morgen klokken 16.30 på Vejlby Stadion i Aarhus. Kampen er desværre ikke valgt som TV-kamp, men vi vil liveopdatere fra vores Twitter-kanal.