Glædeligt Grønland-møde og god lir på lægterne

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

I går mødte et blandet U17/U19-hold (med hjælp fra to Superliga-reserver) det grønlandske herrelandshold, som har været på træningslejr i Danmark den seneste uges tid. Det blev til en sand festaften med 750 larmende tilskuere på lægterne, god fight på banen og en stor portion gensidig respekt.

Der var grønlandske flag, båthorn og stortrommer på langsiden af Right to Dream Park, hvor en masse danskboende grønlændere havde fundet vej til det, som cheftræner Morten Rutkjær beskrev som “Grønlands største kamp nogensinde”.

Og de mange “udefans” fik hurtigt alt mulig grund til at juble, flage, dytte og tromme, da Grønland bragte sig foran efter blot 10 minutter af kampen. Sidenhen kom vores unge drenge tilbage på sporet og med flere flotte scoringer, endte vi med at trække os ud af kampen med en sejr på 4-1.

Storsejren var dog ikke super-retvisende, da det langt henad vejen var en jævnbyrdig og lærerig kamp, mener vores U19-cheftræner Kasper Kurland, der i går havde ansvaret for vores tropper. Desuden peger Kurland på noget meget vigtigere end kampens resultat: Grønlands fodboldrejse og kulissen på lægterne.

– Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til det grønlandske landshold og Morten Rutkjær for en fantastisk oplevelse. Det var en kompetetiv og lige kamp, så det var også et fantastisk udviklende opgør for vores unge U17- og U19-drenge. Det var fedt at få muligheden for at mixe vores to grupper.

– Spillemæssigt stod vi også rigtig godt til hinanden. Vi får scoret et par stykker i slutningen af kampen, og det er måske i virkeligheden ikke så retvisende, for det var en lige kamp med god respekt for hinanden. Der var masser af god fodbold til tider, og Grønland rammer også overliggeren og kan udligne, så det kunne hurtigt være tippet den anden vej.

– Der var også en kulisse på stadion, som vores drenge aldrig har stået overfor før, som de pludselig skulle håndtere. Der blev hujet og råbt hver gang, der blev lavet en tackling eller en afslutning. Så det var også god læring for vores hold, og så er det også altid givende at opleve et andet land og en ny kultur. Det minder os om at være ydmyge i vores arbejde og sætte pris på vores klub og de muligheder, som vi har.

– Men hele arrangementet og opbakningen fra de grønlandske fans, der støtter deres hold, er selvfølgelig det allerstørste i dag. Vi bliver brugt som modstander i et afsæt til at udvikle deres fodboldrejse mod at blive en nation, der kan konkurrere med i officielle turneringer gennem et forbund. At vi kan være med til at løfte dem et skridt på den vej, det skal vi være meget glade og stolte over som klub, afslutter Kasper Kurland.

Du kan se – eller gense – gårsdagens opgør via vores YouTube-kanal, hvor kampen blev livestreamet. Hvis du vil nøjes med at se de fem scoringer, blev de sat ind ved 10:15, 16:10, 22:01, 89:25 og 91:00.

I weekenden spiller vores U19-drenge på hjemmebane mod Randers Freja FC. Det er lørdag klokken 13.00 i Right to Dream Park, hvorfor vi igen livestreamer opgøret via YouTube.