Fri entré: Venskabskamp mod Grønlands landshold på tirsdag!

Kategorier

På tirsdag er der fornemt på besøg i Farum, når Right to Dream Park lægger bane til en venskabskamp mellem os og det grønlandske fodboldlandshold. Vi sørger for gratis entré til alle interesserede, og begge cheftrænere glæder sig til opgøret, som bliver årets eneste direkte transmitterede udendørs fodboldkamp med grønlandske spillere.

På tirsdag klokken 18:30 er der kickoff i Right to Dream Park. Det er dog hverken i Gjensidige Kvindeliga, 3F Superliga eller diverse ungdomsrækker – og holdet på den anden side af midtlinjen er heller ikke et hverdagssyn i Farum.

Vi får nemlig besøg af ingen ringere end Grønlands herrelandshold, som skal i aktion mod et FC Nordsjælland-hold, der bliver blandet mellem vores Superliga-reserver og akademispillere. I spidsen for de grønlandske tropper er den danske cheftræner Morten Rutkjær, som har været træner i vores samarbejdsklub B.93 af flere omgange.

Rutkjær glæder sig meget over muligheden for at blive testet på højt niveau i en kamp, som han kalder for starten på en ny begyndelse for grønlandsk fodbold. Samtidig peger han på stor interesse omkring kampen og håber på stort fremmøde fra de mange grønlændere bosat i Danmark.

– For Grønland er det her den største kamp, de nogensinde har haft. Så vi er utroligt stolte og ydmyge over, at vi får lov at få denne her mulighed. For spillerne bliver det det største nogensinde at komme ind på et stadion og opleve de her professionelle mekanismer og omgivelser.

– Vores år har været hårdt, fordi grønlandsmesterskaberne har været aflyst og vi har heller ikke spillet Island Games, som er for alle øer i verden, hvor vi ellers skulle have været med i den britiske kanal. Så spillerne kommer ikke i den fitness, som jeg gerne havde ønsket.

– Men vi igang med noget kæmpestort deroppe. Vi håber, drømmer og sigter efter at blive en del af et officielt kvalifikationsspil inden for få år. Så der er et fantastisk fodboldprojekt på vej, men det her er ligesom år ét, fordi det grønlandske landshold faktisk har været nedlagt fra 2016-2020.

– Så FC Nordsjælland er faktisk medvirkende til, at et, i fodboldmæssig forstand, U-land kan komme afsted på vejen med et nyt projekt, hvor der skal skabes en god og sund kultur. Fordi jeg vil sige, at vi starter fra nul.

– Der er rigtig stor interesse for kampen. Jeg var cheftræner for B.93 for mange år tilbage, hvor vi mødte Grønland, og der kom rigtig mange grønlændere til kampen. Vi spejler os rigtig meget i, hvad der sker på det danske landshold lige nu. Det der med at være sammen om noget, man er stolte af. Det er det samme, vi prøver at bygge op på Grønland nu, hvor alle har et forhold til fodbold.

– Alle drømmer om, at vi har et landshold. Det kan godt være, at vi ikke vinder ret mange kampe i det første stykke tid, men dét at have noget at være fælles om, betyder meget for det grønlandske folkefærd. Så jeg håber på, at der kommer en del mennesker på lægterne tirsdag, afslutter Grønlands cheftræner Morten Rutkjær.

Også vores egen cheftræner Flemming Pedersen er begejstret for udsigten til at møde det grønlandske landshold.

– Morten skrev til mig tidligere på året og hørte, om vi var interesserede. Og det passede heldigvis fint ind i programmet for både vores U17- U19- og reservehold.

– Jeg synes som udgangspunkt, at vi altid skal være behjælpelige som klub og organisation, hvis vi kan være med til at give andre en stor oplevelse, og det bliver jo en stor oplevelse for de grønlandske spillere at spille her i Right to Dream Park mod FC Nordsjælland.

– Det er dén klub, vi er. Det er en del af os at være behjælpelige og gøre vores for, at vi bidrager, hvor vi kan bidrage.

– Jeg tror også, det bliver en oplevelse for os. Uanset hvem vi møder, vil der opstår nogle relationer. Og jeg vil gerne opfordre alle til at besøge Grønland, fordi det er et fantastisk land med en helt unik natur og kultur.

– Vi stiller med dem, som mangler kamptræning. Så det bliver en blanding mellem et par Superliga-reserver, nogle U19-reserver og så U17-spillere. Det finder vi ud af i dagene op til, alt efter hvordan spillerne bliver doseret og belastet i weekendens kampe. Og så vil det være Kasper Kurland, der står for cheftrænerrollen.

– Jeg håber mest af alt på, at vi får en jævnbyrdig kamp, så alle deltagende spillere får noget ud af det. Og så håber jeg selvfølgelig, at Grønland efter kampen siger, at de fik dét ud af det, som de gerne ville. Vi skal have en god stemning og masser af underholdende spil, så det bliver en rigtig god oplevelse for både spillere, trænere, tilskuere og TV-seere.

Praktisk information om kampen

 • FRI ENTRÉ, men billet er påkrævet: Fang din gratis på billet.fcn.dk
 • Kickoff: 18.30
 • Tirsdag d. 14. september
 • Døren åbner en time før kampstart: 17.30
 • Boder og grill vil være åben
 • Vi livestreamer kampen på vores YouTube-kanal, som grønlandsk TV (Grønlandsradio KNR) transmitterer, hvilket bliver årets eneste direkte transmitterede udendørs fodboldkamp med grønlandske spillere – grundet diverse aflysninger på Grønland.

Facts om grønlandsk fodbold

 • Sepp Piontek var landstræner fra 2001-2003
 • Deres største landskamp nogensinde var mod Tibet på Vanløse Stadion
 • En landsholdskultur har været svær at etablere – særligt på grund af vejrforhold og årstider
 • De seneste par år er der byggest kunstgræsbaner af høj kvalitet for næsten 500 millioner kroner
 • Det grønlandske fodbold-år bliver delt op i seks måneders udendørs og seks måneders indendørs på grund af den hårde vinter
 • Indendørsniveauet i futsal er på højt niveau, hvor man slog det danske landshold sidste år
 • Flere af de grønlandske futsallandsholdsspillere er også på fodboldlandsholdet
 • Der er omkring 50 fodboldklubber på Grønland, hvor der normalt spilles grønlandsmesterskaberne få måneder om året
 • Der er registreret omkring 5.000 fodboldspillere på Grønland. Næsten 10% af det totale befolkningstal

ALLE DER ØNSKER AT KOMME TIL KAMPEN, SKAL HENTE BILLET PÅ BILLET.FCN.DK