Fra akademi til Superliga: Jesper Dickman

Kategorier

Foto: fcn.dk

Som bekendt er et af de største formål med vores model, at vi skal give unge mennesker chancen for at opnå deres drømme. Det bliver vi med at gøre, og derfor fortsætter vi vores ‘Fra akademi til Superliga’-serie, hvor vi denne sommer allerede har præsenteret seks nye talenter i førsteholdstruppen.

Nu er vi klar med et sidste levende billede i denne omgang: Jesper Dickman. Jesper er 20 år gammel og kom til Farum fra Malmö FF’s U19-hold i september 2019. Den unge svensker har indtil videre tørnet ud for vores ungdomshold, hvor han har vist sit værd – nu er det tid til 3F Superliga.

Her vil nogle af klubbens ansatte, som kender Jesper bedst, gøre dig endnu klogere på, hvem vores nye Superligaspiller er.

Chefscout Steen Nedergaard:

– De første gange, vi fik øjnene op for Jesper, synes vi, at han var utrolig interessant. Han er en spiller med et teknisk højt niveau og et hårdt præcist spark. Han er god til at læse, når der kommer tværbolde ind i det lille felt. Hans afslutninger, spil i mellemrummet, touch på bolden og teknik viser, at han er en spiller, der kan indgå i nogle gode relationer på et godt hold.

– Han har selvfølgelig forsat noget, som han skal arbejde med, særligt omkring sin presintensitet. I og med at han kommer op i førsteholdstruppen, så skulle han gerne kunne tage det næste skridt.

– Nu er det op til Jesper at gribe chancen. Han er ikke typen, der råber og skriger, men en rigtig god ydmyg dreng, som vi håber fantastisk meget på. Når han spiller, så er han typen, der tit går ind og har en afgørende effekt i form af assist og mål.

U19-cheftræner Kasper Kurland:

– Jesper kom til klubben fra Malmö, fordi vi kunne se, at han havde stort potentiale, særligt i de små rum, som han naturligt bevæger sig i på grund af sin supergode teknik og driblinger. Det fandt vi utroligt interessant at arbejde videre med.

– På U19 har Jesper gjort det rigtig godt, hvor især hans spil omkring feltet, afslutninger, dybdeløb og stikninger har været fantastiske. Han har en utrolig hurtig acceleration på de første meter. Hans lave tyngdepunkt gør, at hans modstandere har svært ved at komme ind på kroppen af ham.

– I den tid han har været i Farum, har han rykket sig enormt meget både på og udenfor banen. Personligt er han blevet mere moden og reflekteret, hvilket har givet ham et større indblik i sig selv og spillet, og hvad det kræver for at begå sig på et højere niveau.

– Jeg er rigtig glad på Jespers og akademiets vegne, at han nu bliver en del af Superliga-truppen. Nu er det op til Jesper at tage det næste skridt, som vil blive afgørende for hans udvikling. Hver dag skal han tage konkurrencen op med de andre på hans plads, og jeg glæder mig til at følge ham fremover.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam: 

– Det er med stor glæde, at vi nu kan flytte Jesper op i førsteholdstruppen. Siden han kom til Farum fra Sverige i 2019, har Jesper udviklet sig enormt meget både inden- og udenfor kridtstregerne. Den kreativitet og modenhed som Jesper udviser gør ham utrolig interessant at følge i den kommende tid.

– På U19-holdet har han vist rigtig flot figur, hvor han flere gange har vist eksempler på, hvilken dygtig og talentfuld spiller, han er. Nu skal han fortsætte sin udvikling, således at han for alvor kan tage det til det næste niveau.

– Jespers flotte udvikling kan blandt andet tilskrives et fantastisk arbejde på akademiet og i scouting-afdelingen, som endnu engang har gjort det muligt for os at flytte en ung, dygtig spiller op i Superliga-truppen.

Jesper Dickman kommer til at spille med nummer 34 på ryggen.