Flemming P. efter tørt nederlag i Herning: Vi manglede at score mål

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

Endnu en fredagsudekamp ventede i dag i 3F Superliga, hvor modstanderen denne aften hed FC Midtjylland. På trods af en solid første halvleg på Heden med flere store chancer, fik værterne scoret to gange i anden halvleg, og vi måtte tage hjem med et 2-0-nederlag. Flemming Pedersen peger på manglende skarphed foran mål som udslagsgivende for kampens udfald.

Vi fik en glimrende start på dagens udekamp mod FC Midtjylland, hvor vi spillede en fin første halvleg med mange større chancer til følge. Ind ville bolden dog ikke, og i stedet scorede værterne et hurtigt mål kort efter pausen. Derfra bølgede spillet frem og tilbage, inden midtjyderne fik lukket med et kvarter tilbage af kampen.

Flemming Pedersen mener, at vi var kontrollerende i de første 45 minutter på MCH Arena, hvor vi ellers tidligere har haft det svært. Det flotte spil blev dog ikke vekslet til mål, og det blev afgørende, fortæller vores ærgerlige cheftræner efter slutfløjt.

– Vores gameplan bestod af, at vi skulle turde at spille os ud af Midtjyllands høje pres. Så den var faktisk ikke anderledes end de sidste par gange, vi har spillet herovre, men i dag lykkedes vi med det og var gode nok til at håndtere deres presspil.

– Vi får dem til at trække sig mange gange i løbet af de første 45 minutter, hvorfor jeg også synes, at vi kontrollerede stort set hele første halvleg, og vi skal jo også føre ved pausen.

– Derfor er det også så irriterende, fordi det var en kamp, vi kunne have vundet, og måske var det også en kamp, som vi burde have vundet. Det meste lykkedes for os i dag, særligt i første halvleg, men vi manglede at score mål.

Begge hjemmeholdets scoringer kom en smule ud af det blå i to situationer, hvor der umiddelbart ikke var fare på færde. Flemming Pedersen vil dog ikke kalde det for personlige fejl, men kigger i stedet på sekvenserne med kollektive briller.

– I FC Nordsjælland taler vi aldrig så meget om personlige fejl, fordi vi kigger meget kollektivt på spillet. Det er et systemisk spil, som jeg også sagde det til spillerne efter kampen. Fordi Martin Frese taber bolden næsten helt oppe ved midterlinjen og ude på sidelinjen, så skal det jo ikke resultere i en chance.

– Midtjylland får selvfølgelig en kontramulighed, men det bliver jo kun farligt, fordi vi ikke er i balance. Og det er faktisk det første mål, der bliver scoret på os i denne sæson efter en omstilling. Det er meget ærgerligt, men det var mere en kollektiv blunder.

– Ved det andet mål er det klart, at Adamo Nagalo selvfølgelig ikke skal lade bolden hoppe. Det bliver rigtig dyre og vigtige lærepenge for en ung spiller, for det kommer han sandsynligvis aldrig til at gøre igen.

I sidste runde tabte vi til et andet tophold, på udebane mod AaB, hvorfor vi nu er oppe på to nederlag i streg efter en ellers flot ubesejret stime.  Vores cheftræner er dog stadig optimistisk for vores sæson og de to kommende svære kampe mod topholdene Randers FC og FC København.

– Vi ser stadig vores niveau til at være lige under top-3, hvor vi gerne vil arbejde på at nærme os de tre hold deroppe. Og det synes jeg også, vi kan være bekendt at sige efter i dag, hvor vi spiller en meget tæt kamp på en svær udebane mod et top-2-hold i Danmark.

– I de to kommende kampe vil vi gerne se mere effektivtet, men samme ro på bolden og samme bevægelige, opportunistiske spil. Vi skal ikke gå i panik, fordi vi bliver pressede. Så det skal blive en fortsættelse af spillet fra i dag, men vi skal minimere fejlene og blive mere effektive fremme på banen.

– Hvis vi formår det, skal vi nok levere resultaterne til vores fans. Vi er utroligt glade for den opbakning, som vi får. Også i de her kampe på udebane i Aalborg og Herning. De er positive og anerkender det arbejde, som vi laver, selvom vi taber i dag. Så jeg håber, at vi også ses i Randers næste weekend, afslutter Flemming Pedersen.

Næste kamp er endnu et udebaneopgør i Jylland, hvor det denne gang er Randers FC, der lægger hus til en spændende topkamp. Den bliver spillet søndag den 19. september klokken 14.00.