Flemming P. efter stort hjemmebanenederlag: FCK ser for robuste ud

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Dejan Obretkovic

9578 tilskuere havde fundet vej til Right to Dream Park i dag, hvor vi led et smertefuldt nederlag til FCK på 1-5. Vi var godt med i første halvleg, men i anden halvleg skød københavnerne med skarpt. Cheftræner Flemming Pedersen er ærgerlig over det store nederlag foran de mange fans, men roser også gæsternes robusthed.

Der var fyldte tribuner i Right to Dream Park til dagens kamp, men de mange hjemmefans fik ikke den fodboldaften, de havde håbet på, idet opgøret endte med en storsejr til gæsterne fra FC København.

Jens Stage bragte københavnerne foran 0-1 i en første halvleg, hvor vi ellers præsterede på et godt niveau, mener vores cheftræner Flemming Pedersen:

– I første halvleg leverer vi en god præstation og spiller lige op med FC København. Derfor er vi også meget ærgerlige over deres mål, fordi vi går op i et højt pres, men dækker de samme områder, så FCK kan vende bolden igennem vores pres og spille en dyb bold, hvor vi ikke når tilbage med holdet samtidig med, at vores bagkæde falder for langsomt. Organisatorisk skulle det have været forhindret.

– Omvendt skaber vi heller ikke nok muligheder selv i første halvleg, fordi vi simpelthen ikke spiller hurtigt nok. Vi har én god chance til Magnus Kofod og nogle gennembrud, der ikke lykkedes, men ellers når vi ikke frem til det store, fordi vi spiller for langsomt. Vi skulle have spillet flere førstegangsafleveringer i og omkring FCK’s felt, fordi når vi driblede for meget, kom de ind på kroppen af os og var for stærke.

FCK fordoblede deres føring et par minutter efter pausen, men Adamo Nagalo reducerede hurtigt med et flot hovedstødsmål. Fem minutter senere scorede gæsterne deres tredje mål i kampen, og derfra stod der FCK på det meste, som også fik scoret yderligere to gange til slutresultatet 1-5, hvilket ærger Flemming Pedersen, der dog roser dagens modstander i samme ombæring.

– Det er et godt spørgsmål (hvorfor nederlaget ender med at blive så stort, red.). Deres 3-1 mål har selvfølgelig stor indflydelse, fordi det er ligesom om, at der bliver slået et søm i kisten der. Vi forsøger at komme igen, men FCK ser simpelthen bare for robuste ud. Det er dog på ingen måde godt nok, at vi ender med at indkassere så mange kedelige mål.

Med nederlaget er vi nu oppe på fire nederlag i træk, der alle er faldet mod de nuværende top-4-hold. Vores cheftræner mener, at præstationerne har været til flere point, men underkender ikke vigtigheden af at få de nødvendige point.

– I forhold til præstationerne har vi vist, at vi godt kan være med mod top-6-holdene, men resultaterne siger jo noget andet. Vi kunne godt have fået et point i Aalborg og Randers, og vi skulle have fået point i Herning. Så selvom det har været svingende præstationer, så kunne vi godt have fået point, men det lyder selvfølgelig meget hult, når vi står her og har tabt fire kampe i streg, fordi der skal naturligvis point på tavlen.

– Men vi har tabt fire kampe mod de hold, der pt. ligger i top-4. Så dem hænger vi lidt efter. I starten af sæsonen så vores forsvarsspil rigtig godt ud, hvorimod det har knirket lidt på det seneste. Men igen; modstanden har været bedre i de her fire kampe, end den var i de første seks runder. Og nogle er det bare så sort/hvidt, at man møder en bedre modstander på dagen.

I næste weekend skal vi forsøge at komme tilbage på sporet, når vi endnu engang møder et top-6-hold. Denne gang er det Silkeborg IF, der står for skud i et opgør, hvor Flemming Pedersen pointerer vil tilbage på sejrssporet mod en direkte konkurrent.

– Først og fremmest skal vi kigge på, om der er noget mentalt, der skal renses ud. Det er nogle unge mennesker, som er gode til at se fremad, men det er jo ikke normalt, at vi taber 1-5 på hjemmebane. Så det skal vi først lige have talt ud.

– Og derefter er fokus fuldstændig på Silkeborg-kampen og at lægge en plan for den. Vores evner skal svare til udfordringer, så vi skal vurdere, hvor højt vi skal lægge spillet op i forhold til, hvor vi er henne lige nu. Det er den balance, vi skal finde for at få en sejr i Silkeborg.

– Det er klart, at resultatet af den kamp bliver rigtig vigtigt, da de lige nu er en af vores direkte konkurrenter til top-6. Vi må tage udfordringen op, så vi kan rejse os igen efter fire nederlag i træk.

På trods af det ærgerlige nederlag havde Flemming Pedersen overskud til at rose de mange fans, der var mødt op for at støtte holdet i dag, hvilket de også gjorde efter kampen var slut.

– Vi tog jo den sædvanlige runde efter slutfløjt i dag, og selvom vi taber 5-1, så klapper folk stadig af os og giver os et smil. De kunne også have valgt at buhe os ud, så vi er glade for, at vores fans og tilskuere kan se, vi forsøger at gøre, hvad vi kan. For det var en kamp, hvor det var meget, meget opad bakke – specielt til sidst i kampen.

Vores 3F Superliga-hold spiller i næste runde en udebanekamp mod Silkeborg IF. Det er på søndag klokken 14.00 i Jysk Park.