Flemming P. efter pokalavancement i Aarhus: Sejren var det vigtigste

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

I dag trådte vores Superliga-hold ind i tredje runde af Sydbank Pokalen og avancerede, da vi slog VSK Aarhus med 1-2 på Vejlby Stadion. Cheftræner Flemming Pedersen kalder præstationen for middelmådig, men respekterer også værternes indsats og størrelsen af disse pokalkampe.

– Præstation var middelmådig, lad os sige det sådan. Vi vidste på forhånd, at det altid er svært i de her indledende pokalkampe, hvilket man også kan se på de øvrige resultater fra denne runde, forklarer cheftræner Flemming Pedersen efter slutfløjt af dagens pokalkamp mod VSK Aarhus.

Vi kom ellers flyvende fra start, da Mohamed Diomande bragte os foran i det 10. minut efter et fint angreb, hvorefter scoringen blev fulgt op af flere store muligheder for at gøre det til 2-0. Det formåede vi dog ikke, og i stedet gik spillet lidt i stå, inden VSK Aarhus’ Jonas Andersen udlignede kort inden pausen.

– Vi vidste, at vi ville være fysisk underlegne i nogle situationer. Og der er for mange situationer i første halvleg, hvor vi prøver at bokse med dem, og så kommer vi til at give dem alt for mange frispark, fordi vi ikke bruger kroppen ordentligt og skubber i stedet. Og det sidste vi skal gøre, er at give modstanderen frispark, for så ender den hurtigt nede omkring vores felt og kan gå til hjørnespark.

– Så halvvejs inde i første halvleg bliver det meget tungt. Vi kunne godt have scoret til 2-0, men en udligning fra VSK lå mere og lurede. Den kom så, og det snakkede vi om i pausen. Konklusionen blev, at det kunne vi ikke gøre noget ved, så nu skulle vi ud til anden halvleg og være klogere, holde lidt mere ro på bolden og få modstanderen til at løbe lidt mere.

Og anden halvleg blev en del bedre, hvor Simon Adingra også formåede at score til slutresultatet 1-2. Flemming Pedersen roser dog også dagens værter for en solid indsats, der gjorde det svært for os at lukke kampen.

– Jeg synes, at vi i anden halvleg som helhed laver langt færre fejl og spiller med langt mere ro. Selvfølgelig giver det ekstra ro, at vi scorer efter et kvarter af anden halvleg, men enten dræber man de her kampe i starten, eller også bliver det sådan en forestilling som i dag, hvor spændingen ikke helt bliver punkteret.

– Der skal dog lyde et cadeau til VSK for at spille spillet og give os fin modstand. Vi ved, at det er årets kamp for dem, så de går selvfølgelig all in. Og selvom de spiller i 3. Divison, så skal man ikke underkende opgaven. Det er meget vigtigt at have respekten med, og det fortalte jeg også til spillerne inden kampen.

– Til tider gjorde de det rigtig svært for os. Specielt når de formåede at få os til at spille med for lidt tempo. De var gode til at stå rigtig tætte i deres kæder, og så kom vi til at spille alt for langsomt.

Udover den flotte modstand fra VSK Aarhus tager vi også flere andre ting med fra dagens pokaloplevelse, forklarer Flemming Pedersen, der dog fremhæver avancementet som det vigtigste.

– Først og fremmest sejren. Det var vigtigt, at vi kom videre. Og så fik vi igen fordelt spilletid til hele truppen, hvor en spiller som Andreas Bredahl kan nævnes. Det er lang tid siden, han har været med, men han kommer ind i de sidste 10 minutter. Så vi får gjort truppen bredere, for nu er Bredahl igen med i folden, fordi han har arbejdet hårdt til træning.

– Og så var det også vigtigt at hilse på de få af vores fans, som var til stede. Det er meget vigtigt, at vi er en klub, der går ud og siger tak til vores fans, fordi vi vil gerne være nærværende i den henseende.

– Det er også værd at nævne alle de lokale unge mennesker, der henvendte sig efter kampen. Det er en del af charmen ved at komme ud til de her pokalkampe, og de anerkender spillerne, vil have taget billeder og kender FC Nordsjælland.

– “I må gerne vinde alle kampene, undtagen mod AGF”, sagde de til os. Og samtidig spurgte de ind til, om vi stadig havde kontakt til Mikkel Damsgaard, som jo er blevet den helt store stjerne denne sommer. Så det var rigtig dejligt at se, at den danske ungdom kender til os, selv når vi er på besøg i Aarhus, afslutter Flemming Pedersen.

Mål og highlights fra kampen vil lande på vores kanaler i morgen.

Kampfakta:

VSK – FCN (1-2)

1-0 (‘10): Mohamed Diomande

1-1 (‘41): Jonas Andersen

1-2 (‘61): Simon Adingra

Dudu
Mads Døhr Thychosen
Maxwell Woledzi (61′ Adamo Nagalo)
Daniel Svensson
Mohamed Diomande (81′ Andreas Bredahl)
Oliver Villadsen
Magnus Kofod Andersen
Jacob Steen Christensen
Leo Walta (61′ Martin Frese)
Oliver Antman (61′ Lasso Coulibaly)
Simon Adingra (71′ Emeka Nnamani)

På søndag skal vores Superliga-drenge igen forsøge at nappe en sejr, når FC København kommer besøg i Right to Dream Park. Vi kan snart melde udsolgt på billetter til kampen, men du kan stadig nå at sikre dig entre: https://billet.fcn.dk