Andreas Schjelderup forlænger med FCN

Kategorier

FC Nordsjælland har forlænget kontrakten med 17-årige Andreas Schjelderup.

I sommeren 2020 kom Andreas Schjelderup til FC Nordsjælland fra norske FK Bodø/Glimt, hvor han startede på FCN’s U19-hold. Til forårets første kamp startede han inde i 3F Superliga-opgøret mod Brøndby IF i en alder af blot 16 år og har siden fået 24 optrædener i den bedste danske fodboldrække.

Schjelderup var stærkt medvirkende til, at FCN kom med i mesterskabsspillet i sidste sæson, da han scorede tre mål i de to sidste kampe af grundspillet. I denne sæson har den unge offensivspiller også vist prøver på sit talent, hvor han har scoret tre mål i sæsonens første ni 3F Superliga-kampe.

Nu kan den gode udvikling fortsætte, da Andreas Schjelderup har sat sin signatur på en ny kontrakt og skifter i den sammenhæng også trøjenummer, så han til søndagens hjemmekamp mod FC København bærer 7-tallet på ryggen.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:
– Vi er meget glade for at lave en ny aftale med Andreas og samtidig give ham cadeau for de skridt, han har taget i løbet af sin første tid i klubben. Andreas er jo utvivlsomt et talent inde på fodboldbanen, men det er mindst lige så inspirerende at opleve hans store vilje, professionalisme og fokus på at ville forbedre sig.

– Andreas viste i en meget ung alder sine kompetencer frem på Superliga-niveau, hvor han med flere vigtige scoringer i sidste sæson var med til at sende os i top-6. Siden har han blot lagt på sit spil, hvor han også har udviklet sig på fysiske parametre og tager mere og mere ansvar på holdet.

– Så han har allerede bidraget med en masse, men nu skal vi bygge endnu mere på og tage det næste skridt i Andreas’ udvikling. Han er stadig en ung mand, der har noget at lære og lægge på sit spil, og vi er meget begejstrede for, at vi fortsat skal være med på den rejse.

– Vi vil også gerne takke Andreas’ familie i Norge. De er en vigtig support for hans karriere og udvikling, og de støttede ham i valget om at flytte til Farum som 16-årig, hvilket vi naturligvis er meget glade for.

Andreas Schjelderup:
– Jeg føler mig meget komfortabel i klubben, det er jo mit hjem nu. Jeg har opbygget gode relationer til spillerne og kender alle meget bedre nu, så jeg føler, at jeg er blevet en del af en familie af spillere, trænere og alle andre i og omkring klubben.

– Som en ung spiller har du brug for tid til at udvikle dig. Både som person, men også inde på banen. Så når du kigger efter det, skal du finde en klub, der virkelig tror på dig, stoler på dig og som vil give dig tid og plads til at udvikle dig. Og det er, hvad jeg har fundet her.

– Som person er jeg blevet meget modnet på blot ét år. Jeg er vokset meget, og det er svært for mig at beskrive, men især mine forældre kan mærke, hvordan jeg har udviklet mig menneskeligt.

– Inde på banen har jeg udviklet mig på alle områder. Mine fodboldevner, men jeg er også blevet hurtigere og stærkere. Jeg er kun 17 år gammel, så jeg nyder bare livet og fodbold lige nu og forsøger at gøre mit bedste inde på banen.

– At jeg forlænger min kontrakt nu, gør mig bare endnu mere rolig. Det giver mig ro til at fokusere på min udvikling, og det giver mig tid til at forbedre mig endnu mere som fodboldspiller og menneske. Det er dejligt at mærke tilliden fra klubben og trænerne.

– Jeg vil gerne takke mine forældre for altid at tro på mig og gøre det muligt for mig at flytte hertil som 16-årig. Og så vil også gerne takke fansene for støtten i både gode og svære tider. Jeg håber at møde flere og flere af dem til vores kommende hjemme- og udekampe.

Andreas Schjelderup har foreløbigt spillet 25 førsteholdskampe for FC Nordsjælland med seks mål og to assists til følge. Han er klubbens næstyngste debutant nogensinde og blev med sit første mål i 3F Superliga den yngste FCN-spiller til at score i en alder af blot 16 år og 284 dage.

(OBS: Hvis man kan fremvise en tidligere købt ‘#32 Schjelderup’-trøje, giver vi 25% på en valgfri kamptrøje i shoppen, da han nu har skiftet nummer)