‘Villa’ efter første fuldtræffer: En kæmpe forløsning

Kategorier

Foto: Gonzales Photo / Lasse Lagoni

I går fik vi sæsonens første sejr, da SønderjyskE blev nedlagt med 0-2 på eget græs. Vores formstærke højre wingback, Oliver Villadsen, sendte os i front i slutningen af første halvleg, hvilket var hans første seniormål for klubben. Vi har taget en snak med ‘Villa’ om de tre point, målet, clean sheets og fansenes betydning.

Inden gårsdagens udebanesejr mod SønderjyskE havde vi fået en resultatmæssig skidt start på den nye sæson, hvor også spillet på banen har været svingende. Med blot ét point på kontoen efter de to første runder var vores Superliga-drenge sultne efter tre point. Det lykkedes som bekendt, hvilket naturligvis glæder Oliver Villadsen, som endnu engang hylder sammenholdet og arbejdsindsatsen.

– Hold kæft, hvor jeg synes, vi knokler røven ud af bukserne i denne her kamp. Vi er der fuldstændig for hinanden, og det var klasse at se, hvordan vores bænk kommer med ud og fejrer vores andet mål. Det siger noget om, hvor meget det betyder for os.

– Vi er én stor familie, som holder meget af hinanden og ved, hvad der skal til for at vinde. Og det viste vi i går. Så jeg er især meget glad for vores arbejdsindsats.

Også cheftræner Flemming Pedersen fremhævede sammenhængskraften og det hårde arbejde efter sejren i går. Ligeledes pointerede han også, hvor farlige vores wingbacks blev i løbet af kampen.

Første seniormål med tigeren på brystet
Smilet på læberne af ‘Villa’ var ikke til at tage fejl af efter 0-2-sejren. Det var en stor dag for vores 19-årige wingback, hvilket der er flere årsager til. Først og fremmest scorede han sit første seniormål for klubben, som han har spillet for i mere end 11 år.

– Jeg var så glad, da jeg så, at bolden gik ind. Jeg har ikke prøvet at have den fornemmelse i min krop før. Der kom nogle specielle følelser op, fordi jeg ikke har prøvet at score før, selvom jeg har lagt på mit offensive spil, så det var en kæmpe forløsning. Og så bliver det jo ikke bedre, når man ser sine holdkammerater komme sprintende for at fejre det sammen med en.

Føringsmålet blev sparket ind af Villadsen ved fjerneste stolpe i de døende minutter af første halvleg, men allerede tidligere i kampen havde vores lynhurtige nummer 23 set mulighederne i den bagerste del af feltet.

– I løbet af første halvleg var der flere gange, hvor jeg selv følte, at jeg kom lidt for sent ind i boksen. Både Martin Frese og Andreas Schjelderup lagde nogle gode bolde til bagerste stolpe, men jeg var ikke helt nået med frem.

– Denne her gang nåede jeg at time det ordentligt, så da jeg ser, den kommer svævende, tænker jeg: “Nu sparker jeg bare”. Deres keeper redder den, men heldigvis var jeg hurtigt over returen. Og resten er vel historie, fortæller en smågrinende ‘Villa’.

Clean sheet og “topklasse” fans
En anden del af forklaringen bag Oliver Villadsen brede smil kunne findes på resultattavlen. For anden kamp i streg stod der nemlig ‘0’ ud for modstanderholdets score, hvorfor vi nu har holdt buret rent i de seneste to kampe. Det begejstrer naturligvis gårsdagens målscorer, som – på trods af sit offensive udgangspunkt – jo er en del af vores bagkæde.

– Jeg synes, vi er gode til at bakke hinanden op dernede. Vi dækker rummene bag vores medspiller, og samtidig er der klare signaler om, hvem der går på boldene og i duellerne.

– Generelt har vi fået lidt mere hårdhed dernede, men jeg synes også, at der er kommet lidt mere ro på i forsvaret, efter Kian Hansen er kommet tilbage. Så jeg nyder vores defensive arbejde lige nu, og jeg synes, vi forbedrer os for hver kamp, der går.

En tredje grund til Villadsens høje humør skyldes vores kære fans, som var rejst med på årets første udebanetur. Deres støtte fra lægterne i Sønderjylland var afgørende for holdets præstation, mener gårsdagens Man of the Match, som også brugte ekstra tid på at fejre sejren og målet med de medrejsende fans.

– Det var seriøst klasse. Det siger alt, når det er mandag aften klokken 19.00, og man står i Haderslev og hepper på os. Det var perfekt at se, og man kunne hele tiden høre dem undervejs i kampen. Der skal ikke være nogen tvivl om, og det håber jeg, de ved, at de giver en masse ekstra energi og selvtillid til os inde på banen.

– Så det var topklasse. Det viser, hvor meget de tror på os, og derfor er jeg også ekstra glad for, at vi kunne give dem den sejr, som de uden tvivl fortjener.

På mandag er der igen mulighed for at støtte op om vores 3F Superliga-mandskab. Denne gang er det dog på hjemmebane i Farum, hvor modstanderen hedder OB. Du kan fange din billet på http://billet.fcn.dk