Schjelderup efter iskoldt straffespark: Studeret Hazard og øvet mig hver dag

Kategorier

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Foto

I mandags fik vi vores anden sejr på stribe, da OB blev nedlagt hjemme i Farum med 3-1. Andreas Schjelderup scorede sit første sæsonmål, da han helt roligt omsatte et straffespark, begået mod ham selv, til 2-1. Superstjernen Eden Hazard og utallige timer på træningsbanen er afgørende for sparketeknikken, fortæller vores 17-årige nordmand.

Vi spillede en fantastisk første halvleg i mandags mod OB, og gik også til pause foran 1-0. I anden halvleg kom fynboerne dog stærkt fra start og fik også hurtigt udlignet. I lang tid kæmpede vi for at få overtaget tilbage i kampen, hvoraf et af midlerne var at sætte Andreas Schjelderup på banen i det 70. minut.

– Det var en meget svær kamp at komme ind i. OB var inde i en god periode, da jeg kom ind, men jeg følte, at vi ret hurtigt fik overtaget tilbage. Og så fik vi et straffespark, kampen tippede til vores side og til sidst lukkede Simon med sin scoring til 3-1, forklarer ‘Schjelde’ og uddyber om sin rolle i kampen:

– Jeg skulle komme ind som falsk 9’er og droppe ned i banen efter bolden. Kombinere med vores kantspillere og gå med i spillet, men samtidig forsøge at blive farlig omkring OB’s mål.

Og som bekendt gik der ikke mere end et par minutters tid, før ‘Schjelde’ blev afgørende. I det 73. minut lagde en velspillende Simon Adingra en flad bold ind i feltet mod vores 17-årige nordmand, hvilket endte med et straffespark til os.

– Jeg så bolden kom, men lagde også mærke til, at forsvarsspilleren var på vej mod mig. Så prøvede jeg bare at få min krop ind foran ham, så han tacklede mig i stedet for bolden, og det lykkedes jo.

Andreas Schjelderup blev selv sat til at sparke straffesparket. På trods af sin unge alder, og at det var hans første straffespark i FCN-trøjen, blev det omsat utvivlsomt sikkert uden chance for OB-keeperen i målet. ‘Schjelde’ afslører, at han har nærstuderet Eden Hazard og derefter øvet sig en helt masse på træningsbanen.

– Jeg har studeret Eden Hazard og hans straffesparksteknik meget. Og så har jeg øvet til træning næsten hver dag, og denne gang sad den der heldigvis. På de fleste af mine tidligere hold har jeg også sparket straffe, så jeg har stået i situationen før.

– Det er dejligt at have presset på sig, synes jeg. Det handler om at have ro i maven og så være iskold. Så jeg kan godt lide at tage ansvaret på straffe, og hvis man øver sine spark og bliver dygtig, er det jo et gratis mål, fortæller han med et smil på læben efter slutfløjtet i mandags.

Med scoringen fik Schjelderup sparket gang i målkontoen for denne sæson. Flere mål og assists skulle dog gerne være på vej, mener vores nummer 32, som gerne vil hjælpe holdet i jagten på topplaceringer i år.

– Selvfølgelig vil jeg gerne levere så mange mål og assists, som det er muligt, så jeg kan hjælpe holdet. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi gerne skal med i mesterskabsspillet igen, men vi vil også gerne udfordre top-3 og kæmpe med om de sjove pladser, afslutter Andreas Schjelderup.

Allerede på fredag kan du få lov at opleve ‘Schjelde’ og resten af vores 3F Superliga-drenge i aktion igen. Det bliver i et hæsblæsende udebaneopgør mod Brøndby IF, og du kan fange din billet til kampen lige HER.