Pre season er i fuld gang på Akademiet

Kategorier

Foto: fcn.dk

Vores ældste akademihold er vendt tilbage i træning og er i fuld sving med opstarten til den kommende sæson. U17- og U19-holdet har senest været på deres årlige træningslejr til Bornholm, hvor de nye trupper er blevet rystet sammen.

U19:

Vores U19-drenge mødte ind til første træningspas den 15. juli forud for fem ugers pre season inden turneringsstart på udebane mod SønderjyskE den 21. august.

Senest har truppen været 5 dage på Bornholm i sidste uge sammen med U17-drengene, hvor man også spillede opstartens første testkamp. Det blev til 2-2 mod NB Bornholm fra Københavner-serien.

Kasper Kurland giver her en status på pre season og træningslejren på Bornholm:

– Jeg synes, vi har haft en god pre season indtil videre. Spillerne er kommet tilbage i god form, så det har været muligt at starte fra et godt sted og trykke på fra start. Tidligt er vi begyndt at arbejde med spillet, positionerne og stilen, så det har været fedt.

– Og så har vi jo været på vores sædvanlige tur til Bornholm, som var en virkelig, virkelig god tur. Den har været med til at flytte drengene tættere på hinanden, så de nyoprykkede U17-drenge er kommet meget tættere på de U19-spillere, der allerede var på holdet. Samtidig er os i trænerteamet kommet tættere på gruppen.

– Generelt var det bare virkelig fedt at opleve drengene i nogle andre omgivelser og situationer. Selvfølgelig har vi kunne arbejde med fodboldsspillet på træningsbanen, og vi spillede også en rigtig fin træningskamp mod NB Bornholm, men det fedeste var at mærke og høre spillerne vokse på de andre parametre.

– Vi havde en afrunding på turen, hvor de selv satte ord på, at de nu kunne snakke bedre med nogle andre holdkammerater end før. De har mødt nogle nye mennesker og fundet sammen med dem, så de mener selv, at sammenholdet, relationerne og holdhånden i gruppen er blevet styrket.

– Blandt andet havde vi en stor konkurrence med fire hold, som selvfølgelig var med til, at der kom lidt tænding og lidt lir ind i dynamikken, men i virkeligheden handlede det hele om samarbejde og holdånd. Vi ville gerne se, hvordan kommunikation var imellem dem, og hvordan de løste de forskellige opgaver.

– Alt i alt har det været en fed opstart, som vi nu skal bygge videre på. Vi har stadig tre træningskampe tilbage, hvor vi skal arbejde endnu mere med spillet, så vi er klar til at trykke på, når sæsonen starter. Vi er godt på vej!

U17

U17-truppen har som bekendt fået ny cheftræner i form af Lasse Stensgaard. Den erfarne nordjyde kaldte ind til første træningsdag mandag den 19. juli, hvorefter fokus har været på sammenrystning af den nye trup og relationerne mellem den nye trænerstab og spillerne.

Stengaards tropper spiller ligeledes første ligakamp den 21. august på udebane mod SønderjyskE. Her sætter han ord på sine første uger i klubben og oplevelser på Bornholm:

– For det første skal man lige finde sin plads i organisationen, når man kommer ind som nyt individ. Og der har jeg bare mødt en masse hjælpsomme mennesker. Både dem med fodboldstøvler på, altså kollegerne tæt på banen, men også alle de andre, som har hjulpet mig med bolig og andre praktiske ting. Så det har været nemt at falde hurtigt til, hvilket er en stor forudsætning i forhold til at have det ekstra overskud til det job, som man egentlig er ansat til.

– Og så har det været en kæmpe fornøjelse at møde på stab og spillere omkring det her U17-hold. Jeg har på intet tidspunkt følt mig som en fremmed, så skulle det lige være på dialekten, men har mødt nogle drenge, der bare har givet den max gas og været klar til de mange nye indtryk.

– Så det har også været nemt at falde ind på selve holdet, selvom der har været relativt stor udskiftning i staben med både ny chef- og assistenttræner. Jeg synes, vi har haft nogle gode træningspas, hvor vi er nået langt på relativt kort tid. Og så var det jo helt vildt fedt at gå fra kun at have dem i de der halvanden time på træningsbanen til at få en intens uge på Bornholm, hvor jeg lærte individerne bag fodboldspillerne bedre at kende.

– Selvfølgelig var det også godt for spillerne, som jo på sin vis også lige skal finde deres plads i den nye trup. Man kan have været U15-spiller sidste år, men nu spiller man pludselig med 2-3 år ældre holdkammerater. Så jeg tror, turen har været vigtig i forhold til at forme et hierarki, og man kan mærke, at drengene har det godt med hinanden. Jeg tror aldrig, det skader at komme lidt væk fra de vante rammer, sove på et gymnastikgulv og være lidt mere intenst sammen.

– Og så var det også rigtig fedt at være afsted med U19-holdet, så man også får et godt indblik i deres trup og deres spillere. Det giver noget at spejle sig i, i forhold til hvad niveauet er højere oppe. For det er jo det, vi i første omgang sigter efter, og så skal de blive Superliga-spillere i næste omgang.

– Så det har været en rigtig, rigtig fin start både personligt og som fodboldtræner. Jeg synes, vi er kommet godt for land. Der er naturligt noget med, at man skal gå fra at have holdt sig igang med løb på landevejen til nu at være tilbage i noget kollektivt fodbold. Det er sjældent, man bliver fældet ude på cykelstien, men det kan man jo godt blive på en fodboldbane.

– Så den første periode har gået med det fysiske aspekt af at vende tilbage som fodboldspiller. Og så handler det dels om at bygge drengene op til at kunne spille 90 minutter, men vigtigst af alt ligger det curriculum, som spillerne skal igennem. Vi er startet med noget defensivt for at bygge en god base på holdet og samle de årgange, som er repræsenteret i vores trup. Og så er vi begyndt at køre det offensive ind efterfølgende, så vi bliver klar til sæsonstart.