Flemming P. efter første sejr: Det var et hold med stor sammenhæng

Kategorier

Foto: Gonzales Foto

Efter to uforløste runder af den nye 3F Superliga-sæson, kom den første sejr i denne sæson, da vi sejrede med 0-2 ude mod SønderjyskE. Ovenpå sejren roser cheftræner Flemming Pedersen holdets sammenhæng og sætter pris på, at vi igen kunne mærke støtten fra vores fans på udebane. 

– Jeg synes, at vi spiller en solid kamp – det var et hold med stor sammenhæng. Vi kan se, at vi er et hold, som kan formå at stresse og presse en modstander højt på banen stort set igennem en hel kamp. Det var kun de sidste fem minutter af kampen, hvor det bliver en kamp, som flyver lidt frem og tilbage. 

– SønderjyskE har i de to første kampe i sæsonen fået sat mange gode ting sammen og de havde også optræk til noget i løbet af første halvleg, men der får vi sat os på dem og stresset dem. I anden halvleg bliver vi endnu bedre til netop dét og til sidst får vi også sat trumf på det med vores udskiftninger, hvor vi gik endnu mere offensivt til værks for at slå sømmet i kisten.

Vi har nu i to kampe i træk formået at holde vores modstander fra åbenlyse chancer, og ifølge Flemming P stammer den stærke defensiv fra vores to forreste spillere:

– Det starter med de offensive kræfter og det arbejde, de gør i presset. Det hjælper vores forsvarsspillere rigtig, rigtig meget. Stabiliteten i vores defensiv stammer fra vores to forreste i dag, Schjelderup og Lasso, der arbejder rigtig hårdt. 

Efter en uforløst hjemmekamp mod AGF rent offensivt, så viste vi andre takter i dag, da Oliver Villadsen bragte os foran med 0-1 kort inden pausen og til sidst i kampen gjorde Simon Adingra ham kunsten efter med scoringen til 0-2. 

– I denne sæson spørger folk nok, hvor målene skal komme fra, men i år skal de komme fra hele holdet – og det er ‘Villa’ et rigtig godt eksempel på i dag. Til træning pacer vi ham meget med, at han skal med frem i boksen og han er jo også tidligere kantspiller, så det er dét, vi får brug for nu. 

– Det samme gælder Frese og Svensson i modsatte side. Vores wingbacks skal med frem i feltet og være farlige, når de er der.

Specielt ‘Villa’s mål til 0-1 gjorde en forskel for os, da det gav spillerne et enormt rygstød inden anden halvleg.

– Det er klart, at spillerne går til pause med en rigtig god følelse, så målet gav helt sikkert et mentalt rygstød. Men i pausen talte vi om, hvor vigtig det var, at vi fortsatte takterne fra første halvleg. Præstationen i første halvleg var så solid, at der ikke var noget specielt, vi skulle ændre i pausen, men bare fortsætte det høje pres og gå efter 0-2 målet. 

– Og det var jo tydeligt, at vi blev ved med at jagte 0-2 målet, og det var dejligt at se, at vi formåede dét på en normalt svær udebane i SønderjyskE. 

– Vi får fyldt feltet endnu bedre ud i dag og så lykkedes vores gameplan med at komme meget igennem på kanterne også. Og samtidig formår vi også at få mange folk med i boksen, hvilket gør det nemmere at få samlet andenboldene op og dermed holde presset på modstanderen. 

– Den helt store læring fra i dag er, at vi er ved at få bygget et solidt fundament op. Det er en meget stærk gruppe spillere, som holder rigtig godt sammen. Og så var det selvfølgelig også rigtig dejligt at få en sejr her i tredje forsøg i denne sæson. 

Det gik heller ikke vores cheftræners næse forbi, at vi nu på udebane igen kan mærke støtten fra vores fantastiske fans.

– Det var dejligt at se vores fans på udebane igen. Vi kunne høre dem igennem hele kampen og når vi nu var vant til, at de ikke var der, og de nu er tilbage, så kunne vi tydeligt mærke den forskel, de gør. Og så det var selvfølgelig også fedt, at vi kunne give dem en sejr i dag. 

I næste runde er 3F Superligaen er vi igen tilbage i Right to Dream Park, når OB er gæster. Kampstart er klokken 19.00 og igen inviterer vi alle til vores fanzone, som starter to timer før kampstart. Du kan allerede nu sikre din billet til kampen på billet.fcn.dk