Endelig fløjtes sæsonen i gang på akademiet!

Kategorier

Foto: FCN.dk

Efter en god og intensiv opstart kan vores U19- og U17-drenge se frem til de første minutter i den nye sæson, når begge mandskaber tager turen til Sønderjylland, hvor SønderjyskE venter på den anden side af kridtstregerne. Begge cheftrænere sætter nedenunder ord på opstarten og hvad de sidste forberedelser vil indeholde. 

U19:

På lørdag fløjtes den nye sæson i gang for vores U19-drenges vedkommende, når SønderjyskE er værter i Haderslev. Sidste test inden lørdagens kamp var i går mod FCK, som viste sig at være en stor mundfuld. 

Så derfor ser hele truppen meget frem til den kommende kamp, hvor der vil være gode muligheder for at fortsætte udviklingen. 

– Vi mødte et rigtig stærkt FCK-mandskab i går. Det, vi tager med fra kampen, er, at vi har meget arbejde foran os. Det, at vi har meget at arbejde på, blev ikke ændret af kampen i går, men den tydeliggjorde måske nogle af de ting, som vi skal arbejde ekstra hårdt på, siger cheftræner Kasper Kurland og fortsætter:

– Og det må vi tage med os ind til ligastart på lørdag mod SønderjyskE – en kamp, som vi glæder os rigtig meget til. Vi har generelt set haft en god opstart, en god tur til Bornholm og nogle lærerige træningskampe. Så nu ser vi frem til, at det går løs på lørdag. 

– Vi ved, at vi kommer på en svær opgave. SønderjyskE har fået endnu mere fat i talentudvikling og måden, hvorpå de vil udvikle deres talenter og spil med bolden. Så vi går ind til opgaven med stor fokus, respekt og vi ved, at der skal arbejdes hårdt og kommunikationen skal være stærk. 

– Vi skal blive ved med at rykke på hvert enkelt spiller, og holdet samlet set, og sørge for at gøre så mange som muligt fra denne gruppe klar til Superliga. Det er selvfølgelig vores overordnede fokus, som det jo altid er og altid vil være. Jeg synes, vi er kommet fint fra land med dette indtil videre.

– Det bliver spændende at se, hvordan vi kommer til at vokse over sæsonen, for det niveau vi har nu, vil kun blive forbedret gennem sæsonen. Men det vil kræve målrettet og fokuseret arbejde fra os allesammen. 

Denne sommer har vi fået en markant tilføjelse ind på vores akademi i form af vores tidligere Superliga-anfører Patrick Mtiliga. Og selvom Patrick først lige er startet i sin nye rolle, så føler Kurland allerede nu, at den tidligere danmarksmester har gjort og vil gøre en stor forskel. 

– Vi ser meget frem til at få Patrick Mtiliga endnu mere involveret i vores character program. Han har allerede nu, på meget kort tid, vist den store opmærksomhed, han har på character-delen – specielt på detaljerne i spillet. I de få dage, han allerede har været inde over truppen, har han vist sig at være en kæmpe forstærkning og profil i vores klub. Så vi ser alle meget frem til at fortsætte det arbejde de næste mange år. 

Lørdagens kamp mod SønderjyskE fløjtes i gang klokken 12.30. 

U17:

Vores U17-drenge spillede sidste træningskamp i sidste weekend, da de var på besøg hos AB. Den kamp runder træningskampene af for holdet, som nu kigger frem mod sæsonpremieren på lørdag mod SønderjyskE. 

Holdet nye cheftræner Lasse Stensgaard har i løbet af hele opstarten set fine takter fra holdet, som har været igennem en meget fin opadgående kurve i både den offensive og defensive del af spillet: 

– Generelt har det været en rigtig, rigtig god opstart, og derfor synes jeg, at vi står rigtig godt rustet til sæsonpremieren på lørdag. 

– I alle træningskampene har vi skabt en masse chancer og udnyttet disse. Uanset hvordan det overordnet har set ud i kampene, så har vi været skarpe på den sidste tredjedel, hvilket er en meget god tryghed inden en sæsonpremiere. 

– Vi har også set en opadgående kurve i forhold til det kollektive spil. Spiller har været gode til ikke kun at sætte sig selv i scene, men også hinanden, hvilket kreerer et rigtig godt flow i spillet og er svært at forsvare sig imod. 

– I den defensive del var der lidt for mange lette chancer til AB i den sidste træningskamp. Men ligesom i vores offensive del, så har vi også i det defensive set forbedringer – specielt i presset. I vores eget felt mangler vi dog stadig lidt i forhold til afstemningen, når vi er i det høje pres eller står lav, hvor vi kollektivt skal forsvare målet. 

– Hvis vi kan sætte tingene sammen som et hold både i den offensive og defensive del, så har jeg set nogle stærke tendenser både individuelt og i holdet. Så vi går efter, at den enkelte spiller skal blomstre ud fra en kollektiv arbejdsindsats. 

– Det skal vi selvfølgelig også bruge de sidste to træninger på at finpudset, men jeg synes, at vi er rigtig godt på vej. Så vi glæder os alle utroligt meget til, at vi for alvor skal ud og spille en gældende kamp – det bliver fedt og vi skal nok være klar til det!

Kampen mod SønderjyskE fløjtes i gang klokken 14.45.