Emilie Byrnak skifter til FC Nordsjælland

Kategorier

18-årige Emilie Carlberg Byrnak er ny spiller i vores Gjensidige Kvindeliga-trup. Den lokale defensivspiller er noteret for flere ungdomslandskampe og har senest været tilknyttet Brøndby IF.

Vores kvindeseniortrup har fået tilføjelse af Emilie Byrnak, som kommer til fra Brøndby IF. Byrnak er 18 år gammel, spiller på den defensive midtbane eller i det centrale forsvar og kommer oprindeligt fra Stenløse i lokalområdet.

Fodboldbekendtskabet startede i nabobyen Ølstykke, inden turen gik forbi vores venskabsklub B.93 og altså senest Brøndby IF. Nu er Emilie Byrnak klar til at tørne ud med tigeren på brystet.

Emilie Carlberg Byrnak:
– Jeg er vokset op med en bold ved fødderne, da begge mine forældre har spillet fodbold. Min far spillede faktisk for Farum, og han har været en stor inspiration for mig og min fodboldkarriere.

– Som barn startede jeg med at spille fodbold i Ølstykke, men da jeg søgte større udfordringer, flyttede jeg til B.93. Senere tog jeg steppet videre til Brøndby, hvor jeg kom ind i et mere elitemiljø, hvor der lå mere ansvar og pres på ens skuldre for at gå efter medaljerne. Det har været med til at udvikle mig som ung spiller.

– Nu kommer jeg til FC Nordsjælland, hvor jeg synes, at træningsmiljøet virker rigtig fedt. Og så kan jeg godt lide hele setuppet og kulturen omkring klubben. Min far har jo spillet i klubben, så jeg føler mig meget hjemme, da jeg tit er kommet på stadion i løbet af mit liv. Samtidig kender jeg flere af spillerne i truppen fra mine tidligere klubber, så det har været nemt at falde til.

– Min største forcer ligger helt klart i mit pasningsspil og mit overblik. Og så er jeg også god i begge felter, duelstærk og hårdtarbejdende. Jeg vil stadig gerne forbedre mit tempo i spillet og min orientering, og det håber jeg, at FC Nordsjælland kan være med til at udvikle.

– Mit mål er at bide mig fast i startopstillingen på holdet, selvom det er mit første år som seniorspiller. På længere sigt vil jeg gerne vinde nogle medaljer med FC Nordsjælland, hvorefter de større drømme vil være udenlandseventyr og at repræsentere Danmark på seniorniveau.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:
– Vi er meget tilfredse med at byde Emilie velkommen i truppen. Det er et lokalt talent, som kender klubben og har flere ungdomslandskampe på CV’et, så derfor er hun selvfølgelig interessant for os.

– Hun skal for første gang stifte bekendtskab med seniorfodbolden, så vi er indforståede med, at hun først skal vende sig til tempoet i truppen. Ikke desto mindre glæder vi os til at følge Emilies udvikling, og vi er overbeviste om, at hun bliver en god tilføjelse til truppen.

Emilie Byrnak har spillet i alt 11 ungdomslandskampe fordelt på det danske U16- og U17-landshold. Velkommen til!