Thors taktikmøde: Derfor mistede vi momentum mod Viborg FF

Kategorier

Foto: Noah Thilemann

Byd velkommen til det allerførste taktikmøde med vores nye analytiker i førsteholdstruppen, Thor Herdal. 

Efter hver kamp vil Thor gennemgå og gøre os meget klogere på de taktiske aspekter af vores spil, og hvordan vi kan forbedre os endnu mere. I denne udgave skal vi se tilbage på weekendens sæsonåbner mod Viborg FF, som endte med et ærgerligt 2-1 nederlag. 

– Jeg synes, at vi skal snakke om forskellen mellem starten og slutningen af første halvleg, siger Thor Herdal.

Vi holder momentum

For i dag skal det handle om momentum, og hvorfor vi desværre gav afkald på det i takt med, at første halvleg skred frem. Måske lagde du mærke til, at vi i de første 20 minutter af kampen i søndags forsøgte, at spille flere bolde ned over midtjydernes bagkæde fremfor korte aflevering til siden i starten. Dét var der en helt særlig grund til.

– Før opgøret havde vi talt om, at vi gerne fra starten af ville åbne kampen lidt op ved at spille nogle lange bolde ned bagved dem. Vi ønskede ikke at lave en masse afleveringer foran dem, fordi det kunne gøre det hele lidt fastlåst, siger Thor og fortsætter:

– Vi vidste, at Viborg ville være trygge i bare at stå og få en langsom kamp, derfor valgte vi at spille med lidt længere bolde. Det lykkedes vi rigtig godt med. De gange, hvor afleveringen kiksede, kunne vi få fat i andenboldene og angribe derfra.

Det taktiske valg betød, at vi fik en rigtig god start på kampen med fem rigtig store chancer. Et godt eksempel på en af de situationer, hvor vi lykkedes med at spille os ned bag ved dem, kan du se lige HER. Efter et par afleveringer i det bagerste geled, sender Mads Døhr Thychosen (markeret med rødt lys) en lang aflevering til Oliver Antman (markeret med rødt lys), der ender med at blive en stor mulighed.

Det var da også i blandt de fem store chancer, at vi fandt Antmans mål, hvor en lang bold leder op til det begåede straffespark. Derudover formåede vi også at spille bolde rundt om dem i starten ved hjælp af vores wingbacks, hvilket skabte den store chance til Abu Francis og også muligheden, hvor Schjelderup er tæt på at spille Frese helt fri.

– Selvfølgelig er vi for dårlige til at udnytte vores scoringsmuligheder. Mål ændrer kampe, og når vi har så mange inden for relativt kort tid, så skal vi udnytte dem bedre. Desværre manglede vi noget skarphed. Under normale omstændigheder havde vi scoret tre mål, i forhold til de chancer vi har, siger vores analytiker.

Vi mister momentum

Omkring det 20. minut begynder kampen at ændre udtryk. Fra at være i kontrol begynder vi at få flere og flere chancer imod os. Det skyldes ifølge Thor primært to ting:

– Den ene ting er, at vi spiller os selv unødvendigt langt ned på egen banehalvdel. I stedet for at spille boldene ud til enten Oliver Villadsen eller Martin Frese, der så kan angribe derfra, så sender vi bolden helt tilbage til målmanden. Det betyder, at vi sætter os selv under unødigt pres

– Den anden ting er, at Viborg begynder at gå højere på os, og vi ikke rolige nok på bolden til at spille den rundt om dem. Desværre får vi ikke vendt det til en god situation, at de går højt, som ellers kunne have givet os nogle store chancer i den anden ende.

– Det betyder, at vi begynder at spille os i problemer, og så blev det på Viborgs præmisser med omstillinger, en masse hjørnespark, lange indkast.

Til at vise de problemer, vi skabte for os selv, har Thor udvalgt denne sekvens, som du kan se lige HER. Klippet viser, hvor højt Viborg presse os, hvordan vi spiller tilbage i stedet for frem til eksempelvis Frese.

Desværre lykkedes det også udeholdet fra det midtjyske at nette hele to gange, hvorfor opgøret endte med et nederlag på 2-1. På søndag skal vi med cheftræner Flemming Pedersens ord forsøge at “bounce back“, når gæsterne fra Aarhus kommer til Farum og Right to Dream Park.

Hvis du vil lære vores nye dygtige analytiker, Thor Herdal, endnu bedre at kende, så kan du høre vores podcast “Meet our new coaching staff’ med ham lige HER.