Leo Walta om sin debut: Jeg er så stolt

Kategorier

Foto: Gonzales Foto

Sikke en uge det har været for vores nye spiller i 3F Superliga-truppen, Leo Walta. Efter længe at have været en af de bærende kræfter på U19-holdet blev han i onsdags rykket op på seniorholdet. Blot fire dage efter spillede han sine allerførste minutter med tigeren på brystet i den bedste danske fodboldrække. 

– Alt er gået så stærkt. Jeg kan næsten ikke tro det.

Leo Walta er lidt rundt på gulvet her dagen efter sin flotte debut. Det lille smil er dog ikke til at tage fejl af. Hans drøm er nemlig gået i opfyldelse. Med 15 minutter tilbage af opgøret mod Viborg FF fik han nemlig sine allerførste superligaminutter, hvilket høstede ros hos cheftræner Flemming Pedersen efter kampen.

– Jeg var selvfølgelig lidt nervøs, lige inden jeg løb på banen. Men så snart jeg fik min første berøring, var jeg klar, siger Leo Walta og fortsætter:

– Det var fantastisk at få debut. Jeg fik omkring et kvarter, hvor jeg så småt forsøgte at vende mig til tempoet i Superligaen.

– Jeg er så stolt af min debut. Jeg har været i klubben i to år, så det er fantastisk, at det lykkedes.

Det kan være svært som ung spiller at blive flyttet op i seniortruppen, men for Leo er det gået som en leg her i Farum takket være sine holdkammerater. Derfor fik de også et velfortjent tak, da debutanten holdt sin tale. Efterfølgende blev der også tid til at tale med familien, som, forståelig nok, var stolte af den 18-årige midtbanemand.

– Jeg har virkelig følt mig velkommen på holdet. Alle spillerne og trænerne har været utrolig hjælpsomme hele ugen, selvom den har været hektisk. Mine holdkammerater er rigtig gode til at presse hinanden og give alt, hvad de har, så vi i fællesskab får mere energi.

– Jeg er så stolt af min debut. Jeg har været i klubben i to år, så det er fantastisk, at det lykkedes.

– Min familie ringede efter opgøret og var utrolig glad på mine vegne. De var så stolte af mig, og det betyder alt.

– Nu er mit mål at få endnu flere kampe. Jeg skal gøre mit bedste til hver eneste træning, så jeg bliver ved med at udvikle mig. Det her har givet mig mod på langt mere, afslutter Leo Walta.

Leo Walta skal sammen med resten af truppen krydse klinger med AGF, når den anden kamp i denne sæsons 3F Superliga bliver spillet klokken 14.00 hjemme i Right to Dream Park.