Leo Walta forlænger og rykker op i Superliga-truppen

Kategorier

Foto: fcn.dk

FC Nordsjælland og Leo Walta har forlænget aftalen for de kommende sæsoner. Samtidig rykkes den finske midtbanespiller op i 3F Superliga-truppen

Leo Walta kom til FC Nordsjælland i 2019 som 16-årig fra HJK Helsinki i hjemlandet Finland. Den nu 18-årige finne har siden gjort sig på klubbens akademihold, hvor han senest har været en profil på U19-holdet, som i denne sæson blev pokalmestre.

Nu har både Walta og klubbens sportslige ledelse sat underskrift på en forlængelse med klubben, således at Walta også de kommende sæsoner skal spille og udvikle sig med tigeren på brystet. I samme ombæring rykkes den finske midtbanespiller op i førsteholdstruppen.

Sportsdirektør Mikkel Hemmersam:
– Leo Walta er en spiller, der over en længere periode har været en profil på vores U19-hold og taget gode skridt i sin udvikling. Han har noget FCN-dna i sin spillestil, hvor han er dygtig på bolden, bevægelig og meget dedikeret i sin fodbold. Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at rose Leos familie i Finland, som virkelig har bakket ham op i hans drøm og modige valg om at flytte til Danmark i en meget ung alder.

– Vi har nu haft med på hans fjerde Superliga-træningslejr, og han har bare bevist, at han hører til på førsteholdet. Han har et stort potentiale, som vi nu sammen skal forløse. Det tror vi på, kan og vil ske, fordi vi er særligt imponeret over Leos personlighed. Han er hårdtarbejdende og ydmyg, og derfor er vi også meget glade for at forlænge samarbejdet.

– Vi har store forventninger til, at det kan blive rigtig spændende. Men i første omgang handler det for Leo om at etablere sig i truppen og få noget erfaring på et seniorhold. Derfra er det op til hans egne støvler at bevise, hvornår han skal gøre sig gældende i 3F Superliga, men potentialet og mulighederne er utvivlsomt på plads.

Leo Walta:
– Selvfølgelig er jeg meget glad for den nye kontrakt, fordi det viser, at klubben virkelig tror på mig. Og jeg tror selv på, at jeg er klar til at tage det næste step nu. Det har jeg vist til træning og i testkampene, men jeg skal vise det hver evig eneste dag.

– Det føler jeg mig godt rustet til, for jeg har fået en virkelig god uddannelse på akademiet fra folk som Kasper Kurland, Didi Dramani og Jesper Håkansson på U19-holdet, hvor jeg også har gennemgået en god fysisk udvikling takket været især Anders Lund, men jeg skal stadig forbedre mig.

– Jeg er en teknisk spiller med et godt overblik, der både kan aflevere og afslutte med begge ben. Jeg forsøger at forbedre mig både defensivt og fysisk, fordi det er det, jeg skal lægge på, når jeg skal være Superliga-spiller, for det kræver et helt andet fysisk niveau.

– Første mål er at få debut i 3F Superliga, og så handler det om at bide sig fast og blive en profil. Jeg vil gerne være en stor spiller for FC Nordsjælland, det er mit mål. Denne klub er fantastisk. Vi har det yngste hold i de professionelle ligaer i Europa, så det er ret unikt at være en del af. Der er masser af vores spillere, der har været i mit sted tidligere, som jeg kan se op til, og det er dejligt.

– Min familie har været fantastiske i hele min karriere, og det er også deres fortjeneste, at jeg er, hvor jeg er. De har altid hjulpet mig, givet mig gode råd og kørt mig til træning. Så dem vil jeg gerne takke nu, hvor min første seniorkontrakt er på plads.

Leo Walta har fået nummer 33 i Superliga-truppen.